Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '13

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

CHP'li Av. Kemal Akkurt: ODTÜ'ye zorla yol yapmak çevre hakkı ihlalidir

CHP'li Av. Kemal Akkurt: ODTÜ'ye zorla yol yapmak çevre hakkı ihlalidir
 

CHP'li Av. KEMAL AKKURT : “ODTÜ’YE ZORLA YOL YAPMAK ÇEVRE HAKKI İHLALİDİR


CHP Çankaya Belediye Başkan Aday Adayı ve insan hakları savunucusu Av.Kemal Akkurt, ODTÜ ormanından zorla yol geçirmeye çalışmanın “sağlık, yaşam ve çevre haklarını” ihlal ettiğini belirterek, “Yasa tanımaz, çevre tanımaz, insan hakları tanımaz bu anlayışa Çankayalılar gereken dersi verecek” diyerek Melih Gökçek'e göndermelerde bulundu

AKP’nin Ankara’yı 20 yıldır “ben yaptım oldu” anlayışı ile yönettiğini ifade eden Akkurt, bu anlayışın yıllardır yaptığı plansız alt geçit ve yolların Ankara trafiğini içinden çıkılamaz bir hale getirdiğini söyledi.

CHP’den Çankaya Belediye Başkanlığı’na aday adayı olan Kemal Akkurt, “Yaptığı alt geçitler Temmuz ayında sel baskınıyla kapanan” bir belediyecilik anlayışının artık Ankara’ya bir şey veremeyeceğini belirterek, “yandaşlara rant sağlamak için yapılan projeler tıkanınca, şimdi gözlerini ODTÜ arazisine diktiler. Çiğdem Mahallesi ve 100. Yıl halkı buna izin vermeyecek”

ODTÜ’DEKİ ŞİDDETE TEPKİ

Sağlıklı, temiz ve yeşil bir çevrede yaşamanın, en temel insan haklarından olduğunu hatırlatan Akkurt, ODTÜ’de Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yapmak istediği yol çalışmasının açık bir insan hakkı ihlali olduğunu bildirdi. Akkurt, polisin mahalle halkı ve öğrencilere uyguladığı şiddeti de eleştirerek, bu kadar yoğun gaz bombası kullanılmasının da AİHM tarafından yasaklandığını ve Türkiye’nin mahkum olduğunu anlattı. Sokak aralarında aşırı gaz kullanımının insanları evlerinde oturamaz hale getirdiğini anlatan Akkurt, “Bu açıkça yaşam hakkının ihlalidir” diye konuştu.

TEŞEKKÜR EDİLMESİ GEREKİRKEN…

İnsanların yaşadığı bölgeye, mahalleye sahip çıktığını, bunun sevindirici olduğunu ifade eden Akkurt, “İnsan üniversitelerine, mahallelerine sahip çıkıyorsa, bu insanlara sadece teşekkür edilir ve isteklerine saygı duyulur. AKP yönetiminin uygulamasına dünyanın her yerinde faşizm denir. Seslerini çıkaran, demokratik hakkını kullanan insanlara şiddet uygulanıyor” diye konuştu. İnsan hakları konusunda AKP’nin dünya kamuoyunu da yanılttığının ortaya çıktığını ifade eden Akkurt, “Sadece Türkiye değil, dünya kamuoyu da AKP’nin gerçek yüzünü gördü. Artık tel tel dökülüyorlar, makyajları akıyor” açıklamasında bulundu.  

 
Toplam blog
: 2
: 116
Kayıt tarihi
: 02.10.13
 
 

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu ..