Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '16

 
Kategori
Güncel
 

CHP'li vekile tavsiyem: Önce bir köprü yap sonra adını koy!

CHP'li vekile tavsiyem: Önce bir köprü yap sonra adını koy!
 

internetten alınmıştır


CHP'nin sorunlu vekili Eren Erdem, bu defa da Yavuz Sultan Köprüsü bağlamında Yavuz Sultan Selim Han'a hakaret etmiş... Köprünün adını değiştirinceye kadar da siyasette kalacağını buyurmuş!!

Rusya ile kiriz yaşanırken de Türkiye aleyhine Rus televizyonlarına demeç vermişti bu vekil... Bununla da kalmamış, Türkiye ile İran savaşırsa İranın yanında yer alacağını söylemişti TBMM üyesi!!!

Şimdi de köprü üzerinden birilerine mesaj verip bu hassas zamandaTürkiyenin birliğine, dirliğine halel getiriyor.

Yavuz Sultan Selim köprüsünün adını değiştirip Pir Sultan Abdal köprüsü yapmayı vaad ediyor... Sanki köprüyü kendi yapmış gibi...

Bu vekil bunu niye yapıyor?... Emperyalistlerin Türkiye'yi bölmek için kullanmak istedikleri mezhebi alana gönderme yaparak kime hizmet ediyor?

Köprüler yapılırken karşı çıkan, memlekette bir taşın üstüne taş koymamış zihniyet, kalkmış şimdi de köprünün ismi üzerinden ülkenin birliğine, dirliğine balyoz sallıyor.

Daha önce de defalarca yazdığım gibi, Yavuz Sultan Selim, Osmanlı'ya sızmaya çalışan "bölücü" akımı yok etmek için, devletini savunmuş bir devlet adamıdır... Osmanlıyı bölmek isteyen Şah İsmaile karşı savaşmıştır.

Bu savaşta, kendi devleti yerine Şah İsmail'in yanında yer alanların savaşın sonunda mağlubiyetin acısını tatmaları son derece doğaldır... Devletler, ihanetleri asla bağışlamazlar.

Bugün, FETÖ saldırısan karşı Türkiye Cumhuriyetinin tutumu da aynıdır... Saldıranların kimliği, kişiliği, dini, mezhebi hiç önemli değildir... Burada önemli olan devletin bekasına karşı düşmanla işbirliği yapılmış olmasıdır.

Türkiye, vatanını seven, devletine sadık insanlar elinde yücelecektir... Kelimenin tam anlamıyla, vatan söz konusu ise gerisi teferruattır, diyemeyen biri ne bu milleti temsil edebilir, ne de herhangi bir mezhebi...

CHP, böyle safralardan kurtulmalıdır... Özellikle FETÖ saldırısından sonra başlayan kenetlenme sürecinde duruşunu bozacak söylemlre izin vermemelidir.

Bu ülke daha çok köprüler yapar... Gerekirse bunlardan birine de Pir Sultan adını verir... Ama gönül köprülerimizi yıkmaya çalışanlara fırsat verilmemelidir...

Eğer bu halk bir gün CHP'yi iktidar yaparsa, onlar da İstanbula bir köprü yapsınlar ve adını da ister Pir Sultan, ister Hacı Bektaş koysunlar, buna kimse karşı çıkmaz.

Ama bu ülkeye bir hayrı dokunmayanların, hepimiz için gurur verici olan köprülerimizin isimleri üzerinden fitne çıkarıp bunun adına da siyaset ya da muhalefet demelerine tahammülümüz yoktur.

Özellikle de, yüz yıl önce olduğu gibi, çevremizin "yedi düvel" tarafından sarıldığı şu zamanda, böyle içerden zaafiyet oluşturma çabalarını iyi niyetle bağdaştırmak mümkün değildir.

Tam da "ya hayır söyle, ya sus" dönemini yaşıyorken, böyle hayırsız lafların kimseye faydası olmaz...

CHP yönetimi gittikçe daha fazla rahatsızlık veren bu gibi güya mezhep temelli ayrışmadan hızla kurtulmalıdır.

Gün, CHP'nin yeniden Atatürk'ün CHP'si olma günüdür!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..