Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

16 Şubat '09

 
Kategori
Siyaset
 

CHP Bel. Başk. Adayı Dr. Hasan Akgün ''Lastik değil ki çekelim uzasın'' dedi..

CHP Bel. Başk. Adayı Dr. Hasan Akgün ''Lastik değil ki çekelim uzasın'' dedi..
 

Büyükçekmece Bel. Başkanı Dr. Hasan Akgün


''Gökteki yıldızları vaat etmişler ancak bir tretuvar bile yapmamışlar.''

Arazi lastik jimnastik derken, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Tepecikli Bayanlarla bir araya gelmiş... Okuyalım bakalım neler hedeflenmiş neler konuşulmuş?

Büyük destek gördüğü toplantıda Akgün Büyükçekmece Devlet Hastanesi’nin yapılamayışının siyasi olduğunu söyledi. Tepecik Öztürkler Düğün Salonu’nda yaklaşık bin 500 Tepecikli vatandaşla bir araya gelen Başkan Akgün’e en çok ilgiyi bayanlar gösterdi. Büyük alkışlar arasında salonda karşılanan Akgün. Büyükçekmece Devlet Hastanesi’nin yapımının siyasi nedenlerden dolayı olduğunu Hasan Akgün’ün hastane sayesinde prestij kazanmaması için yapımını AKP Büyükçekmece İlçe Teşkilatı’nın engellediğini söyleyen Başkan Akgün arazi her büyüttüklerinde, devlet tarafından küçük bulunmasına atıfta bulunarak “Arazi bu, lastik değil ki çekelim uzasın” dedi.

Projeleri biz yaptık…

Hastane yapımını belediyelerin değil devletin bir görevi olduğunu söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr Hasan Akgün “Bunun için devlet bizden vergiler topluyor. Bu vergilerle okul, sağlık ocağı, hastane yapılır. Ancak devlet bu konuda hiçbir adım atmıyor. Zamanında ben Büyükçekmece’ye devlet hastanesi gelmesi için uğraşıp, şu an ki hastanenin yapımında önemli rol oynadım. Artık hastanemizin yenilenme vakti. İl Özel İdaresi yapılacak hastane için ödenek bile ayırdı. Bize hastanenin projesini yapmamızı söylediler, o zamanın parasıyla 250 milyar ödeyip yaptık, beğenmediler. Tekrar aynı fiyata başka bir proje daha gerçekleştirdik. Hepsini İstanbul Valiliğine, İl Özel idare ve Sağlık Müdürlüğü’ne, Kaymakamlığa sunduk. Görünen o ki hastaneyi yapmaya niyetleri yok” şeklinde konuştu.

Araziyi büyüttük ama yaranamadık…

Hastane inşaatının yapılacağı şu anki arazinin küçük olduğunu söyleyenlere de cevap veren Başkan Akgün “İstanbul’un bir çok yerinde, özellikle Beykoz’da, Bakırköy’de 2-3 dönüm arazi üzerine hastane yapılmış. Bizim arazimiz 6 dönümdü bunu beğenmediler, tamamını imara açtık 8 dönüm yaptık, bu sefer AKP İlçe Teşkilatı Sağlık Bakanı’nı getirdi, hastaneyi gezdiler yine çıktılar yok olmaz, 10 dönüm olacak, peki kardeşim olacak ta neden illa bu kadar büyük bir alan istiyorsunuz. Elimizde ki arazi bu kadar. Lastik değil ki biz bu araziyi çekip uzatalım” şeklinde konuştu.

Belediye hastanesini yaparız…

Büyükçekmece’nin Hastane ihtiyacını karşılamak için tüm imkanları kullanacaklarını dile getiren Başkan Akgün halkı mağdur bırakmamak için Büyükçekmece Belediye Hastanesi’ni yapacaklarını söyledi. Gürpınar Belediye Binası’nı bu doğrultuda kullanacaklarını dile getiren Akgün “ Devlet Büyükçekmece Devlet Hastanesi’ni öylede böyle de yapacak. Bunu yapmaya elleri mahkum. Bunun için bizden vergi alıyorlar. Ancak onlar yapana kadar biz Büyükçekmece Belediye Hastanesi’ni devreye sokarız. Halkımızı da getirir orada ücretsiz tedavi ederiz. Hiçbir zaman kendimizi onlara mahkum ettirmeyiz” dedi.

Sizden hangi yüzle oy isteyecekler…

Hasan Akgün’ün Büyükçekmece’de prestij kazanmaması için AKP tarafından yaptırılmadığını dile getiren Başkan Akgün “ Bizim işimiz siyaset yapmak değil. Benim işim belediyecilik yapmaktır. Belediye başkanının siyasetle işi olmaz. Ben halkımın mağdur edilmemesinde yanayım. Büyükçekmece’ye kim bir çivi çakarsa ona minnettar oluruz. Bu hangi partinden kim olursa olsun. Ancak onların hizmet yapmaya niyetleri yok. Yapmaya niyetleri olsaydı Tepecik’te verdikleri sözleri tutarlardı. Gökteki yıldızları vaat etmişler ancak bir tretuvar bile yapmamışlar. Şimdi hangi yüzle sizlerden gelip oy isteyecekler merak ediyorum.” İfadelerini kullandı.

<ımg id="imgResim" src="/Images/Blog/131/16/162925.jpg">

Tarafsız ve yorumsuz ''sadece'' gözlem ve izlenimlerimdir biline!

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..