Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '11

 
Kategori
Siyaset
 

CHP adayları “Keçi” mi ki?

CHP adayları “Keçi” mi ki?
 

Bazı ve önemli internet haber sayfalarında bugün bir haber düştü yine…

Başlık “20 yıl sonra meydanlara iniyor. Hem de…”

Haberi bu noktada bırakmışlar ki, merak edip “Tık”layın diye…

Adalet Partisi, sonra Doğruyol Partisi Genel Başkanı, Başbakan ve en son Cumhurbaşkanı sayın Süleyman DEMİREL’in şimdilerde bile görünmeyen kalabalık bir topluluğa fötr şapkasını sallıyor.
Habere geçiyorsunuz aynen şöyle üst başlık: “9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Genel Başkan olarak katıldığı 1991 seçimleri ve Köşk’e çıkıp aktif siyaseti bıraktığı 1993 yılından sonra CHP'li adaya destek olmak için ilk kez meydanlara iniyor.”

İçinizden bir “Allah Allah” çekiyorsunuz. Çünkü bu haberin içeriğindeki “…CHP’li adaylara destek olmak için…” cümlesi olacak iş değil.

Süleyman DEMİREL, genel başkanı olduğu partiyi, yani ANAP ile birleştikten sonra DEMOKRAT PARTİ olan partiyi desteklemek yerine CHP’li adayları desteklemek için “…meydana…” inmez.

Şaşkınlık içinde haberi okumaya devem ediyorsunuz ve işi çözüyorsunuz…

“CHP’li Çine Belediyesi 15 Mayıs’ta yaylada Keçi Şenlikleri düzenleyecek. CHP’nin Aydın milletvekili adayları olarak Cumhurbaşkanımız Demirel’e davette bulunduk. Bir aksilik olmazsa katılacağını söyledi. Sayın Cumhurbaşkanının buraya katılmasının manasını malum olan anlar...”

Kim söylemiş bu lafı?

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi rektörü ve şimdi CHP Aydın Milletvekili adayı Prof. Metin Lütfi Baydar!…

Sayın Demirel, öncelikle “Bir aksilik olmazsa…” katılabileceğini söylemiş, gayet nezaketli bir şekilde tam olarak reddedip Çine Belediye Başkanının “Keçi şenliklerinin” havasını bozmak istememiş.

İkincisi ise, adını taşıyan üniversitenin eski rektörünü de bozmak istememiş.

Ne demiş?

“Bir aksilik olmazsa…”

O gün geldiğinde, mutlaka Sayın Demirel’in daha önemli bir programı olacak ve “Çine Belediye Başkanının “Keçilerinin” yaylada hoplayıp zıpladıklarını seyretmeye gitmeyecek…

Ancak “Demirel gelecek” diye hem ziyaretçi bol olacak, hem de keçilere CHP adaylar eşlik edecekler. Böylece Çine belediyesi bu işten karlı çıkacak, ama kendisini, kendi çıkarlarına alet etmek isteyen başta rektör olmak üzere CHP’li adaylara Sayın Demirel fırsat vermeyecektir.

Burada benim asıl kınadığım, bu haberi yapan, haberi, içeriğinden faklı bir manşet ile haber sitesine taşıyan sorumlu(!) kişi veya kişilerdir.

Bu haber, manşetinden ve içeriğinden de anlaşılacağı üzere, konuyu saptırmaya yönelik haberdir. İsterdim ki “Gerçek gazeteci” kimliği ile bir de açıp Sayın Demirel’e sorsalardı…

“Sayın Demirel… CHP’li adaylara destek vermek için meydanlara iniyormuşsunuz, ne dersiniz” diye…

Muhtemel cevabı: “Beni keçilere davet ettiler, CHP adayları keçiler mi” diye soracaktır.

Hadi…

İsterseniz bi sorun, bakalım ne diyecek…

04 MAYIS 2011

 
Toplam blog
: 1104
: 918
Kayıt tarihi
: 28.01.07
 
 

Emekliyim ama “Tekaüt” değilim. 1961 yılından beri değişik “Anadolu” gazetelerinde yazdım. 1984-8..