Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '11

 
Kategori
Siyaset
 

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu istifa et-MEME-lidir…

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu istifa et-MEME-lidir…
 

12 Haziran seçimlerinden sonra CHP için genel değerlendirme yapmak; son gelişmeler üzerine neredeyse elzem oldu.

Hemen lafı dolandırmadan söyleyeyim. CHP, seçimde aldığı yüzde 26 oy oranıyla başarısız olmuştur.

Peki, şimdi ne olacak?

Yine lafı evelemeden, gevelemeden dümdüz söylüyorum. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu istifa etme-ME-lidir…

Ha yüzde 30 oy alamadığı için istifa etmeli diyenler haksız mı?

Hayır, ama CHP’nin geleceği için istifası çözüm olmayacaktır. Çünkü son 1 yıl içinde 2 defa kurultay yapan CHP yoruldu artık… Hem de daha 1 yıldır Genel Başkanlık görevinde bulunan Kemal Bey, bir referandum ve bir de genel seçim geçirmiştir. Tüm bu hengame içinde parti içi düzenlemelerle de meşgul olmuştur. Bunlara ilaveten 81 ili en az 2 kez ziyaret etmiştir. Onca yıldır CHP Genel Başkanlığı yapan Deniz Bey, Güneydoğu bir yana Rize gibi illere bile 16 yıldır gitmemiştir.

Fayda-zarar siyasi maliyet hesabı yapıyorum. Bu bağlamda CHP Genel Başkanı’nın istifası CHP adına azami yarar sağlamayacaktır. 2015 yılı genel seçimlerine kadar kongrelerini tamamlamış, örgütle tam uyum sağlamış, programını ve ideolojisini net olarak ortaya koymuş bir CHP’nin mevcut genel başkanıyla başarılı olacağı beklentisi en azından ben de ağır basmaktadır.

Ha CHP’nin hataları olmadı mı?

Olmaz mı? Elbette oldu.

Hala anlam veremediğim ve yanlış gördüğüm 2 büyük siyasi hesap hatası yapıldı. İlki Ergenekon sanıklarının aday yapılması, ikincisi ise eski DYP’lilerin, CHP listesinden aday gösterilmesidir. Her iki girişim CHP’ye oy kazandırmadığı gibi kayıplara bile neden olmuştur.

Başka ne gibi siyasi eksiklik vardır?

Mesela seçim kampanyası boyunca ‘Aile Sigortası Projesi’ kısa ve net olarak bir türlü halka izah edilememiştir. Seçim öncesi 29 il dışında ön seçim yapılmaması örgütlerde heyecan ve şevk kaybına neden olmuştur. Oysa 50 kişilik vitrin kontenjanı hariç 500 milletvekili adayı önseçimle belirlenseydi; yüzde 30 oy oranına çok rahat ulaşabilirdi.

Sayın Genel Başkan’ın ve Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Beyin, CHP’nin alacağı muhtemel oy oranlarını deklare etmesi ve ‘olmazsa istifa ederim’ anlamına gelen bağlayıcı cümleler kurulması da yanlıştır.

Tüm bunlara rağmen CHP için Sayın Genel Başkan’ın görevine devam etmesini daha uygun ve daha faydalı görüyorum.

Ömer ÖZDAMAR

Bucak-BURDUR

 
Toplam blog
: 689
: 2433
Kayıt tarihi
: 17.01.07
 
 

 2007 yılından beri Milliyet Blog'da yazarım. 2009 yılında 'Normal Ötesi Aşk' ve 'Normal Ötesi Aş..