Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '13

 
Kategori
Siyaset
 

CHP gençliğinden Dost Beykoz’a baskın

CHP gençliğinden Dost Beykoz’a baskın
 

CHP Gençliği, Dost Beykoz'u ziyaret etti.


CHP Beykoz Gençlik Kolları Başkanı Ümit Serdal Okuyan, beraberindeki 12 gençle birlikte Dost Beykoz'u ziyaret etti.

CHP Beykoz İlçe Başkanı Hızır Yılmaz'ın ardından Gençlik Kolları Başkanı Ege Ercan'ın da ayrılması sonrası, teşkilatın görünümü büsbütün değişti. Siyasetin 'konuşma, anlama ve anlatma sanatı' olduğunun bilinciyle hareket edilmeye başlayan CHP Beykoz İlçe Teşkilatı'nda gerçekleşen istifaların ardından büyük bir farklılık yaşanmaya başladı. CHP Beykoz'un çiçeği burnunda Gençlik Kolları Başkanı Ümit Serdal Okuyan, ihtiraslı ve heyecanlı 12 arkadaşını da yanına alarak Dost Beykoz'a geldi. Dost Beykoz İmtiyaz Sahibi Kader Gür'ün muhabbetle ağırladığı bu özel günde, gazetecilikten siyasi yaşama, Beykoz'un sorunlarına kadar pek çok konu masaya yatırıldı.

Dost Beykoz'da gerçekleşen ziyarette İmtiyaz Sahibi Kader Gür'ün yanısıra CHP'li Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi ve Dost Beykoz yazarlarından Erdal Öztürk ila Dost Beykoz Haber Müdürü Ferdi Güngör de hazır bulundu. Oldukça sıcak geçen sohbette CHP'li gençler, sordukları sorularla Dost Beykoz ekibini 'terletirken' İmtiyaz Sahibi Kader Gür'ün tespitlerini de dikkatle dinledi ve katıldığı noktalarda olumlu tavır sergiledi.

CHP Beykoz Gençlik Kolları Başkanı Ümit Serdal OkuyanCHP gençliği olarak yerel medyayı ziyaret etmek ve tanışmak için yola çıktıklarını anlatarak, ziyaretlerinin diğer gazeteler ve farklı kurumlarla devam edeceğini söyledi. Beraberinde gelen CHP'li gençlerin hiçbirisine karışmayan ve konuşmalarına müdahale etmeyen Okuyan'ın ekip arkadaşlarına güven duyduğu çok net olarak gözlemlendi. CHP içerisindeki çoksesliliğin ve karşılıklı saygının iyi bir ahenkle birleştiğinin kanıtlandığı ziyarette, söz alarak konuşan tüm gençler, hem içtenlikle hem de zekice düşüncelerini ifade etti.

İmtiyaz Sahibi Kader Gür'e yönlendirilen soruların başında 'Meslek ve eğitim sahibi kişilerin neden gazete sahibi olamadığı' ve 'sermayenin yerel ve ulusal gazeteleri etki altına almasının getirdiği sonuçlar' oldu. Soruları dikkatle dinleyen ve içtenlikle yanıt veren Kader Gür ise özetle şunları kaydetti:

"Sizler siyaset yapıyorsunuz. Siyaset yapan kişilerin herhangi bir veriyi olduğu gibi kabul etmek gibi bir lüksü olamaz. Sizler, işin 'perde arkasını' da değerlendirmelisiniz. Belki bu ezber söylemlerin gerçeklik payı da var. Ancak siz yine de işin perde arkasını aralayarak, gerçeğin de gerçeğine ulaşmayı denemelisiniz.

Özellikle ulusal basın için 'sermaye' konulu tespitlere kısmen katılmaktayım. Ancak yerel basın için aynı şey söz konusu değil. Burada işler çok daha farklı yürüyor. Gazete sahibi 'nasıl daha çok kâr yapabilirim?' diye düşünüyor. Ancak burada 'daha iyisi için zorlama' da söz konusu. Sözgelimi gazetelerin diğer unsurları, Yazı İşleri Müdürü, Genel Yayın Yönetmeni, Haber Müdürü bu noktada 'işini daha iyi yapmaya' çalışıyor. Çünkü sermaye sahiplerinin gazetelere yönelik eleştirelecek bir tavrı olsa da bu zamanla rekabeti ve sonuçta kaliteyi geliştirmeye de kişi ve kurumları zorluyor"

İlçedeki işsizliğin de söz konusu edildiği toplantıda, Kader Gür ve CHP Gençliği, iş olanaklarının çok fazla olmadığı Beykoz’da özgürce karar verilemeyip özgürce yaşanamadığı hususlarında, aynı noktada birleşti. Kader GürBeykoz’da daha fazla kültür sanat alanı olması gerektiğini söylerken, iş alanında da Beykozlu gençlerin ekonomik özgürlüklerini ele alabilecekleri alternatiflerin üretilmesinin yararından bahsetti. CHP Beykoz Gençlik Kolları temsilcileri ise bu fikre samimiyetle katılırken, konuyla ilgili yeterli adımların ilçede atılmamasından yakındı.

