Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '17

 
Kategori
Siyaset
 

CHP elbette PKK’ya karşıdır ama tepkisini açıkça ortaya koymadığı için gerçek düşüncesi anlaşılmıyor

CHP elbette PKK’ya karşıdır ama tepkisini açıkça ortaya koymadığı için gerçek düşüncesi anlaşılmıyor
 

Sayın cumhurbaşkanı CHP’nin PKK ile yan yana durduğunu söylüyor. Cumhurbaşkanının mizacını biliyoruz, o hep böyle. Ama öte yandan CHP’nin PKK terörü konusunda durduğu yer gerçekten belirsiz görünüyor.

Tamam, cumhurbaşkanı siyaseten böyle konuşuyor ama söylediği şeyde az da olsa doğruluk payı varsa kimse kusura bakmasın!

Solun, savunduğu değerler nedeniyle Kürt halkının yanında olması çok normal ve biz bunu daha önceki bir yazımızda söyledik.

CHP “Biz PKK’ya karşıyız” demedi, “Kahrolsun PKK” demedi; “teröre karşıyız, her türlü teröre karşıyız” gibi bir şeyler söylüyor. Türkiye’de genel ifadeler bir şey ifade etmez, açıkça söyleyeceksin. Sen ana muhalefet partisisin, tavrını net olarak ortaya koyacaksın.

Kesinlikle ihtimal vermiyorum ama herhangi bir organik bağınız varsa başka ama görüyorsunuz kan döküyor çıkacaksın “Kahrolsun PKK” diyeceksin!

Kürtlere özgürlük verilmeli diyen ben dahi “Kahrolsun PKK” diyorum, silahı kabul edemeyiz; Kürtler özgür olacaklarsa demokrasiyle olacaklar. Sorun: İktidar bu şansı vermiyor, Kürtler de bu yolu kullanmıyor.

Açılımcılar, Oslocular, Haburcular aklandı PKK da size kaldı! Adamlara karşı sizi savunamıyoruz!

HDP ile iletişim için kimse CHP’yi suçlayamaz; CHP demokratik bir siyasi hareket, herkesle konuşur; onlar konuşmadı mı? Sorun CHP’nin net olmayışında.

Adalet yürüyüşü üzerinden de kimse CHP’ye bir şey söyleyemez. Birileri onaylıyor, destekliyorsa CHP’ye ne; davet mi etti onları, gelin birlikte yürüyelim mi dedi? Adalet yürüyüşüyle ilgili eleştirilere insanlar gülüyor; çünkü eleştirilecek bir tarafı yok bunun.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..