Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '10

 
Kategori
Güncel
 

CHP kanatlandı

CHP kanatlandı
 

Medyanın rüzgârı, Sayın Kılıçdaroğlu’na parti içindeki muhalif olanları silip, süpürdü. Yerel seçim öncesi genel başkanlık için Kılıçdaroğlu adı geçtiğinde susanlar, sanırım siyasî hayatları sona erdiğinden hep suskun kalacaklardır. Solukları kesilmiştir, kesilmediyse de ilk seçimlerde kesilecektir. 


Medyanın rüzgârı delegeleri önüne katmış, sürüklemektedir. Siyasetten çıkarı olanlar, şimdiden yeni genel başkanlarının gözüne girebilmek için ister istemez alkış tutmaktadırlar. 


Medyanın rüzgârı Sayın Kılıçdaroğlu’nu da çarpmıştır. 

“-Taban genel başkan olarak beni istiyor, ” kanaatine nasıl varabilmiştir zannediyorsunuz? Parti tabanının yüzde kaçı acaba Sayın Kılıçdaroğlu’nu tanır ki? 


Her ağzını açtığında ‘halktan yana’ olduğunu söyleyen CHP hatipleri, demek ki halka yakın olmayı bir türlü becerememişler, bu nedenle hep patileri muhalefette kalmıştır. 


Anlaşılıyor ki Sayın Kılıçdaroğlu’nun elinde sihirli bir deynek var. Ve o deynekle tutup boğazındaki kravatı çıkardı ve hemen halka yakın oluverdi. Meğer ne kadar kolaymış halka yakın olmak. Kravat ve halk… İyi de bu halk, Sayın Demirel’i hiç mi hiç kravatsız ve o sembol haline gelen fötrsüz görmedi ki. Demek ki kravatsız gömlekte bir keramet yok; sihirli deynek Sayın Kılıçdaroğlu’nu yanıltıyor. 


Kılıçdaroğlu’nun sadece CHP’nin kemikleşmiş oylarına güvenerek ilk seçimlerde iktidar olması düşünülebilir mi? Yoksa zamanında merhum Erdal İnönü gibi bir siyasî partiyle işbirliği yapmayı mı düşünüyor? O siyasî parti kurmayları kendi aralarında şimdiden böyle bir fikri ortaya attı da, düşünüyor olabilir mi? 


Sayın Baykal sevdalılarını susturmak için de Baykal sempatizanlarının damağına öyle bir bal çaldı ki elindeki sihirli deynek, susuverdi hepsi de. Nasıl susmasınlar; CHP iktidar olacak ve hayal ettikleri Cumhurbaşkanı koltuğuna da Sayın Baykal oturuverecek. 


Medya, öyle bir rüzgâr estiriyor ki, tüm CHP’lileri önüne kattı, havalandırdı. 


Haydi hayırlısı… 


Yüksel ÖNAÇAN 

 
Toplam blog
: 119
: 629
Kayıt tarihi
: 01.10.08
 
 

Eğitimci- Gazeteci-Yazar İlköğrenimini Emirdağ'da, ortaöğrenimini Bolvadin, Eskişehir, Afyon'da..