Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '13

 
Kategori
Güncel
 

CHP’li Hızır Yılmaz: Muhtarlar, 2B konusunda AKP’ye güvenerek, halka ümit vermesin!

CHP’li Hızır Yılmaz: Muhtarlar, 2B konusunda AKP’ye güvenerek, halka ümit vermesin!

CHP Beykoz İlçe Örgütü Başkanı Hızır Yılmaz, yerel basın mensupları için tertip ettiği kahvaltıda, Beykoz muhtarlarını ‘ Ak Parti’ye güvenerek, 2B konusunda halka ümit vermemeleri’ yönünde uyardı.

6 Nisan 2013 Cumartesi günü, İlçe binasında yerel basın mensuplarını ağırlayan CHP Beykoz İlçe Başkanı Hızır Yılmaz, kahvaltının ardından 2B konusu ağırlıklı olmak üzere yaptığı basın açıklamasında, hem Beykoz muhtarlarını uyardı, hem de Ak Parti'nin biat kültürüne atıfta bulunarak, Ak Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Adem Sefer’i eleştirdi.

Hızır Yılmaz: Adem Sefer, Hızır Yılmaz’a dua etsin!

Sözlerinin başında, 2B Kanun teklifi çıktığı zaman, bunun “ Beykozlu için bir sürgün yasası olduğunu ve mutlaka gözden geçirilmesi gerektiğini söyledikleri” hatırlatmasında bulunan CHP Beykoz İlçe Başkanı, “ o zamanlar devletin resmi sitesinde fiyatlar henüz açıklanmamıştı” dedi.

O zamandan bu yana, söz konusu Kanun’da iki defa iyileştirme yapıldığını ifade eden İlçe Başkanı, “ ama bu iyileştirmelerin hiçbirinin Beykoz halkının alamayacağı rakamlar olduğunu tekrar gördük” açıklamasında bulundu.

Sadece zulüm ve sürgün değil, aynı zamanda bir soykırım!

2B Yasası’nı sadece zulüm ve sürgün değil, aynı zamanda bir “soykırım” yasası olarak niteleyen Hızır Yılmaz, rayiç bedellerin açıklandığı gün CHP 1. Bölge Milletvekili Akif Hamza Çebi tarafından T.B.M. Başkanlığı’na yeni bir kanun teklifi verildiğini de hatırlatarak, İlçe örgütü olarak kendilerinin de bu bağlamda Beykoz Belediyesi önünde bir basın açıklaması yaptıklarını belirtti.

Gocunmam…

“ Kendi davasına sahip çıkan Beykoz halkının”söz konusu basın açıklamasını bir mitinge dönüştürdüğünü kaydeden Yılmaz,  bu mitingte sadece CHP’lilerin olmadığını, kendisini en çok sevindiren şeyin de bu olduğunu söyleyerek, hangi siyasi parti tarafından tertip edilirse edilsin, 2B ile ilgili olarak yapılacak olan tüm eylemlerde o partinin bayrağını elinde taşımaktan asla gocunmayacağını söyledi.

Grup toplantımızla aynı saate randevu vermişler!

Miting günü, Beykoz muhtarlarının milletvekili Akif Hamzaçebi tarafından Meclis grubuna davet edildiklerini de ifade eden Yılmaz, “ bunun üzerine Muhtarlar Derneği Başkanı Cavit Gül’ü arayarak, kendisine bu daveti ilettiğini” söyledi.

Ancak, Beykozlu muhtarlar heyetinin, kendisine, “ Meclis’teki tüm siyasi parti gruplarını ziyaret etmeyi düşündüklerini” belirtmiş olmalarına rağmen, neticede CHP grup toplantısına katılmadıklarına işaret eden Hızır Yılmaz, muhtarlar heyeti tarafından daha sonra yapılan açıklamada, CHP grup toplantısının olduğu saatte kendilerine Mehmet Ali Şahin tarafından randevu verilmiş olduğunu ve bundan dolayı da CHP grup toplantısına katılamadıklarının belirtildiğini ifade etti.

Hamzaçebi, bunu nasıl yorumladı?

Heyetin, daha sonra CHP Grup Başkanvekili Akif Hamza Çebi’yi ziyaret ettiğini öğrendiklerini belirten Yılmaz, Milletvekili Hamzaçebi’nin de bu durum karşısında, Beykozlu muhtarlara, “ hiç önemi yok; yeter ki, siz halk için iyi şeyler yapmış olun. Yeter ki, hükümet sizi ciddiye almış olsun. Zaten bu sorunu çözecek olan da iktidar partisidir. CHP’nin görevi, bu konuda muhtarlarımızın, halkımızın hükümet tarafından dikkate alınmasını sağlamaktır” dediğini hatırlattı.

