Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '12

 
Kategori
Güncel
 

CHP ilçe örgütlerince düzenlenen sünnet şöleninde Bihlun Tamaylıgil'den iktidar eleştirisi

CHP ilçe örgütlerince düzenlenen sünnet şöleninde Bihlun Tamaylıgil'den iktidar eleştirisi
 

CHP, sünnet şöleninde Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil'den iktidar eleştirisi!

  • Tamaylıgil;: Ülke kötü ellerde
  • Hızır Yılmaz: Sünnet çocuklarından kesitiklerimizi 4+4+4 zihniyetinin temsilcilerine göndereceğiz!
  • Mustafa Çetinkaya: AK Parti her gün bir yerimizi kesiyor...

CHP Beykoz İlçe Başkanlığı Kadın Kolları yönetimi, Üsküdar Kadın Kolları ile işbirliği içinde 50 çocuğu sünnet ettirdi

CHP Beykoz İlçe Başkanlığı Kadın Kolları yönetimi, Üsküdar Kadın Kolları Başkanlığı yönetimi ile işbirliği içerisinde 50 çocuğu sünnet ettirdi. Geleneksel hâle getirilecek olan “1. Geleneksel Sünnet Şöleni”ne CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil de katıldı.

Beykoz ve Üsküdar’ın ortak ev sahipliği

Çubuklu Konca Garden’ın balonlar ve çiçekler ile süslenmiş atmosferinde,  aralarında on üç aylık olanların da bulunduğu sünnet çocukları ile davetlilerin katılımı ile gerçekleşen şölenin ev sahipliğini ise CHP Beykoz İlçe Başkanı Hızır Yılmaz ve Üsküdar İlçe Başkanı Mustafa Çetinkaya’nın yönetimindeki ilçe örgütleri, CHP’li Belediye Meclisi üyeleri ve partililer yaptılar.

Kimler katıldı?

Gecede, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Parti Meclisi üyesi İnci Başpınar’ın da katıldıkları sünnet şöleninde, CHP İstanbul İl Başkanlığı Birinci Bölge Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Doğan Çakmak, Emek Dünyasından Sorumlu Başkan Yardımcısı Nevzat Karataş, İl Eğitim Sekreteri Füsun Sökmez de hazır bulundular.

Sünnet şölenine, Beykoz STK temsilcileri olarak ise, Beykoz İl ve Bölge Dernekler Başkanı Ali Kemal Kılıç, KAS-DER Başkanı Süleyman Çalık, Giresunlular Dernek Başkanı Hasan Karakaya, Samsunlular Dernek Başkanı Fatih Yılmaz, BEYMEZ Başkanı Adem Öztürk, BEDES Başkanı Gülay Demirel; muhtarlar olarak da Göksu Mahallesi Muhtarı Arzu Ulubent ile Ortaçeşme Mahallesi Muhtarı Fahrettin Akhan katıldılar.

Asıl ev sahipleri Kadın Kolları!

“1.Geleneksel Sünnet Şöleni,” CHP Beykoz ve Üsküdar İlçe örgütleri Kadın Kolları Başkanları Esengül Yılmaz ve Azize Yavuz’un ortak çalışması sonucunda gerçekleşti.

Konvoy oluşturdular!

Partililer, oluşturdukları bir konvoy eşliğinde sünnet çocuklarını şölen alanına getirdiler.

Burhan Yıldırım ve Yusuf Saral ile coştular!

Çeşitli ay ve yaşlardaki Beykozlu ve Üsküdarlı sünnet çocukları ile ailelerini Beykoz’daki şölende bir araya getiren Kadın Kolları Başkanları Yılmaz ve Yavuz, yorgunluklarını minikler ile birlikte, sanatçılar Burhan Yıldırım ve Yusuf Saral’ın türküleri ve kemençeden yükselen hareketli nağmeler eşliğinde pistte attılar!

Palyaçolar da vardı!

Şölen organizasyonunda miniklerin eğlenmeleri için palyaçolar da unutulmadı! Yüzlerini palyaçolara istedikleri desenlerde boyatan çocuklar, büyüklerin ilgisi altında keyifli; kimi zaman ise aşırı ilgiden ve özellikle de sünnet şapkasından sıkılmış olarak, ancak bol hediyeli bir gece geçirdiler!

Protokol konuşmaları yapıldı

Şölende, CHP protokolü tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.

İlk sözü, CHP Beykoz İlçe örgütü Başkanı Hızır Yılmaz aldı.

Hızır Yılmaz: Onlara sünnet çocuklarımızdan kestiklerimizi göndereceğiz!

