Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '12

 
Kategori
Siyaset
 

CHP Burdur Milletvekili R. Kerim Özkan, Yazılı Bir Açıklama yayınlayarak, Basın Bayramı’nı Kutladı

CHP Burdur Milletvekili R. Kerim Özkan, Yazılı Bir Açıklama yayınlayarak, Basın Bayramı’nı Kutladı
 

CHP BURDUR MİLLETVEKİLİ RAMAZAN KERİM ÖZKAN


Özkan, Yazılı Bir Açıklama yayınlayarak, Basın Bayramı’nı Kutladı

Kitaba, gazeteye terör malzemesi diyen zihniyetle mücadele etmeye devam edecek cesur yürekler arttıkça 24 Temmuz gerçek Basın Bayramı olarak kutlanacaktır.

1908 Hürriyet Devrimi’yle birlikte Abdülhamid istibdadının uyguladığı sansürün kaldırılışının 104. yıldönümünde, gene 100’ü aşkın gazetecinin sırf mesleklerini yaptıkları için mahpusdamına doldurulduğu, resmi ya da otosansürün hüküm sürdüğü koşullarda yazılı bir basın açıklaması yayınlayan CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, her şeye rağmen Basın Bayramı olarak kutlanan 24 Temmuz’un basın mensuplarına kutlu olması dileklerini belirtti. “Ancak AKP Hükümetleri döneminde 24 Temmuz Bayram yerine “yas günü” olarak anılmaya başlanmıştır. Milletvekili arkadaşım Mustafa Balbay ve 100’e yakın gazeteci yazdığı ve yazmadığı ve hatta yazmayı planladığı haber ve kitaplardan dolayı tutukluluk işkencesine çekilmişlerdir.” Dedi.

Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusu olan Lozan Anlaşması’nın 89. yıldönümü olarak da kutlanan, hem 1908 Jöntürk Hürriyet Devrimi’nin hem de Osmanlı Sultanı II. Abdülhamid istibdadının koyu sansürünün kaldırılışının 104. yıldönümünde yazılı bir açıklama yayınlayan CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Mustafa Balbay ve 100’ü aşkın gazetecinin hapiste olduğu AKP iktidarının baskı koşullarında da olsa her şeye rağmen sansürün kaldırılışının bayramı olarak kutlandığını belirttiği 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı.

Ramazan Kerim Özkan’ın açıklaması şöyledir.

24 Temmuz 1908 yılında sansür fiilen kaldırılmış olup, 1946 yılından bu güne dek tüm dünyada ve ülkemizde  “Basın Bayramı” olarak kutlanmaktadır.

Cumhuriyet tarihinde yıllar içinde basın emekçileri çeşitli şekillerde baskı altına alınmaya çalışılmış, baskılara boyun eğmeyenlerin canlarına kıyılmıştır. Basın şehidi sayısı açısından muhtemelen ilk sıradaki ülke konumundayız. Her şeye rağmen 24 Temmuz Basın Bayramı olarak kutlanmaya devam etmiştir. Ancak AKP Hükümetleri döneminde 24 Temmuz Bayram yerine “yas günü” olarak anılmaya başlanmıştır.

Milletvekili arkadaşım Mustafa Balbay ve 100’e yakın gazeteci yazdığı ve yazmadığı ve hatta yazmayı planladığı haber ve kitaplardan dolayı tutukluluk işkencesine çekilmişlerdir.

Gazeteciye uygulanan bu zulüm dışarıdaki meslektaşlarına ve topluma bir gözdağı niteliğindedir. Bu gözdağı ile dışarıda “sırasını bekleyen gazetecilerde” fiziksel sansür yerine zihinlerde oto sansür evrimi gerçekleşmiştir. AKP eliyle gerçekleşen evrim sayesinde “sansürün gerekli olmadığı” bir ülkeye dönüşmüş bulunuyoruz.

Geçen yıl, dışarıda sırasını bekleyen oto sansüre uğramış gazeteciler ve binlerce davaya muhatap gazeteciler varken, içerideki zihinleri özgür basın emekçileri dışarıdakilere inat, muhalif “Tutuklu Gazete”yi çıkarıp seslerini duyurmaya ve dışarıdakilere cesaret vermeye çalışmışlardır. Ne yazık ki halen içerideler.

Dışarıdakilerin çoğu AKP’nin borazanlığını yapmak zorunda bırakılmış, pek azının sesi ise cılız kalmakta.

Kitaba, gazeteye terör malzemesi diyen zihniyetle mücadele etmeye devam edecek cesur yürekler arttıkça 24 Temmuz gerçek Basın Bayramı olarak kutlanacaktır. Basın emekçilerinin işlerinden dolayı yargılanmadığı günleri beraber kuracağımız ve gerçek basın bayramını hep beraber coşkuyla kutlayacağımız günlere kısa zamanda ulaşmak dileğiyle özgür iradeli basın emekçilerini saygılarımla selamlarım.

 

 

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..