Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '15

 
Kategori
Siyaset
 

CHP Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu'na Açık Mektubumdur

CHP GENEL ANALİZİ VE SEÇİMLER;

Cumhuriyet Halk Partisi ile ilgili duygularımı dile getirirken şöyle ifade etmiştim; Bu ülkedeki her bireyin siyasi görüşü ne olursa olsun CHP gibi bir siyasal varlığa katkıda bulunması kaçınılmaz bir görevdir. Cumhuriyet Halk Partisi defalarca seçim geçirmektedir. Ancak iktidara açılmasının koşulları yerli yerine oturmuş mudur? Konmuş mudur?

Bir  genel seçim daha geçirdik. Seçimlerde gördüğüm tablo şudur? CHP seçmeni kendisi Partisine, Cumhuriyete, demokrasiye sıkı sıkıya bağlıdır, inançlıdır. Oy vermiştir.

Ve Kemal Kılıçdaroğlu çalışmaktadır.  İnancımı sonuna dek koruyorum. Ancak partideki acil ihtiyaçları görerek önlemler almalı ve ülkeye çığır açmanın ve iktidara taşınmanın koşullarını basamaklarını, zeminini acil oluşturması  kaçınılmaz hale gelmiştir.

Seçmen CHP diyor.  CHP kurmayları ne diyor? Nasıl yapıyor, her seferinde giderilmeyen bazı maddeler seçimi sınırlı tutmaya devam etmektedir.

Bazen her seçim sonrası sesler yükselir. Genel Başkanı değiştirelim orada aranır. Oysa ki, sorun sadece burada değil farklı yerlerden incelemek gerekir. Baştan sonra bir restorasyona kendi içine dönük programlara ihtiyacı vardır, kendisini yenilemelidir.

Bu inanç ve sevgi böylesi rakamla ortaya konurken bunların coşkuya dönüşmemesi nelerdir, irdelemek gereklidir. Oysa ki, seçmeninin duygularını artık iktidara taşımayı kurmayları da birincil görev haline getirmelidir.

Her seçimde bu derece sırıtan çoğu koşulların hala yerine getirilmemiş olmasını kanıtlayan bir seçimi daha geçirdik. O nedenle;

İlk maddeleri olarak şöyle belirtmek isterim;

CHP kuru bir Mustafa Kemal Atatürk partiyi kurdu söyleminden sıyrılmalıdır.  Evet, ancak biz geleceğe nasıl taşıyoruz? Büyük önderin izinden yürüdüğü ruh ve anlayışını, ilkelerini ve programlarını öyle ortaya koymalıdır.

Tabandan tavana, kırsaldan Ankara'ya tüm il ilçe örgütleri yeniden yapılandırılmalı güçlü kadrolarını , kendi kadrolarını ve disiplinini kurmalıdır. Etkileyici , bağlayıcı, gelecek vadeden bir anlayış ve sevgi o ruh ve duruşla kadroları tamamen, samimi, gerçekçi, yapaydan uzak, vatandaşla sıkı  ve onlar gibi etkileyici bir örgüt yapısı meydana getirmelidir.

Güçlü ve etkileyici, gerçekçi ve halkla samimi, yürekli ve disiplinli ve o ilkeleri özümseyen kadrolar topluma güçlü hareketler katacak, etkileyecek en önemlisi kendisini inandıracaktır.

Üst ilişkilerin belirlediği veya kuşattığı ve yönettiği bir CHP hareketinden uzaklaşılmalı. CHP bir takım kurmayların tekelinde kalmaktan çıkmalıdır.

CHP HALKLA oluşmalıdır dedik, bunları derken tüm amaç seçimlerden daha sevindirici oyla çıkılmasıdır. CHP nin iktidar yollarının açılmasının temel nedenleri doldurulmalıdır.

Milletvekili, Belediye başkanı, il ilçe Örgüt Başkanları belirlenirken tamamen özgür, bağımsız ve yapısı , doğasından kopmayacak bir demokratik zeminde adaylar, kurmaylar belirlenmelidir.

Bu noktada üyeler, delegeler yönetilmemeli, yönlendirilmemelidir. Çünkü CHP yi HALK ile BULUŞTURACAK, KAYNAŞTIRACAK adaylarımıza  ihtiyacımız vardır, diye altını çizdik.

CHP nin önünün açılması, stratejik saptamalar, doğru kadrolar ve örgüt yapısı her şeyden önce kendi doğasından ve ruhundan, özünden çıkmayan, sapmayan kararlı ve inançlı  kendi ilkeleri doğrultusunda  bir CHP siyasetine yüzünü çevirmelidir.

