Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '11

 
Kategori
Siyaset
 

CHP bitmek üzere!

CHP bitmek üzere!
 

CHP


Bu böyle devam edemezdi zaten. Bu kadar hantal, bu kadar sorumsuz, bu kadar bencil, bu kadar antika bir yapı müzelik olmaktan başka ne olabilir ki.

Ben bir toplantıda Sn Kılıçdaroğlu’na demiştim ki, ‘Sn Başkan! İktidar olmak için önce bu hareketin kimyasını değiştirmek lazım, bunun içinde acilen bu hareketin fikriyatını değiştirmek gerekir. Çagin gerek ve gerçeklerine uygun olan da CHP yi iktidar yapacak olan da budur. Lakin Sn Başkan, başka bir boyuttan başka bir ruh aleminden olduğu için bizi anlamadı yada anlamak istemedi. Şimdi CHP nin bitmek üzere olduğunu da anlamayacaklar ama koltuklar altlarından kaymaya başlayınca hayat kendini anlatır hem de en acınası bir şekilde.

Bu kambur artık bu halkın sırtında durmaz çünkü bu halk artık iyice doğruldu. Son kullanma tarihi geçmiş bir yiyeceği halka yutturmaya çalismanin bir anlamı yok. Kutunun kapağı kapalı olsa da kokusu ayyuka çikti. CHP'li yöneticilerin ağızlarını ballandırma numaralarını artık kimse yutmaz. Bu tuzlu tuzağa artık kimse düşmez.

Sözün burasında bir anımı anlatmak istiyorum; Çocukluğumuzda, elimizde tuzla at yakalamaya giderdik. Tam, at tuza uzanırken bizde atın boynuna yapışmaya çalisirdik ki, at ani bir refleksle geri çekilirdi. Birkaç denemeden sonra at niyetin tuzlanmak değil tutulmak olduğunu sezer, artık tuza çagirmamiza rağbet etmez güvenli bir mesafeden tuzlu elimize niyetimizi tartarak bakardı. Ben şahsen, tarihten beri, atlarla haşir neşir olmuş bir bu halkın atlardan dahi çok şey ögrenmis olduğundan eminim. Bir şans vardı, büyük bir şans vardı lakin şans şanına yakışır bir şekilde kullanılamadı. Sürekli dile getirdiğimiz ve CHP yi kurtaracak en önemli şey olan Sosyal demokrasi ruhu doğru okunmadığı için CHP’ nin ruhuna fatiha okunacak. 

Şimdi gelinen noktada bu ipin ucu kaçmıştır artık. Boş avucu halka sıkılı göstermek, avucunu yalamaktan başka bir işe yaramaz. Yani bu kumaş artık bozuldu, deforme oldu. Yırtık, sökük, yamalı bir pardösünün üstüne, iflas etmiş patronun şapkasını takmakla fiyaka düzelmez. İçi boş sandığın üstünde oturup bahşiş alma devri artık kapandı. Biz bunlara söyledik, sosyal demokrasi ruhunu yayın! sosyal demokrasi ruhunu yayın diye, ama bunlar bu halkı istedikleri gibi sessiz bir şekilde susuz dereye götürüp susuz getirme alışkanlığına o kadar saplanmışlardı ki; Şimdi bu halk gerçekten sosyal demokrasiye susadığı haykırrmaya başladığı için CHP li yöneticilerde sonlarının gelmeye başladığını anladılar.

m.ali şirin

tarih ögrt 

 
Toplam blog
: 124
: 736
Kayıt tarihi
: 28.06.08
 
 

Kelebek için kanat neyse insan için kelime odur. (m.ali şirin) 1969 senesinde  Tunceli/ pülümürde..