Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '17

 
Kategori
Siyaset
 

CHP ile AKP birleşiyor mu?

CHP ile AKP birleşiyor mu?
 

Tiyatro sanatı diğer sanat dallarından ayıran en farklı özelliği oyuncu ile seyirci arasındaki temasın anında kurulabilmesi ve verilmek istenen mesajın oyun süreci içinde bire bir verilebilmesidir.

Tiyatro oyuncusu olabilmek her ne kadar doğuştan gelen bir yetenek olsa da tiyatro eğitimini almak ve konservatuar bölümünü bitirmek mutlaka ve mutlaka gerekli olduğunu düşünenlerdenim.

Oyunculuk o kadar yetenek gerektiren bir özelliktir ki, sahnede oyunun akışı gereği bazen repliksiz olarak duruşunuz ve mimiklerinizle seyirciyi güldürebilmelisiniz. Güldürürken de aynı zamanda düşündürebilmelisiniz. Tiyatro'nun bir başka en büyük özelliği de bu dur.

Bir yalancıyı canlandırırken bile yüzü kızarmamaktır tiyatro uyunculuğu. Oyuncu tıpkı yalancı gibi ar damarı çatlamışcasına sahnede duruş sergileyemezse seyirciye karşı inandırıcılığını gerçekleştiremez.

Normal yaşamımızda yalan konuşmasını beceremeyen insanlar yalan konuşmaya çalıştıklarında yüzleri kızarır. İstemeden yapmış olduğu işten dolayı mahcubiyeti ve pişmanlığı yüzüne yansır.

Yalan konuşmayı becerebilen insanlar bu tanıma dahil değildir zira onlar yalanı doğru gibi yüz ifadeleri değişmeden size inandırabilecek yeteneğe sahiptirler tıpkı tiyatro oyuncuları gibi.

Politika'nın eş anlamı 'yalan' mış.

Yalan'ı renkli sunabilmektir seçmene politikacılık.

Cehepe liderinin dürüstlüğü konusunda asla hiç bir şüphem olamaz. Benim söylememe gerek de yoktur zaten zira dürüstlüğü yüzüne yansımış görüyorum.

Cehepe liderinin referandum sabahı oy kullandıktan sonrası konuşması esnasında yüzüne yansımış olduğu mahcubiyeti konusunda sosyal medyada yorum yaptığımda bazı arkadaşlarım beni eleştirmiş ama referandum sonucu ortaya çıktığında düşüncelerime destek verdiklerini gördüm.

Ülkedeki tüm siyasiler bana göre adeta görevli memur niteliği taşıyor (bu nedenle de seçimlerde oy kullanmıyorum)

Her görevli memurun da kendi alanı içinde görevlerini ifa ederler. Tıpkı asker eğitiminde olduğu gibi..

Tüfek çatılacak..

Çat!

Tüfek al..

Tüfek çıkar!

Cehepe liderinin mahcubiyet nedenini söyleyeyim; Tıpkı "çatı formülü" nde olduğu gibi tek adam modeline de dolaylı destek vermesi. Açalım biraz. Referanduma kısa süre kala "kontrollü darbe girişimi" söylemi ile kararsız seçmenlerin 'evet' e doğru yönlendirildiği görülmüştür çünkü söylem ile kaldı dosya sunulamadı. Deneyimli bir politikacı böyle bir söylemi zamanlama açısından gündeme getirmez.

Cehepe lideri şimdi de partili cumhurbaşkanına karşı çıkış yaptığını görmekteyiz.

"Madem partili cumhurbaşkanı sistemine karşı çıkıyordun, yasa görüşülmekteyken tavır koyup neden meclisten çekilmedin?" diye sormazlar mı adama?

Gidişat ceheakepe!

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..