Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '14

 
Kategori
Siyaset
 

CHP için bir umuttur Muharrem İnce

CHP için bir umuttur Muharrem İnce
 

CHP, Türkiye'nin bilinçli, modern ve duyarlı seçmenine sahip bir partidir. Ama genele bir türlü yayılamamış, genelin sempatisini kazanamamıştır. Bunda tarihindeki 'Tek parti' döneminde yapılan yanlışlar, izlenen politikalar, halkı CHP'ye karşı soğutmuş, CHP'ye karşı ön yargılarını günbegün çoğaltmış, parçalanamaz hale getirmiştir.

CHP'nin bir diğer sorunu da lider sorunudur; seçtiği liderlerde bir türlü karizma ve hitabeti dengeleyememiştir. Mustafa Kemal Atatürk harici, CHP'nin başına geçen liderler hep vasıfsız elemanlar gibi çaresiz kalmış ve CHP'yi yerinde saydırtmıştır.

Bir Deniz Baykal'la karizmayı bulur gibi olmuş, ama Deniz Baykal'ın beyaz Türklere benzeyişini halk pek içine sindirememiştir.

Bülent Ecevit'le Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin reformcu genel başkanları olmuş; ama iki isminde karizma, hitabet ve vizyon gibi eksiklikleri olması yıldızlarını pek parlatamamıştır.

CHP, demokratik olarak, emeğe önem vererek, reformlar yaparak en iyi başarısını 1977 seçimlerinde göstermiştir.

CHP, 1977 yılındaki seçime Bülent Ecevit'in genel başkanlığında gitmiş, % 42 oranında oy almıştır.

***

Bazı CHP'li vekiller, partinin başarısızlıklarına karşı isyan edip, kurultaya gidilmesini isterler. CHP'de kurultaya sık bir şekilde gidilmesi, CHP'nin kurultaylar partisi diye anılmasına sebep olmuştur.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Tayyip Erdoğan karşısında uğranılan başarısızlık, CHP'li bazı vekiller tarafından kazan kaldırılmasına neden olmuştur. Emine Ülker Tarhan gibi, Muharrem İnce gibi...

Sonra, kulağıma gider gibi oldu, Muharrem İnce'de genel başkanlığına aday...
İşte bu dedim, CHP 80 yıldır arayıpta bulamadığı liderini sonunda bulacak...

Muharrem İnce, karizmaya sahip, boylu poslu, kalıplı bir beden yapısına sahip biri.
Muharrem İnce, hitabet yeteneğine sahip, eleştirilerini bile şiirsel bir dille aktaran bir konuşma ustası.

Muharrem İnce, halkın içinden gelen bir Anadolu çocuğu...Tayyip Kasımpaşa'nın köhne sokaklarında top koşturduysa, İnce'de Anadolu'nun ücra semtlerinde öğrenci yetiştirdi.

*

Muharrem İnce, biraz ulusalcı, biraz da Atatürkçü'dür, ben az da olsa hazzetmem bu benimseyişlerinden; ama bu yönleri var diye diğer beğendiğim yönlerini görmezden gelemem.

İktidara yönelik en güzel eleştirileri yapan, yeri geldiğinde CHP'yi tek başına savunan bir isimdir, Muharrem İnce.

*

Kemal Kılıçdaroğlu'nun reformlara düşkün ve sakin bir yapıda olması, aydınların çoğu tarafından CHP'nin başında durması gerekir sonucuna vardırıyor. Olmaz kardeşim, olmaz. Halkın umurunda değil demokratik reform; bunu en güzel Tayyip Erdoğan'ın hali açıklar, adam demokrasiden uzaklaştıkça oylarını artıyor.

*

CHP'lilere düşen oy birliğiyle Muharrem İnce'yi genel başkan seçmektir.
Muharrem İnce, karizması ve hitabet ustalığıyla halkın sempatisini kazanacaktır; halkın içinden olması, dine yabancı olmaması halkın CHP'ye karşı oluşturduğu ön yargıyı parçalayabilir.

Muharrem İnce'nin genel başkan olması sonucu CHP'nin oyları yüzde otuzu bulacaktır.

MHP'li seçmenden bir parça, AKP'ye sırf alternatifi yok diye giden seçmenlerden de bir parça kazanacaktır CHP...

-Mustafa Yıldırım - 14.08.2014

 
Toplam blog
: 480
: 715
Kayıt tarihi
: 03.11.12
 
 

Konyalıyım. Edebiyat okudum. Amatör yazar ve şairim. ..