Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '12

 
Kategori
Güncel
 

CHP’li belediye o plajda ısrarlı

CHP’li Marmara Ereğlisi Belediyesi’nin “haremlik-selamlık plaj” uygulaması tam gaz devam ediyor.
 
Belediye bugün de web sitesinde “kadınlara özel plaj” haberini yayınladı. Böylece Belediye yaptığı uygulamanın basında yer aldığını da gazette küpürünü ekleyerek, kendi sitesinde duyurdu.
 
Bu ne demektir?
 
Cevabı çok basit…
 
Bu, “Biz yaptığımız hizmetle övünüyoruz” anlamına gelir.
 
CHP’li Marmara Ereğlisi Belediyesi demek ki iyi bir hizmet yaptığına inanıyor ve yaptığı işin arkasında duruyor. Bravo demek lazım.
 
Bildiğiniz gibi konuyu CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’a iletmiş ve, “Biz kadın ve erkeğin soyutlanacağı değil, birlikte olması gerektiğine inanan bir hayat tarzını benimsiyoruz. Bizim belediyelerimizin görüşünün de bu yönde olması gerekir” cevabını almıştım.
 
Sayın Günaydın konuyu soruşturacağını da söylemişti. Biz gazeteciyiz. Konuyu takibin görevimiz olduğunu iyi biliriz. O yüzden Sayın Günaydın’ı bugün tekrar aradım. Ulaşmak ne mümkün! Asistanı, “kendisinin makamında olmadığını ve uzun bir sure ulaşamayacağımı” söyledi. Buna rağmen bir kaç teşebbüsüm daha olduysa da görüşemedim. Belli ki çok yoğun!
 
Marmara Ereğlisi Belediyesi yaptığı uygulamayla gurur duyuyor. Bu açık. Bir de CHP İlçe Başkanı’nı arayıp onun görüşünü alalım dedik. İlçe Başkanı Hakan Turan yeni seçilmiş. Konuşkan bir arkadaş. Durumu kısaca özetleyip görüşlerini sordum. Belediyenin uygulamasını o da destekliyor. Üstelik bu uygulamanın CHP’nin görüşlerine aykırı olmadığını düşünüyor. Genel Başkan Yardımcısı sayın Günaydın ile çelişen bir görüş. Keşke kendisine ulaşıp bunu da sorabilseydim.
 
CHP Marmara Ereğlisi İlçe Başkanı Hakan Turan, “Güzel işler yapmaya çalışıyoruz. Bu plaj zaten uçta bir yerde minicik bir şey. Çok da karşı değilim. Zaten abartmaya gerek yok. Marmara Ereğlisi çok modern bir yerdir. Burada kapalı nüfus yüzde’2 yi geçmez bile” diyor.
 
CHP’nin içinde her partide olduğu gibi farklı görüşler olabilir elbet. Ancak, bir Genel Başkan Yardımcısı “Biz buna karşıyız. Belediyelerimizin de öyle olması gerekir” derken ilçe bazında zıt bir görüşün paylaşılması çok ilginç geliyor bana.
 
Üst yönetime ulaşamamak da garip geldi açıkçası. Düşünmeden edemiyorum, acaba CHP’nin bir bölümü iyice sağa mı kayıyor?
 
Toplam blog
: 61
: 585
Kayıt tarihi
: 09.10.09
 
 

Haziran'mış, yıl 1963 Bursa'da doğmuşum. İlk ve orta öğrenimimi Bursa'da tamamlayıp, İngiliz Filo..