CHP nin bu seçimlerde getirdiği bir ekonomi programı, bir vizyon TÜRKİYE Projesi çok güçlüdür altını çizmek gerektir. Ancak bu güçlü devasa programı taşıyacak güçlü kadrolarınız, güçlü örgütleriniz, güçlü başkanlarınız var mıdır? Bu projeyi ve programı halk için inançla koyacak, taşıyacak, inandıracak alt yapınız . İşte o gün o devasa proje halkla buluşmaya başlayacak, etkileyecek. Yoksa askıda kalır, ortada kalır. Ne yazık ki bu program tek başına yetmeyecekti. İktidara açılma yolunun sadece birkaç  koşulu idi.

İktidar yollarının açılmasının diğer koşulları siyasal, sosyolojik, kadroyla bugüne dek kurulması, bu programın zemin bulması ve diğer yollarının saptanması işler duruma getirilmesi, halkın önüne konulması çok daha önem taşımaktadır.

Çalışmalar sembolik, broşür olmamalı seçim sürecinde gerçekleşmemelidir. CHP partililerin yaşam biçimi olmalıdır.

Halk unutulmaması gerektir, DAHA SAMİMİ, DAHA İÇTEN, GERÇEKTEN KUCAKLAYICI, SEVGİ DOLU hareketler beklemektedir.

Kucaklayınız, sorunlarını çözünüz, önce kendi seçmeninize vefanız olsun.

Milletvekili adayları bulundukları bölgenin analizini, programını, vatandaşın dertlerini, seslerini dinlemenin çok ötesinde onların sorunlarını çözümleyici ve gerçekleştirici dolaysıyla  inandırıcı olmalıdır. Sadece görevleri mecliste değil seçildikleri bölgede daha çok işleri bulunmaktadır. Aldıkları sorumluluk büyüktür. Omuzladıkları iş  tüm millete katkı, ferah payıdır. Bu görevin farkında olmalıdırlar.

CHP öncelikle CHP sevgisini kazanmaktan geçer.

Önce kurmaylardan, üyelere, gönüllülerine dek CHP kendi kişisel beklentileri, menfaatleri için değil CHP anlayış ve ruhla yapılandırılmalıdır.

CHP li olmak üye olmak değil CHP li olmak için çok çalışmak gerek ki, CHP anlaşılsın CHP anlayışını ortaya koyacak ruh ve çalışma öncelikle zorunludur.

Niçin çalışıyorsun diye sorsalar? CHP li olmak için derim, derdim.

CHP kendisini halka inandırmalıdır.

Dedim ki, adaylar bulundukları bölgenin seslerini maddeler dosyalarla Genel merkeze götürsünler işte oradan CHP HALK buluşması sağlanmaya başlayacak onların sesleri programları taşıyacaktır, diye.

Parti üyeleri, gönüllüler duygu ve düşünce ile dikkatle dinlenmeli, kulağımızı oraya çevirmeliyiz çünkü onlar taban ve halk...Halk ne diyor CHP için ne yapıyor? Dinleyelim. Uygulayalım.

İL İlçe örgütleri CHP Genel Merkez ve Halk tabanın ortasında durmaktadır. Örgütler, Belediye başkanlıkları CHP yukarısı ve taban arasında kılcal damar görevi yapmalıdır, lokomotif görevi yapmalıdır. CHP ve halkı buluşturmalıdır...

Kabul edelim ki, CHP yüzünü halka çevirmedi... Bir avuç kurmayın tekelinde kalmaktan halk yoruldu.. Kendi seçmeni dışında bakmıyor. Tüm CHP ye gönül emek verenler bu partinin birer parçaları, tıpkı diğer tekelinde bırakan kurmaylar gibi.

Ancak unutulmaması gerek olayların yüzünü 1946 yılından bu yana süregelen sağ yönetimlerin artık var ettiği bir Türkiye toplumundan ele almalı işte sadece bu nedenle bile derhal ve acilen önlemler, yukarıdaki çalışmalar yapılmalıdır.

CHP topluma mal edilmelidir. CHP ye katkı sonsuz görev olmalıdır.

(Not: Türkiye'de bir restorasyona ihtiyaç var. Tüm kurumlarda ve sosyal haklarda özellikle ekonomik pakette bir reforma ferahlamaya ihtiyaç var. Tüm parlamentoyu bir tek adam Tayyip Erdoğan programına dönüştürdüler. Sonra parlamenter sistem çalışmıyor dediler, neden AKP nin elindeydi parlamento? Parlamenter sistemi işler hale getirmediler, AKP nin ve Tayyip Erdoğan'ın hayallerine sürüklenen bir parlamento haline geldi, dediler ki, artık başkanlık sistemi gelsin. Gerçek bir demokrasi önce parlamentodan geçer... Gidiş kilitlenmeydi, olumsuzdu. Akıl seviyesinin sıfırlandığı , ekonominin bozulduğu bir Türkiye DUR dedi...)

CHP, HDP, MHP Türkiye'ye aldırdıkları soluğu şimdi yaymaları gerek. Siyaset çıkarları değil, milletin çıkarları gözetilmelidir. Milletin iradesi ortaya sağduyu ile konmalıdır. Uygulanmalıdır.

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..