Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '13

 
Kategori
Haber
 

CHP emekliye yılda 2 ikramiye istiyor...

CHP emekliye yılda 2 ikramiye istiyor...
 

Aşağıdaki habere çok sevindim. İşte CHP böyle olmalı. CHP'liler böyle olmalı. Böyle yapıcı, etkili, halktan, milletten yana önerilerle, yeniliklerle toplumun karşısına çıkmalılar. Ayrıca haberde halka bilgi de var. Haberi yapanları da tebrik etmek lazım. Halkı gerçekten yaptıkları haber aydınlatıyor.

CHP'liler insanların gerçek hayatına dokunan hep böyle somut öneriler yapmalı. Herhalde Hükümet de bu güzel öneriye çok olumlu yaklaşacaktır. Çünkü kazanan sonuçta halk olacak, millet olacaktır. Emekli milletine verilen paralar ekonomiye de ilaç gibi gelecektir. Sonuçta ticaret, sanayi, hizmet sektörleri daha da canlanacak, emekliler hem borçlarını kapatabilecekler hem de biraz nefes alabileceklerdir. Yapılan araştırmalar dar gelirli insanların ekonomik olarak çok büyük sıkıntıda olduğunu gösteriyor. Bankalara olan borçlar çok fazla. Bankaların da bu süreçte çok büyük karlar açıklamaları bunu bir bakıma teyit ediyor. Hele yılbaşından beri yapılan zamlar, verilen ücret artışlarını çoktan alıp götürdü. Dar gelirli daha da zor şartlar altında kaldı. Hükümet ekonomiyi canlandırmak için geniş kesimlere teşvikler veriyor oysa bence en doğru teşvik dar gelirlerine verilen teşvik olacaktır. Ekonomi, iç piyasa böylece daha da canlanacaktır. Zaten iç piyasanın bir türlü canlanmadığı, genişlemediği söyleniyor. Bunda biraz da milletde para olmaması yatıyor. Oysaki böyle bir ikramiye ile kazan-kazan durumu oluşur. Hem vatandaş rahat eder, hem sanayi, hizmetler sektörü rahat eder hem de sermaye daha geniş bir tabana yayılmış olur.

*

 

Emekliye yılda 2 ikramiye!
 
 
Bu, emeklilere %17 zam demek
 
CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka, emeklilere yılda 2 ikramiye verilmesini öngören bir kanun teklifi sundu. Bu, emeklilere %17 zam demek.
 
CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifini TBMM’ye sundu. Kanun teklifinde emeklilere veya bunların hak sahiplerine her yıl Ocak ve temmuz aylarında olmak üzere, yılda iki defa almakta oldukları aylık tutarında ikramiye verilmesi önerildi.
 
Emekliler sıkıntı içinde
 
Teklifin ana gerekçesi ise şöyle özetlendi: “Kamuda, özel sektörde ya da kendi iş yerinde çalışarak uzun yıllar hizmet veren, ülke ekonomisine katkıda bulunan, katma değer yaratan vatandaşlarımız belli bir çalışma süresi ve belli bir yaştan sonra mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamlarını devam ettirmek, hayallerini gerçekleştirmek umuduyla emekli olmaktadır. Fakat ülkemizde emekliler yaşamlarını düşük maaşlar nedeniyle sıkıntı içinde geçirmektedirler.
 
Gelişmiş ülkelerde emeklilik kişiler için dinlenmek, gezmek ve yaşamlarının kalan bölümünde hayallerini gerçekleştirdikleri bir dönem demek olurken, ülkemizde emeklilik vatandaşlarımızın büyük bölümü için azalan gelir, ek iş ve maddi sıkıntı anlamını taşımaktadır.”
 
Türkiye’de 10.3 milyon emekli var
 
TÜRKİYE’DE 5 milyon 985 bin SSK, 2 milyon 442 bin Bağ-Kur, 1 milyon 880 bin Emekli Sandığı olmak üzere toplam 10 milyon 307 bin emekli var. Aralık 2012 itibarıyla SSK asgari aylık 852 TL azami aylık 1.417 TL, Bağ-Kur 6.basamak 797 TL 24.basamak 1.867 TL, Emekli Sandığı asgari 1.042 TL azami 4.781 TL maaş alıyor. 2 ikramiye, devletin bir emekli için şu an harcadığından yüzde 16.66 daha fazla ödeme yapması anlamına geliyor ki, bunun kabul edilme ihtimali sıfır görünüyor.
 
 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..