Nezaketsizlik yapmıştır

“ CHP mitingi, Beykozlu muhtarların ciddiye alınması yönünde yararlı olmuş ise, biz görevimizi yapmışız” açıklamasında bulunan İlçe Başkanı, şunları söyledi: “ Bu anlamda mutluyuz ama Ak Parti yetkilileri muhtarlarımızın CHP grubuna gireceğini bile bile aynı saatte onlara randevu vermiş ise, nezaketsizlik yapmıştır. Daha doğrusu, muhtarların CHP grubuna gitmesine engel olmuştur; bahane yaratmıştır.”

Bu ülkeye artık bir Atatürk lâzım

80 Beykozlu olarak katıldıkları o günkü CHP grup toplantısında Türkiye çapında çok ses getirdiklerini, bu ziyaretin ulusal medyada geniş yankı uyandırdığını da kaydeden Yılmaz, Beykozlu Hatice Köse’ye grup kürsüsünde yaklaşık 7 dakika söz verildiğini belirterek, Köse’nin, “ bu ülkeye artık bir Atatürk lâzım” şeklindeki sözünün ise çok anlamlı olduğunu kaydetti.

2B’nin simgesi, Hatice Köse’dir

Yılmaz, “ Gerçekleri istediğiniz kadar gizleyin, halk gerçeği biliyor. 2B’nin öncüsü artık Türkiye’de CHP’dir, CHP Beykoz örgütüdür. Beykoz örgütünün Ankara’ya getirip kürsüye çıkardığı Hatice Köse’dir. Bu, bu kadar net!” dedi.

O Atatürk, vatandaşın kendisidir

Konuşmasının devamında, söz konusu ulusal basın haberlerinden örnekler de sunan CHP İlçe Başkanı, vatandaş Hatice Köse’nin sözlerine atıfta bulunarak, “ o Atatürk, vatandaşın kendisidir. Vatandaş tepkisini her alanda ortaya koyduğu sürece bu iktidar geri adım atacaktır. Diktatörlük ile yönetilen ülkelerde bile, diktatörler halkı çok uzun süre yok sayamazlar; yok sayanların da başlarına sarayları yıkılır” yorumunda bulundu.

Beykoz muhtarlarına hem teşekkür, hem uyarı!

Hızır Yılmaz, 2B sürecine katkılarından Beykoz muhtarlarına teşekkür ederken, aynı zamanda da şu uyarıyı yaptı: “ Sakın ola Ak Parti’ye ve kadrolarına güvenip halka ümit salmasınlar! CHP’nin başlattığı eylemlerin önünü kesmesinler! Eğer Ak Parti’ye güvenir, onun ipiyle kuyuya inerler ise, Ak Parti de ondan sonra onları kuyuya bırakır, kendisi de kenara çekilir. Bu sefer, muhtarlar, vatandaşların ‘bizi oyaladınız’ eleştirilerine muhatap olurlar.”

Beykoz halkında yavaş yavaş yayılmaya başlayan algı…

Yılmaz, Beykoz muhtarlarının halk üzerinde, “ fiyatların düşeceği şeklinde bir algı yarattıklarını” ise şu sözler ile ima etti: “ ( Muhtarlarımızın) çabalarına teşekkür ediyoruz ama Ak Parti adına kimseye söz vermesinler.  Bu eylemler, (2B) Kanunu Meclis’te yeniden değişene kadar devam etmeli. Fiyatlar halkın istediği ölçülere geldiği gün, tepkilerimizden vazgeçeriz. Böyle bir algı yavaş yavaş Beykoz’da yayılmaya başladı; muhtarlarımız gitti, ‘ fiyatlar düşecek’ dedi. Ben, halkın mücadelesi devam etmezse, bunun bir aldatmacadan öteye geçmeyeceğini düşünüyorum.”

‘ Ben sahibimin sesiyim’ diyen başlıklar!

Sözlerinin devamında, basının görevini “ kamu adına” yapması gerektiğini belirterek,              “ iktidarlara yağ çekmek için veya belli güçlerin desteğini almak için kalemini eline alana basın denmez, onun adına ‘ silahşör’ denir. Birilerinin adına yazıyorsan, sen basın mensubu falan olamazsın” eleştirisinde de bulunan CHP İlçe Başkanı, atılmış olan bazı gazete başlıklarına atıfta bulunarak, “ bunlar ben sahibimin sesiyim başlıklarıdır” dedi.  Yılmaz, “ vicdanını çıkarları uğruna bir yerlere kiralayanların kalemine bizim ihtiyacımız yok” açıklamasını yaptı.

