Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '12

 
Kategori
Siyaset
 

CHP kadınlarının Bülent Arınç protestosu

CHP Kadın Kolları, Bülent Arınç’ı protesto etti

Esengül Yılmaz başkanlığındaki CHP Beykoz İlçe Kadın Kolları yönetimi, Bülent Arınç’ın CHP’li kadın Milletvekili Aylin Nazlıaka’ya yönelik eleştirisini protesto etti

Esengül Yılmaz: Kadınlığımızla değil, kişiliğimizle Meclis’teyiz!

Esengül Yılmaz, Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu bir toplantıda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki bütçe görüşmeleri sırasında Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç ile CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka arasındaki sözlü atışmaya yönelik tepkileri olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

CHP Beykoz Kadın Kolları olarak Bülent Arınç ve Ak Parti zihniyetini protesto ediyoruz. Kadınlığımız ile değil, kişiliğimizle Meclis’teyiz. Kadını sadece evde oturan, kocasına yemek yapan, itaat eden ve çocuk doğuran bir nesne gibi gören zihniyet, Meclis çatısı altında kabul edilemez bir eyleme imza attı.

Her gün kadınların öldürüldüğü, tacizin, tecavüzün, ensestin arttığı, çocuk gelinlerin çoğaldığı Ak Parti iktidarında kadın milletvekillerimizin hak arama ve fikrini belirtme mücadelesi Meclis çatısı altında başka bir şiddet biçimine dönüşüyor.”

Buna hakkınız yok!

“ Arınç, Genel Kurul’da konuşan milletvekilimiz için ‘evli, çocuklu bir kadın böyle konuşamaz, utandım’ diyor. Buna hakkınız yok! Kadınlar ve kadın bedeni üzerinden siyaset yapmayı alışkanlık haline getiren zihniyet, bir utanç ve yüz kızartması yaşayacaksa cinayetlerden, tecavüzlerden, kadının insan haklarını yok sayan uygulamalardan ve ortaya çıkan tablodan dolayı bunu yaşamalı.”

Sözlerinizin bırakacağı etkinin farkında değilsiniz

“ Evet utanmalısınız, evet yüzünüz de kızarmalı. Utancınız; kadını yok saydığınız için, cinsiyetçi olduğunuz için, kadını toplumsal yaşamın dışına iten zihniyetinizden dolayı olmalı. Utandığınızı ifade ederken, söylediğiniz sözlerin bırakacağı etkinin bir utanç yarattığının farkında bile değilsiniz. Kullandığınız dil ve cinsiyetçi söyleminizle bu utancı arttırıyorsunuz.”

Meclis’i de şiddet alanlarına ekliyorsunuz

“ Kadınlar evde, sokakta, iş yerinde şiddetin her türlüsü ile karşı karşıya gelirken, bu alanlara Meclis’i de ekliyorsunuz. ‘ Yüce Meclis çatısı altında çözüm bulunması gereken sorunlara yanıt arayacağınıza, konuyu gene kadın bedenine getiriyorsunuz. Konuşulan konu bütçe ile ilgiliydi, değil mi? Söyleyecek sözünüz yoksa her zaman yaptığınız gibi kadın, beden, organ, cinsiyet gibi vurgular ile toplumsal cinsiyet eşitsizliğine güç veriyorsunuz.”

Bu, çok büyük saygısızlıktır

“Bütçe görüşmelerinde konuşulması gereken bir bütçe var ama konuyu saptırmak için milletvekilimize yapılan, çok büyük bir saygısızlıktır. Biz Beykoz Kadın Kolları yönetimi olarak kadına yönelik şiddet konusunda elimizden en geliyorsa yapacağız. Bu konuda önümüzdeki günlerde bir panel düzenleyeceğiz.”

Ak Partili kadınlar neden sessiz kaldı?

“Benim şaşırdığım ise Ak Partili kadınların bu konuya neden sessiz kaldığı? Bu sessiz kalınacak bir şey değil. Soruyoruz, yüce Meclis’in cinsiyeti var mıdır? Size ne milletvekilimizin ‘evli çocuklu bir kadın’ olmasından? Tavrınızı ve bu tavra neden olan zihniyetinizi ülke kadınları adına şiddetle reddediyor ve kınıyoruz! CHP Beykoz Kadın Kolları olarak, bu davranışın milletvekilimiz Aylin Nazlıaka şahsında bütün kadın milletvekillerine yapıldığını düşünüyoruz. Ona yapılan, onun şahsında bize de yapılmıştır. Bu şiddeti kınıyoruz ve bu şiddeti uygulayan Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç’ı protesto ediyoruz. Geleceğe dair umudumuz, birbirimize duyduğumuz güven ve başaracağımıza dair inanç ile milletvekilimizin yanındayız.”

Neler yaşanmıştı?

2013 Bütçe görüşmeleri sırasında CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın, Bülent Arınç’a Vakıflar Bankası’nın sermayesi ile ilgili olarak daha önce yapmış bulunduğu bir açıklama dolayısıyla soru yöneltirken sürekli olarak bakması üzerine Arınç, bu durumdan duyduğu rahatsızlığı, “ Lütfen bana bakmayın Genel Kurul’a bakarak konuşun” sözleriyle dile getirmiş ve bu durum Aylin Nazlıaka tarafından “ cinsiyet ayrımcılığı” olarak nitelendirilmişti.

 Arınç: Ben o zaman mahçup oldum

Arınç’ın “cinsiyet ayırımcılığı” yaptığını ileri süren CHP’li vekilin ardından kürsüye çıkan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise Nazlıaka’nın daha önce Başbakan’la ilgili olarak yaptığı bir eleştiriye atıfta bulunmuş ve şöyle demişti: “ Ben sizin bakışınızdan mahbup olmuyorum. Kürtaj meselesinde siz Aylin Nazlı öyle bir söz sarf ettiniz ki, benim yüzüm kıpkırmızı oldu. Ben o zaman mahcup oldum. Asıl o zaman utandım, asıl o zaman yerin dibine geçtim. Evli bir bayan milletvekili, bir çocuğu olan milletvekili kendisiyle ilgili organını nasıl böyle açıkça konuşabilir, nasıl bundan yüzü kızarmaz, benim o zaman yüzüm kızardı, o zaman mahçup oldum.”

Aka, “Başbakan vajina bekçiliğini bıraksın” demişti

CHP Milletvekili Aylin  Nazlıaka, Başbakan Erdoğan'ın kürtaj ve sezaryen açıklamaları sonrasında bir basın açıklaması yaparak, "Başbakan vajina bekçiliğini bıraksın" demişti.

Haber: Arzu Başlantı

arzubaslantiæyahoo.com

foto galeri için bkz: www. beykozguncel.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..