Konuşmasına,“ anası Anadolu, atası Mustafa Kemal olan tüm hemşerilerini” selamlayarak başlayan Hızır Yılmaz, şölende asıl emeğin partilerinin Kadın Kolları yönetimlerine ait olduğunun altını çizerek, “ bu güzelliğin tamamı, Beykoz ve Üsküdar Kadın Kolları başkanları ve yöneticilerine aittir” dedi.

“ Kadınlar bir şeye el atmazlar ise, o şeyin güzel olmayacağını” ifade eden Yılmaz, şunları söyledi: “ Bir gazeteci arkadaşımız bana;  ‘sünnet zamanı geçti; siz sünnet şölenini 4+4+4’ü protesto etmek için mi şimdi düzenliyorsunuz?’ dedi. Ben de ‘evet!’ dedim. Annelerinin kucağında olması gereken çocukları okula alan zihniyet ile alay etmek için çocuklarımızı değil ama kestiklerimizi onlara göndereceğiz!”

Kimse sevinmesin!

Konuşmasının devamında İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’ya da seslenen CHP Beykoz İlçe Başkanı Hızır Yılmaz;“ her zaman yanımızda durdunuz. CHP öyle bir parti ki, bizler birbirimize sahip çıkmadan ulus devleti, Mustafa Kemal’in devletini, Cumhuriyeti’ni koruyamayacağımızı biliyoruz. Onun için hiç kimse bizim birbirimizi çok sevmekten dolayı kaşımız gözümüz birbirine değdi diye, ‘oh olsun! Bunlar birbirine girdi!’ diye sevinmesin! Onlar bizim kardeşliğimizi anlayamazlar. Bizim kardeşliğimizde biat yoktur; çıkar ilişkisi yoktur; yoldaşlık kültürü vardır” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun selamını iletti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun şölenlerine çelenk gönderdiğini hatırlatan Hızır Yılmaz, misafirlerine kendisinin selamını da iletti. Grup Başkan Vekili Akif Hamza Çebi, Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Adnan Keskin ile Parti Meclisi üyesi Gülseren Onanç’ın da sünnet merasimlerine telgraf gönderdiklerini belirten Yılmaz, “ sanki 50 tane torunumun sünnet gecesini yapıyorum” sözleri ile de gece dolayısıyla duyduğu heyecanı dile getirdi.

Mustafa Çetinkaya: AK Parti iktidarı her gün bir yerimizi kesiyor!

CHP Beykoz İlçe Başkanı Yılmaz’ın ardından ise Üsküdar İlçe Başkanı Mustafa Çetinkaya söz aldı.

Konuşmasının başında sünnet çocuklarının ailelerini kutlayan Üsküdar İlçe Başkanı, “ AK Parti denilen bir iktidar her gün bir yerlerimizi kesiyor; hem de acı vererek kesiyor. Üzülerek söylüyorum ki, ülkenin geleceğini, bugün bu mutluluklarını paylaştığımız yavrularımızın geleceğini kesiyor. O nedenle, bizlere görevler düşüyor” dedi.

Esengül Yılmaz: Kadınları yok sayan zihniyet yok olmaya mahkûmdur

CHP Beykoz Kadın Kolları Başkanı Esengül Yılmaz ise, “ Atatürk’ün kurduğu bir partide kadın kolları Başkanı olmanın kendisine verdiği gurur ile tüm misafirlerini selamladığını” belirterek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “ Cumhuriyet Halk Partisi herhangi bir parti değildir. CHP, önce Atatürk ve Cumhuriyeti’nin partisidir. İşte bunun en büyük göstergesi biz kadınlar ve geleceğin teminatı çocuklarımızdır. Bizler, Cumhuriyet’in kadınları olarak hayatın her alanında halkımızın yanında olacağız. Kadınlarımız; sesimiz, nefesimiz. Cumhuriyet düşmanlarına karşı verdiğimiz mücadelede en güvenilir yoldaşlarımız kadınlarımız olacaktır. Biz öğretmen, biz işçi, biz anneyiz. Bizi yok sayan zihniyet, yok olmaya mahkûmdur.”

Azize Yavuz: Teşekkür ediyorum!

Üsküdar Kadın Kolları Başkanı Azize Yavuz ise, sözlerine misafirlerini selamlayarak başladı. Yavuz, kısa konuşmasında CHP Üsküdar ile örgütü olarak, kardeş ilçeleri Beykoz ile gerçekleştirdikleri bu ortak projelerine destek olan herkese teşekkürlerini sundu.  

Oğuz Kaan Salıcı: CHP, vatandaşın olduğu her yerde olacak!

