Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '14

 
Kategori
Güncel
 

CHP Kurultay Delegelerine açık mektup

CHP Kurultay Delegelerine açık mektup
 

Partide liderlik sorunu yok. Partide omurga sorunu var. Nasıl ki insanda bir omurga var ve insan omurgasına zarar vermeden sağa sola ileriye geriye hareket edebiliyor, ama omurgasını zedelemeden. Doğada esnek olmayan her şey yok olmaya mahkumdur. Partinin omurgası da sosyal demokrasi olmalı. Sosyal demokrasinin ilkeleri olmalı. Nedir bu ilkeler?: Özgürlük, eşitlik, laiklik, demokrasi, adalet, hukuk, çevre duyarlılığı, barış, emekten, halktan yana politikalar. İnsan hakları, kadın ve çocuk hakları, evrensel değerler, katılımcı demokrasi, parti içi demokrasi ve ön seçim, çoğulculuk. Bu değerler partinin ilkeleri olmalı. Sosyal demokrat partiler de her zaman kanatlar olmuştur, olacaktır. Kanatlar partiye zarar vermez. Aksine partiye enerji verir, güç verir. Parti liderliği de bu enerjiyi, bu gücü halka umur olarak, ışık olarak yansıtır.

Parti okullarında eğitim çok önemlidir. Kadın kollarında ve gençlik kollarında eğitimin sürekliliği sağlanmalıdır. Bu eğitimler sonucu partili kadrolar yetiştirilir. Çünkü iktidar olduğunuzda kadrolarınız hazır olmalı.

Partiyi atanmış kadrolar değil, teşkilatlardan gelen kadrolar ancak iktidara taşır.

Parti programları oluşturulurken halkın ve parti üyelerinin görüşleri alınmalı.

Partide gençler ve kadınlar söz sahibi yapılmalı. Gezi ruhunun partiye kazandırılması gereklidir.

Emeklilere, işçilere, yoksullara, köylülere, işsizlere, atanamayan öğretmenlere, kamuda yada özel sektörde çalışanlara umut olunmalı. Buna ilaveten her alanda örgütlenmeli. Dış Politikada barış esas alınmalı, Avrupa Birliği üyeliğinde ısrarcı olunmalı.

Ekonomide orta gelir tuzağından( yıllık 10.000 USD) Türkiye'yi kurtaracak yıllık 25.000 USD milli gelir hedefleyecek programları inandırıcı bir biçimde halka anlatmak parti liderliğinin görevi olmalı. Katma değeri yüksek ürünler üretilmeli. Verimli ve üretken ekonomide ve de eşit gelir dağılımında halka umut olunmalı. Ayrıca işverenlere de yatırımda ve üretimde destek olunmalı. İşverenin sorunlarını çağdaş anlayışla çözüme kavuşturmalı. 

Milli eğitim yeniden düzenlenmeli, özgür düşünebilen, yaratıcı, bilime felsefeye ve sanata inanan gençler yetiştirilmeli. Okullar ilkokuldan üniversiteye kadar bilimin ve sanatın yuvaları olmalı.

Partinin sağlıkta, eğitimde, tarımda, ekonomide, çalışma hayatında, çevre konularında projeleri olmalı. Kadınlarla ve gençlerle alakalı projeleri olmalı.

Kısacası her konuda Türkiye'ye ait projeleri olmalı .Bu projelerle halkta heyecan ve umut yaratmalı.

Dilerim CHP bu kurultayı güçlenerek ve halkın umudu olmayı, halkın dertlerine çare olmayı başararak tamamlar.

 
Toplam blog
: 104
: 478
Kayıt tarihi
: 31.01.07
 
 

Antalya'da yaşıyorum. İki yıl öğretmenlik yaptım, şu anda müteahhitlik yapıyorum. Aslen Kayserili..