Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '08

 
Kategori
Siyaset
 

CHP kendini kaybetti

CHP kendini kaybetti
 

Deniz Baykal'ın anlayış tarzı tartışılıyor


CHP Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada Anayasa Mahkemesi'nin son kararı, Cumhurbaşkanı ve YÖK Başkanı'nın konumlarını tartışmalı hale getirmiştir. Cumhuriyeti ve devrimlerini içlerine sindiremeyenler koltuklardan ayrılmak zorundadırlar. Eğer Yüksek Mahkeme, bir karar veriyor ve AKP'yi laikliğe karşı eylemlerin odağı konumuna getiriyorsa, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın iddianamesinde Cumhurbaşkanı da varsa, öncelikle Sayın Cumhurbaşkanı'nın ve üniversitelerde buna çanak tutan YÖK Başkanı'nın konumu artık tartışmalı hale gelmiştir." dedi.

Bir kere CHP’nin Cumhuriyeti malı gibi sahiplenmesi çok yanlış. Cumhuriyeti korumak görevi herkes için geçerlidir. Bu görevde birisinin diğerine üstünlüğü yoktur ve olamaz.

İkincisi demokrat, laik, sosyal bir hukuk devletinin Cumhurbaşkanını istifaya davet etmek kadar gereksiz bir durum olamaz. Anlaşılan insanlara korku saçmaya karar vermişler. Abdullah Gül istifa etti, edecek diyerek milleti, ekonomiyi durdurmaya çalışıyorlar.

Siyasi tansiyonu yükselten açıklamalar nedense hep CHP’den geliyor olması da enteresan değil mi?

Kapatma davası sonuçlanıp ekonomi ve siyaset rahatlarken bu milleti bir nebze olsun rahatlatan cumhurbaşkanı ile uğraşan bir siyasi anlayış olamaz.

Abdullah Gül’ü eleştiren Kılıçdaroğlu’nun Baykal’dan izinsiz hareket ettiğini düşünülemez. Baykal Gül’ü istifa ettirmeye çalışacağa benziyor ama sonuçta kaybeden olması sürpriz olmaz.

Baykal’ın bildiğim bütün politikaları yıkmak üstünedir. Zaten bunu bilmeyen yok ama hükümet dururken Cumhurbaşkanı ile uğraşmak yanlış. Türkiye’nin 1 numarasını zor durumda bırakmaya çalışmak çalışmamaktır. Allah CHP’ye güzel bir siyaset anlayışı inşallah nasip eder.

 
Toplam blog
: 46
: 1055
Kayıt tarihi
: 07.10.07
 
 

1992 yılında Erzincan'da Doğdum. Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Halk Edebiyatı ilgilendiğim al..