Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '07

 
Kategori
Siyaset
 

CHP 'nin durumu

CHP 'nin durumu
 

CHP'nin durumu malum. Neyi neden yaptıklarınn bilmeyenlerin bir araya geldiği bir parti durumundalar. Herkes onları dışardan izliyor, görüyor; eksiklerini hatalarını bir ilkokul öğrencisi bile bir rapor haline getirebilecek durumda. Ama onlar bunun farkında değiller.
Asıl bugünlerde ip mevzusu ve halk bizi seçmese de biz bu ülkenin rejim garantisiyiz gibi söylemleri; daha önce de seçim yenilgisini kendilerinden başka herkes de aramaları yani naptıklarını bilmemeleri şu bildik maymun hikayesini aklıma getirdi.

Kafese beş maymun koyarlar, ortaya da bir merdiven ve tepesine de iple muzları asarlar. Her bir maymun merdivene çıkarak muzlara ulaşmak istediğinde dışarıdan üstüne soğuk su sıkarlar. Her bir maymun aynı denemeye giriştiğinde soğuk suyla ıslatılır. Bütün maymunlar bu denemeler sonunda sırılsıklam ıslanırlar bir süre sonra muzlara hareketlenen maymunlar diğerleri tarafından engellenmeye başlanır. Su kapatılıp maymunlardan biri dışarı alınıp yerine yeni bir maymun konulur. İlk yaptığı iş muzlara ulaşmak için merdivene tırmanmak olur. Fakat diğer dört maymun buna izin vermez ve yeni maymunu döverler. Daha sonra ıslanmış maymunlardan biri daha yeni bir maymunla değiştirilir. Bu yeni maymun da merdivene yaptığı ilk atakta dayak yer. Bu ikinci yeni maymunu en istekli ve şiddetli döven ilk yeni maymundur. Islak maymunlardan üçüncüsü de değiştirilir. En yeni maymunda ilk atağında cezalandırılır. Diğer dört maymundan yeni gelen ikisinin en yeni gelen maymunu niye dövdükleri konusunda hiçbir fikirleri yoktur. Son olarak en baştaki ıslanan maymunlardan dördüncüsü ve beşincisi de yenileriyle değiştirilir. Tepelerinde bir salkım muz asılı olduğu halde artık hiçbiri merdivene yaklaşamamaktadır. Neden mi? Çünkü burada işler böyle gelmiş böyle gider.

CHP, bu ülkenin en önemli siyasi oluşumlarından biri. Ama maalesef bugün bu partinin başındakiler yukarıdaki hikayenin sonun da olanlar gibi neyi neden yaptıklarını bilmiyorlar. Bencillikleri, kişisel çıkarları öne çıkmış, halkı unutmuşlar. Maymunların karınlarını doyurmak yani sadece kendileri için muza ulaşmak istemeleri gibi. CHP iktidara gelebilmek için yani merdiven olarak da Cumhuriyeti, Atatürk'ü, askerleri kullandılar, kullanıyorlar.

Ülkemizin durumuna bakarsak bu hikayeyi bir çok konuyla özdeşleştirebiliriz aslında.
CHP merdiven olarak ne zaman halkı kullanmaya başlarsa o zaman istediğine ulaşabilir. Burada merdiveni; "birlikte olma, yanında olma, onu anlama, onu unutmama" olarak ele alıyorum.

Allah vatanımıza milletimize zeval vermesin....

 
Toplam blog
: 152
: 10713
Kayıt tarihi
: 16.08.07
 
 

TARİH ÖĞRETMENİ MEB DENİZLİ  AĞRI AFYON  ..