Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '12

 
Kategori
Siyaset
 

CHP'de daltonlar devri kapanacak mı!

CHP'de daltonlar devri kapanacak mı!
 

CHP çifte kurultaya gidiyor.

 

Uzatmadan söyleyeyim CHP’yi tapulu malı gören Sav ve Baykal ile,  değişim, çağdaş bir sosyal demokrat parti mücadelesi verenlerin mücadelesine tanık olacağız.

 

Bunları söylerken Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP’ye toz kondurmadığım anlaşılmamalı.

 

Değişim, dönüşümler sancılı olur.

 

Baykal döneminde anti demokratik tüzüğe sarılıp CHP’yi adeta demir yumruk ile yönetenlerin “demokratik tüzük” talepleri ile çıkmalarına inanmamızı beklemeleri tek kelimeyle aptallık, ısrar ise ahlaksızlık.

 

 

Dışardan izleyenler olarak biz ne düşünürsek düşünelim belirleyici olan CHP, dolayısıyla Baykal ekibinin zamanında oluşan delegelerinin alacakları tutum.

 

CHP’yi AKP iktidarının ilk döneminde “yapıcı muhalefet” söylemleri ile adeta stepne haline getiren Baykal, Sav ‘a  CHP delegeleri destek verecek olurlarsa geçmiş olsun; Kılıçdaroğlu liderliğinde çağdaş demokrasi isteyen sosyal demokratların yeni bir parti ile yola devam etmelerinden başka seçenek yok gibi görünüyor.

 

Blog okurları bilir, geçmişte CHP dolayısıyla Baykal ve ekibinin yönettiği CHP ile ilgili yazdığım onlarca yazı MB’nin sayfalarında duruyor. Eleştirilerimizin odağını parti içi demokrasi olmadığı, Baykal ve ekibinin seçtiği delegeler ile Baykal’ı seçen delegeler arasında geçen orta oyunu oluşturuyordu.

 

Merak eden arar bulur, Baykal ile Erdoğan’ın geçmişte dört saat süren gizli buluşması (Livaneli yazılarında da var.) ,adeta Baykal döneminde AKP’ye toz kondurmayan yapıcı muhalefet Baykal liderliğindeki CHP tarihin tozlu sayfalarında sırıtıyor, samimiyetsiz!

 

Kılıçdaroğlu siyasetin ayak oyunlarının dışında kalan bir bürokrat olarak samimi bir biçimde kendini kurtlar sofrasına attı. Eksiği, yanlışı da olabilir. Ama samimiyeti değişim, gerçek bir sosyal demokrasi isteyen samimiyeti tartışılmaz!

 

CHP delegeleri hafta sonu yapılacak olan kurultaylarda tarihi bir sınav verecek. Delegeler  ya değişim ve çağdaş sosyal demokrasi çabalarını olumlayacak, Kılıçdaroğlu’na destek verecek ya da Baykal ve Sav politbürosuna teslim edecek iradesini.

 

Milliyetten Melih Aşık’ın dediği gibi “Gürültay”  olmaması için delegenin iradesini değişimden yana koyması, dahası Baykal ve Sav ekibine artık “Düş yakamızdan” demesi gerekiyor.

 

Umarım bu kurultayda CHP, Baykal ve Sav’ın ipoteğinden kurtulup daltonları hak ettiği yere göndererek gerçekten halkın partisi olma yolunda ilerler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..