Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '12

 
Kategori
Güncel
 

CHP Beykoz İllçe Başkanı Partisinin Diğer İl ve İlçe Başkanlarına Seslendi: Bizi utandırmayın!

Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz İlçe örgütü, kuruluşunun 89. yılını Beykoz Belediye Başkanlığı önündeki Atatürk Anıtı’na kırmızı karanfiller koyarak kutladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz İlçe örgütü, kuruluşunun 89. yılını Beykoz Belediye Başkanlığı önündeki Atatürk Anıtı’na kırmızı karanfiller koyarak kutladı. İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, CHP’li Belediye Meclis üyeleri ve partililerin katıldıkları kutlama töreni öncesinde İlçe Başkanı Hızır Yılmaz, partililere Atatürk Anıtı’na konulmak üzere kırmızı karanfiller dağıttı.

Hızır Yılmaz: CHP, Cumhuriyet ile beraber sonsuza dek yaşayacak

Kutlama merasimi, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Daha sonra İlçe Örgütü Başkanı Hızır Yılmaz söz aldı. Yılmaz, şunları söyledi: “ Hepimiz biliyor ve inanıyoruz ki, Türkiye Cumhuriyeti var oldukça, ulus devlet var oldukça, CHP de Atatürk’ün kurduğu ve belirlediği ilkelerden vazgeçmeden, Cumhuriyet ile beraber sonsuza kadar yaşayacaktır.”

CHP, T.C.’nin teminatıdır

Cumhuriyet Halk Partisi herhangi bir parti değildir.   Cumhuriyet Halk Partisi konjonktür partisi değildir. Hepimiz çok iyi biliriz ki, devletler 20 yıl, 30 yıl, 80 yıl, 300 yıl, 500 yıl yaşayabilirler. Dinler tarihinde bile uzun vadeli ve kısa vadeli dinler olmuştur; bir de sonsuz din, son din olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi de sonsuz bir partidir. Niye sonsuz bir parti? Türkiye Cumhuriyeti bölünmeyecek ise, bunun yegâne teminatı Cumhuriyet Halk Partisi’dir.”

CHP, inanç özgürlüğünün teminatıdır

Biz bu topraklarda ne inançlarını doya doya yaşayan insanların özgürlüğünün teminatı olan partimizin yok olmasına müsaade ederiz, ne de özgürlüklerin ve ulus devletin teminatı olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin yok olmasına müsaade ederiz.

Ülkelerin tarihlerinde hainleri de olur

Bugün ülkemizi yöneten ve delalet içerisinde olan zihniyet Cumhuriyet Halk Partisi’nden haz duymadığı gibi, aslında Atatürk Cumhuriyeti’nden de haz duymamaktadır. Ama bunlar ülkelerin tarihinde olur. Ülkelerin tarihlerinde hainleri de olmuştur, o ülkelerin vatanseverleri de olmuştur. Ancak her zaman vatanseverler kazanmıştır.

Türk bayrağını kışlalarda dahi koruyamıyorsunuz!

Daha dün bir ilçemizde bölücü terör örgütü ile yapılan çatışma sonrasında ölen terör örgütü mensuplarını almaya giden yandaşları ‘Türk bayrağına üzülürler, tepki duyarlar’ diyerek, gönderden bayrak indirenlere sesleniyorum! O bayrağı sizler kışlalarda dahi koruyamaz iseniz, CHP’nin üyeleri o bayrağı orada koruyacaktır.

Herkes haddini bilecek!

O bayrak, kafatasçı milliyetçiliğin sembolü değildir; yurttaş olma, ulus devlet olma olgusunu teminat altına alan bayraktır. Herkes haddini ve hakkını bilecek.

Hiçbir makamdan izin almayız

Anlamakta zorluk çekiyoruz; bayramlarda Ata’mızın huzuruna çelenk koyarken izin alacakmışız! Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz İlçe Başkanı olarak, Cumhuriyet Halk Partisi ilçe örgütü olarak, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Beykoz’daki üyeleri olarak biz Atamızın büstüne çelenk koyarken hiçbir makamdan izin almayız ve bununla gurur duyarız.” 

Yılmaz, CHP’li il ve ilçe başkanlarına seslendi: Bizi utandırmayın!

Atatürk’ü seven değişik derneklere, CHP’nin diğer yöneticilerine, il ve ilçe başkanlarına sesleniyorum: Bir daha herhangi bir bayramda Mustafa Kemal’in büstüne çelenk koymak için izin almayın; bizi utandırmayın! Ne demek bu? CHP’nin İl Başkanı, İlçe Başkanı Ata’sının büstüne çelenk koymak için birilerinden izin alacak? Biz o izni Mustafa Kemal’in kendisinden aldık. Biz o izni Mustafa Kemal’in Nutuk’undan aldık. Biz, o izni Mustafa Kemal’in Gençliğe Hitabe’sinden aldık; Bursa Nutku’ndan aldık. Bir daha da hiç kimseden emir almaya, izin almaya niyetimiz yoktur.

Sizin kıbleniz neresi?

Bayramlarda sadece çelenk koymayı kaldırmadılar. Bayramlarda saygı duruşunu da kaldırdılar. Sizler kime saygı duyuyorsunuz? Mustafa Kemal’e saygı duymuyorsunuz, onun eserlerine saygı duymuyorsunuz; siz kime saygı duyuyorsunuz? Sizin kıbleniz neresi? Siz, Amerika’ya mı saygı duyuyorsunuz? Oralara gittiğiniz zaman yerlere kadar eğiliyorsunuz.

Siz kime saygı duyarsanız duyun; siz kime baş eğerseniz eğin; Mustafa Kemal’in torunları, CHP’nin neferleri Mustafa Kemal’e saygı duyarken hiç kimseden izin almayacaktır.

CHP İlçe Başkanı Hızır Yılmaz, konuşmasını; “ Cumhuriyet Halk Partisi’nin 89. kuruluş yıldönümü, yaş günü kutlu olsun!” şeklinde sonlandırdı.

Resepsiyon iptal edildi

CHP İlçe Başkanı, ayrıca, yaşanan terör olayları ve verilen şehitler nedeni ile kutlama resepsiyonu düzenlemeyeceklerinin de altını çizdi.

Haber: Arzu Başlantı

arzubaslanti@yahoo.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..