“ Hızır Yılmaz, sen doğru yoldasın!”

Sahibinin sesi olarak tescil edilmiş bulunan gazetelere sevindiğini de kaydeden Yılmaz,          “ böyle gazeteler benim aleyhime yazdığı sürece, ben diyorum ki; Hızır Yılmaz, sen doğru yoldasın!”

Adem Sefer, Hızır Yılmaz’a dua etsin!

CHP ilçe Başkanı, konuşmasının devamında ise Ak Parti İlçe Başkanı Adem Sefer’i eleştirdi. Yılmaz, şunları söyledi: “ Adem Sefer, Hızır Yılmaz’a dua etsin! Eğer Hızır Yılmaz ve örgütü o basın toplantısını (miting) yapmasaydı, vatandaşları Ankara’ya CHP grubuna getirmeseydi, Adem Sefer’i Ankara’ya kendi grubuna bile kimse almazdı. Yani, CHP korkusundan dolayı, Ak Parti İlçe Başkanı kendi grubuna girebildi. Demek ki, O’na kendi grubunda görüşme alanı yaratmışız.”

Çelikbilek, yalanlarını arka arkaya sıraladı

“ Fiyatlar düşmek zorunda! Ak Parti’nin yalanları devam ediyor” diyen Yılmaz, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in, Beykoz Belediye Meclisi Faaliyet Raporu görüşmeleri sırasında, “ yalanlarını arka arkaya sıraladığını” iddia ederek,  “ yaptığı konuşmanın otuz saniye öncesiyle sonrasını yan yana getirin, bunu herkes anlar” dedi.

Niyet, bu dokuz mahalleyi ele geçirmek!

Hızır Yılmaz, Belediye Başkanı’nın, bundan birkaç gün önce A Haber Kanalı’ndaki bir TV programında, “ Özel Proje Alanları’nda on bin konut üretecekleri” açıklamasında bulunmasının otuz saniye sonrasında, “ biz bu mahalleleri, ucuz vermek için aldık” dediğini belirtti ve Belediye Başkanı’na şu şekilde seslendi: “ Arkadaş, bir tanesini söyle! Sen buraları niye aldın? 9 mahallede oturan vatandaşlara ucuz vermek için buraları aldıysan, diğer mahallelerin hakkını niye korumadın? O zaman Beykoz’un tüm 2B alanlarını Özel Proje Alanı ilan etseydin, Beykoz’un tamamını korusaydın! Demek ki, niyet bu dokuz mahalleyi korumak değil, rant değeri göreceli olan bu 9 mahalleyi ele geçirmek! Beykoz halkı Ak Parti’nin ve onun yerel temsilcilerinin yalanlarına artık inanmaz.”

Ak Partili Belediye Başkanı’na ve İlçe Başkanı’na acıyorum!

Hızır Yılmaz, sözlerinin devamında, şunları kaydetti:“ Ben bir anlamda, Ak Parti’nin yerel yöneticilerine yani Ak Partili Belediye Başkanı’na ve İlçe Başkanı’na biraz da acıyorum çünkü yapacak bir şeyleri de yok. Onlar kendi iradeleriyle Beykoz’da hiçbir şey yapamazlar. Ancak yukarıdaki ağalarının, ağabeylerinin buyruklarına uymak zorundalar.”

Adem Sefer’in kültüründe dik durmak yoktur

İlçe Başkanı Adem Sefer’in bir beyanatında, “ CHP ve başka partiler yürüyor; boşuna yürüyor” dediğini belirten Yılmaz,şu eleştiride bulundu:“ Biz, iş üretiyoruz. Doğrudur, Adem Sefer’in kültüründe dik durmak yoktur; yürümek yoktur. Onun kültüründe yalvarmak vardır. Yani, yukarıdaki ağabeylerine gidip yalvarır. Yapabilirse bir şey, öyle yapar. Ama CHP yöneticilerinin, üyelerinin kültüründe biat etme yoktur, yalvarma yoktur; mücadele vardır, direniş vardır. Hakkımızı söke söke alırız.”

Soruları da cevapladı

CHP Beykoz İlçe Örgütü Başkanı Hızır Yılmaz, basın açıklamasının ardından ise yerel basının sorularını yanıtladı.

Haber: Arzu Başlantı

www.beykozguncel.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..