Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '15

 
Kategori
Siyaset
 

CHP iktidar olursa "muktedir" kim olacak?

CHP iktidar olursa "muktedir" kim olacak?
 

internetten alınmıştır


CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, Haziran'da iktidarız, diyor... Elbette, bir siyasi parti lideri, hele de Anamuhalefet lideri ise, kendini daima iktidar adayı olarak lanse edecektir.

Gerçi tüm kamuoyu yoklamaları Kılıçdaroğlu'nun söylediğinin  mümkün olmadığını gösteriyor ama olsun gün doğmadan neler doğar misali, daha seçime üç aydan fazla var... Umut fakirin ekmeği ise, siyasetçinin de peyniridir.

Yani, biraz uzak bir ihtimal bile olsa, CHP'nin Haziran'da iktidar olması mümkün... Ne var ki, bugün tartışılması gereken bu değil... Yani, CHP'nin iktidar olması değil...

CHP iktidar olacak ama "muktedir" kim olacak?...Asıl soru/n bu!...

Son zamanlarda ortaya çıkan bilgiler, iktidar CHP bile olsa, muktedirin "paralel yapı" olacağı gerçeğidir... Yani, Paralel yapı CHP'nin sırtından iktidar olacaktır.

Hesap budur... Ancak, bu hesabın, Sayın Kılıçdaroğlu ve F.Gülen'in "ittifak" olma aşkını da aşan bir gerçekliği olmalıdır... Bu aşkın başkaları tarafından yakıştırıldığına şüphe yok.

O zaman bu işi "Matruşka bebekler" gibi düşünmek zorundayız... CHP'nin sırtında Paraleller var ama Paralellerin sırtında kim var?

Bunu tahmin etmek zor değil... Bizim elimizde istihbari bilgiler yok, sadece görüp gözlemlediklerimizden haraketle söylersek, Cumhurbaşkanı'nın "üst akıl" dediği yapı en tepede oturuyor.

Her şey ayan beyan ortada aslında... Aklı başında herkes de bunu görüyor... CHP seçmeninin aklı selim sahibi olanları da görüyordur muhakkak...

Askeri vesayeti tasfiye ettiren ABD, yerine sivil bir vesayet koymak istedi, bunun için de Paralel yapıyı  seçti ve bu iş için hazırladı.

Bunu baştan beri yazıyoruz.. Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye, küresel güçlerin dümen suyundan çıktı... ABD-İsrail gücünün asla tahammül edemeyeceği şey bu...

CHP liderliğinin Paralellerle (ve elbette ABD ile) işbirliğ daha da ifşa olacak belli ki... Şimdi, Atatürkün partisi, TC yi kuran CHP, emperyalizmin "maşa"sı haline gelmişse, buna CHP'nin Atatürkçü seçmeni bir şey söylemeyecek mi?

Yoksa, iktidar olsun da nasıl olursa olsun, noktasında mıdır CHP'liler...

Öyle ama böyle iktidar olursanız, muktedir de olamayacaksınız... Malum at sürücüye tabidir; sürücü ise, kendi efendisine...

CHP kendi mezarını kazıyor aslında...

Üstelik cenaze namazını kıldıracak "hoca"sı ve "cemaat"i de hazır...

Ne diyebiliriz ki...

Geriye gömmek kalıyorsa, iki kürek toprak da biz atarız...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..