Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '16

 
Kategori
Güncel
 

CHP başörtüsü'nün "güvencesi" olunca...

CHP başörtüsü'nün "güvencesi" olunca...
 

timetürk'ten


8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü olması dolayısıyla ilgili ilgisiz herkes "kadın güzellemesi" yaptı... Ben de "kadınlara erkek olma özgürlüğü" başlıklı bir yazı tasarlamıştım.

Modern hayatın kadını erkekle yarıştıran yaklaşımı, sonunda kadınları "biz de erkeğiz" noktasına getirmişti... Biz de erkeğiz, yani bir erkeğin yaptığı her şeyi yaparız noktası...

Oysa, bir erkeğin yaptığı her şeyi yapmak çok da mahta olmayabilir... Siz kadın nahifliği ve zarifliği ile erkeklerin yaptığı bazı şeyleri yapmayın, bu bir eksiklik değil...

Kadın'ın insanlığın devamını sağlayan asıl ve asil fonksiyonu "annelik"i bir yana bırakılıp başka başka hırslar peşinde koşar hale getirilmesi çağımızın en büyük zulümlerinden biridir.

Kadin cinayetlerinin gündemden düşmediği şu günlerde, modernizmin kadına "sen de bir erkeksin" aşısı, erkeğe de "kadının seni eziyor" şeklinde yansıyınca, şiddet kaçınılmaz oluyor.

Elbette, şiddetin hiç bir mazereti olamaz... Ancak, çok konuda olduğu gibi kadınlar konusunda da "erkek riyakarlığı"nın en iğrenç şekillerini yaşıyoruz güzelim ülkemizde!

Demek istiyorum ki, kadın hakları savunucu gibi gözüken, kadına şiddete en karşı gibi duruş sergileyen bir "adam", en yaman bir "kadın dövücü" olma potansiyeli taşıyordur günümüzde...

Hem de, bizim Batı hayranı modernistlerin iddia ettiği gibi sadece Türkiyede değil bütün dünyada bu böyle... Konuyu İslama getirip dayayanların kadın katillerinin kaç tanesinin "dini bütün" adam olduğu hakkında bir fikri var mı acaba??

İşin aslı şu ki, siz eğer kadını erkekleştirirken, aynı anda erkeği "kadınlaştıramıyorsanız" bu şiddet kaçınılmaz olur!

Bunlara benzer şeyler yazacaktım ama yazı gecikince CHP liderinin gündeme dair konuşmasına muttali oldum:

Kadınlar Gününde coşkuya gelen tüm siyasiler gibi CHP genel başkanı Sayın Kılıçdaroğlu da coşmuş... Coşmuş diyorum çünkü sonuçta "Başörtülülerin güvencesi CHP'dir" diyip çıkmış!!!

Bir CHP genel başkanı bunu niye söyler?

Herhalde son zamanlarda CHP-Paralel dayanışması Sayın Kılıçdaroğlu'nu belli bir noktaya getirdi... Önceki gün Paralel'in yayın organı ZAMAN gazetisine kayyum atanması esnasında yaşanan ve başörtülü ablaların burnunun kanadığı olaylar da CHP liderine ilham kaynağı olmuş olabilir.

Ya da CHP lideri Pensilvanyadaki "ortağı"na mesaj gönderdi...

Niy böyle diyorsun, CHP başörtülü kadınların güvencesi olamaz mı, diyorsanız, ben de yekten "olamaz" derim...

CHP'nin ne geçmişi ne genetiği buna izin verir zira!... CHP de başörtüsü üzerinden siyaset yapabilir elbette... Bir kaç başörtülü kadına rozet takmak gibi gösteriler de yapabilir.

Ancak, başörtüsünün güvencesi biziz, dediği zaman, "hop dedik" derler adama...

Yani, CHP hangi ara "sıkma baş, erkeğin kölesi, ikinci eş" söylemlerinden çıkıp da başörtüsüne "güvence" haline geldi!!

İşte benim  "erkek riyakarlığı" dediğim budur!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..