Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '10

 
Kategori
Siyaset
 

CHP geliyor alarmı

CHP geliyor alarmı
 

İktidar, diğer partilere olduğu gibi, altın tabak içinde CHP ye sunulmayacak. ABD ve AB, henüz, CHP den yana değiller. AKP yi dizginlemek için, CHP faktörünü kullanacaklar. Daha açık bir deyimle, CHP, AKP yi, istenilen çizgide tutmak için, kullanılan öcü gibidir. “ Recep bey, dikkat et, bak CHP geliyor” alarmı kuruldu. Avrupa, CHP yi sevmez. Avrupa, Atatürk ü de sevmez. Saygı duyarlar, ama sevmezler.

Ülkemizde, son zamanlarda yaşanan her şey, Atatürk ve Laikliğe karşı yapılan karalamalardır. Bizim ülkemiz, İslamiyeti en iyi yaşayan, ülkedir. İnsanlar, ibadetlerini, hiçbir baskıya, zorlamaya maruz kalmadan rahatça yaparlar, ya da yapmazlar. Böyle olmasını laik bir ülke olmamıza borçluyuz.

Baskıcı rejimlerin uygulandığı diğer İslam ülkelerinde ki manzara yı görüyoruz. Iraktaki mezhep ve tarikat kavgalarında ölenlerin sayısı, savaşta ölenlerin sayısını kat, kat aşmıştır. Laik bir ülke olmasaydık, öyle inanıyorum ki, bu gün PKK terörü yerine, mezhep kavgaları ile uğraşır olacaktık. ABD ve AB, bunun temellerini atmakla meşguller. Bir sonraki kapışmamız, Laikler ve Atatürkçüler ile olacaktır. İşte Ergenekon, Balyoz, ve TSK nın yıpratılması için hazırlanan senaryolar, çıkarılan kanunlar, Yargı sistemimizin kapı kullarına dönüştürülmesi çabaları, Anayasa değişikliklerinin bu yönde yapılması, gelecekte de rahat bir ülke olmayacağımızın göstergesidir.

Ülkede, işsizlik, yoksulluk, çaresizlik, almış başını gidiyor. Böyle olmasına rağmen, ekonomimizin, içeride ve dışarıda, iyi yolda olduğunu söyleyip, reklam yapılmasının amacı ne? İşsizliği ve yoksulluğu sevdirmek mi? Bakın, işiniz yok, yoksulsunuz, ama, yıkılmadık, ayaktayız. İşte komşuyu görüyorsunuz. AB ye rağmen, iflas etti. Biz, dim dik ayaktayız. IMF i bile istemedik. Borcumuz var, ama, evvel Allah, kredimiz de var. İşte, AKP nin politikasının temeli bu. Evinizde oturun. Devletimiz güçlüdür, size bakar. Çalışıp da ne yapacaksınız. Her Üniversite mezununa iş bulacağız diye bir kuralımız da yok. Saksıda bostan, yan gel Osman. Bizim ülkemiz, fırsatlar ülkesidir. Yırtık pabuçla gelip, Başbakan olmak, her ülkede görülebilecek bir şey değildir.

Bu kadar olumsuzluğa ve perişanlığa rağmen, AKP hala iktidarda ise, bu durum, ülkede yırtlk pabuçluların sayısının oldukça fazla olduğunun göstergesidir. Yırtık pabuçlular, bir gün, sıra bizede gelir inşallah, beklentisindeler. Neden olmasın ki. İşte Avrupalı, intikamını böyle alıyor. Kurtuluş savaşında, ATATÜRK karşısında madara olan, Avrupa ülkeleri, Atatürk ün kurduğu cumhuriyeti, bu gün böyle madara ederek, intikamını alıyor. Kapıda bekletiliyoruz. Şunu yap, bunu yapma, talimatları alıyoruz. Atatürk ün kurduğu CHP, işte bu yüzden, iş birlikçilerin de yardımı ile, 60 yıldır iktidara gelemiyor. Ne yazık ki, insanlar bu durumu, yırtık pabuç un gücüne bağlıyorlar. Oysa durum başka. Bir gün anlayan olacak elbette.

Bir gün ülkenin tamamı, ATATÜRK OLMADAN ASLA, diyecek.
 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..