Üsküdar Kadın Kolları Başkanı’nın ardından ise CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı söz aldı. Salıcı, konuşmasının başında; “ CHP, sünnet töreninde de, bayram töreninde de, düğünde de, cenazede de vatandaşımızın olduğu her yerde olacak ve olmaya da devam edecek” dedi ve “ sayın Genel sekreterimiz Bihlun Tamaylıgil’in vereceği mesajları daha çok ön plana çıkaralım istiyorum” sözleri ile de konuşmasını kısa kesmek istediğini belirtti.

Oğuz Kaan Salıcı, organizasyonda emeği geçen ve davetlerine katılma nezaketi gösteren herkese de teşekkürlerini sundu.

Bihlun Tamaylıgil: İnadına Atatürk!

İl Başkanı Salıcı’nın ardından ise Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil kürsüye çıkarak, CHP Beykoz ve Üsküdar İlçe örgütleri Kadın Kolları yönetimlerine; “ örgütümün değerli kız kardeşleri” sözleri ile seslendi.

Sünnet organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkürlerini sunan Genel Sekreter Tamaylıgil, “Allah bizi böyle hep mutlu ve gülen yüzler ile bir araya getirsin. Ağladığımız, üzüldüğümüz ve her gün evlatlarımızın acı haberini aldığımız günler geçirdik. Allah’tan, hep böyle mutlu günler için uyanalım dileğinde bulunuyorum; tek isteğim bu” dedi.

Bihlun Tamaylıgil, konuşmasının devamında şunları söyledi: “ Daha dün Türk eğitim müfredatından Atatürk’ün ilke ve devrimlerini ortadan kaldırmaya çalışanlara karşı bu çocuklarımız inadına Atatürk’ü söyleyerek, inadına onun torunları olarak, büyüyecekler. Onun bağımsızlık, özgürlük, egemenlik, insan hakları ve barış için kendilerine verdiği aydınlanma ışığını her zaman taşıyacaklar.”

Ülke, kötü yöneten ellerin elinde!

CHP Genel Sekreteri, konuşmasının devamında AK Parti iktidarını da şu sözler ile eleştirdi:“ Ülkemiz maalesef acı haberler ile güne başlıyor; kayıplar ile güne başlıyor çünkü ülkemiz kötü yöneten ellerin elinde; çünkü ülkemiz kaderini kara bulutlar ile kaplamış kişilerin elinde.”

2013 CHP’nin iktidar bayramı olacaktır!

“ 2013’te yerel seçime doğru bir hazırlık yapılıyor. Kendilerine göre bir tarih, bir senaryo oynuyorlar. Ancak şuna hepiniz emin olun: 2013’teki 29 Ekim, CHP’nin iktidar bayramı ile beraber kutlanacaktır! Bu, Beykoz’da da olacak, bu Üsküdar’da da olacak, bu İstanbul’da da olacak.”

Bu ülke bugüne kadar barış içinde yaşadı

“ Ne olursunuz, bu ülkede artık kavga olmasın. Bu ülke; sevgiyi ve kucaklaşmayı, barış içinde yaşamayı bugüne kadar getirdi, bundan sonra da devam ettirecek. O da bizlerin beraberliği içinde gerçekleştirilecek.”

Müslümanları katledenlere de atıfta bulundu!

Konuşmasının sonunda, sünnet şöleninde çekilecek olan halayın bir            “ dostluk halayı” olmasını dilediğini ifade eden Bihlun Tamaylıgül,“ bu halay, milyonlarca müslümanı katledenlere de barışın ve kardeşliğin göstergesi olsun!” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan saat hediyesi!

Protokol konuşmalarının ardından ise sünnet çocukları, aileleri ile birlikte piste davet edilerek, kendilerine ilçe örgütlerinin oyuncak hediyeleri haricinde, ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gönderilen kol saatleri takdim edildi.

Plaket takdimi gerçekleştirildi

Gecede, Özel Anadolu Hastanesi Başhekimi Muharrem Kuzkaya ile Hastane Müdürü Haydar Akın’a, 50 çocuğun sünnet edilmesinde sağladıkları katkıdan ötürü de plaket sunuldu.

Sünnet pilavı ikram edildi

Katılımın oldukça yüksek olduğu akşamda misafirlere sünnet pilavı ikramında bulunuldu.

Gece, havai fişek gösterisi ile sonlandı

CHP Beykoz ve Üsküdar İlçe örgütlerinin ortaklaşa gerçekleştirdikleri “1.Geleneksel Sünnet Şöleni,” havai fişek gösterisi ve ardından hep birlikte okunan “ 10. Yıl Marşı” ile son buldu.

Haber: Arzu Başlantı

arzubaslanti@yahoo.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..