Beykoz'daki yerel basının da masaya yatırıldığı konuşmada, Dost Beykoz Haber Müdürü Ferdi GüngörCHP'li gençlere gazeteyle ilgili bilgi verdi. Beykoz'da 15 günde bir düzenli olarak, renkli ve 20 sayfa bir gazetenin olmadığını söyleyen Güngör, şunları kaydetti:

"Dost Beykoz, yerel basın anlamında yalnızca Beykoz'da ve yalnızca İstanbul'da değil; Türkiye genelinde de çok önemli bir yerdedir. Eğer araştırırsanız, iki haftada bir ve düzenli olarak, renkli, 20 sayfa bir gazetenin hiçbir yerde çıkmadığını görürsünüz. Dost Beykoz ile kıyaslayacağınız gazeteler, ya sayfa sayısı olarak, ya renkli baskı olarak ya da yayın periyodu olarak diğerlerine fark atar. Öte yandan, gazetenin içeriği de kuşkusuz önemlidir. Dost Beykoz'u yine incelerseniz, diğer yerel gazetelere oranla daha az bir yüzdede reklam ve fotoğraf yayımlandığını görürsünüz. Yerel gazeteler, ulusal gazetelere oranla, ‘daha çok fotoğrafın’ ve buna karşın ‘daha az yazının’ olduğu gazetelerdir. Bunun nedeni ise haber yazılarının, alışılagelen ve ulusal basında kullanıldığı gibi olmamasıdır. Yerel gazetelerin hemen hepsi, haberlerini 'bilimsel kaygılarla' kurgulamazlar. Buna hem ihtiyaçları yoktur hem de bunu yapabilecek düzeyde bilgili, tecrübeli eleman bulamazlar. Dost Beykoz bu konularda iddialıdır ve haber dili konusunda gösterdiği hassasiyetle hem Beykoz'da hem de çevre ilçelerde örnek olmaktadır"

Beykoz Belediye Meclisi'nin CHP'li Üyesi olan ve aynı zamanda Dost Beykoz'un kıdemli yazarları arasında yer alan Erdal Öztürk de gelen CHP heyetini kucaklayarak, ziyaretleri dolayısıyla teşekkür etti. Zaman zaman konuşmalara katılan ve CHP'deki değişimleri anlatanErdal Öztürk"Artık işler değişti. İftar yemekleri veriyoruz, Kur'an-ı Kerim okutuyoruz. Allah'ın izniyle camileri AK Parti'ye bırakmayacağız" dedi. Erdal Öztürk'ün bu 'esprili' yaklaşımı odadaki havayı büsbütün değiştirirken, hem CHP'li gençler hem de Dost Beykoz temsilcileri, samimi sohbetten büyük keyif aldı. Din konusunda AK Parti'nin tutumunu eleştiren Erdal Öztürk, bu konuda örnekler vererek, sohbetin genel seyrine ufuk açtı.

Ziyaret sonrası CHP Beykoz İlçe Teşkilatı'nı kapıya kadar uğurlayan Dost Beykoz İmtiyaz Sahibi Kader Gür, ziyaretten duyduğu memnuniyeti yüksek sesle ifade ederek, "Çok sevindim ve çok keyif aldım. Hepinize çalışmalarınızda ve bundan sonra çıktığınız yolda başarılar dilerim. Böyle pırıl pırıl gençler, CHP'ye olduğu kadar Beykoz'a da yarar sağlar. Sizler Beykoz için büyük bir şanssınız" diye konuştu.

Öte yandan CHP Beykoz Teşkilatı’nın gerçekleştirdiği ziyarette şu isimler yer aldı:

Ümit Serdal Okuyan

Yunus Emre Köseoğlu

Abdullah Yakup Çelik

Servet Çiftçi

Olgun Özmen

Emre Mert Kılıç

Olcay Özuğurlu

Can Yıldız

Erdal Taşçı

Dilek Berna Berksu

Mehmet Zurnacı

Volkan Düzgün

www.dostbeykoz.com

 
Toplam blog
: 141
: 515
Kayıt tarihi
: 04.09.12
 
 

1972 yılında Rize Güneysu'da doğdu. Eğtim hayatını orada tamamladı. Zaman içinde Avrupa'nın bir ç..