Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '10

 
Kategori
Güncel
 

CHP liderine dansöz benzetme karikatürü

CHP liderine dansöz benzetme karikatürü
 

http://www.milliyet.com.tr/atv-ana-haber-den-skandal-yayin/siyaset/sondakika/02.11.2010/1309262/defa


Son günlerde siyasette artan hızlı adı net olarak küfür olmayan ama anlamı son derece net bir şekilde küfür anlamına gelen söylemlerin geldiği son nokta belli oldu. Atv haber sonrası yayınlanan Bizim City karikatüründe CHP lideri Kılıçdaroğlu için dansöz, ağzı bozuk ve boykotçu denilen karikatürler çizilerek hakaretin son seviyesine gelindi ve atv’de bunu yayınladı. Başbakan’ın damadının genel müdürlüğünü yaptığı atv’de böyle bir karikatürün yayınlanması daha birkaç gün önce Oktay Eşki’yi istifaya davet eden ve istifasını sağlayan zihniyetin de aslında fikri ve zikrinin ne olduğunu ve küfrün değişik bir versiyonunu gerçekleştirdiği anlamına geliyor.

Gündemi siyasetin üslubu bozulduğu diye eleştirenlerin sürekli olarak bir şekilde daha önce küfür etmiş ya da küfre yakın laflar etmeleri ve ağızlarının bozuk olması ne kadar da acı verici. Karikatür zaten başlı başına çok tehlikeli bir eleştiri malzemelerinden biri. Bu malzemeyi kullanarak 1-2 çizgi ile her şeyi anlatmak ve her türlü eleştiriyi ya da övgüyü yapmak ve sistemi baştan başa değiştirmek mümkün. Medyanın gücü ve insanların değişmesi inanılmaz. Bazılar hem çocuklar için karikatür çiziyor hem de akşam saatinde ana muhalefet partisine küfürden daha öte bir sözler söyleyebiliyor bunu da karikatür çizerek yapıyor.

2011 seçimlerinin bol küfürlü geçeceği ve seçimlerde iyi küfür etme yeteneğine sahip olanların kazanacağı belli gibi sanki ! Ülkemizde de halkımız küfrü onaylamasa da sever ne yazık ki.

Haberin ayrıntıları ekte yer alıyor.

atv Ana Haber'den skandal yayın

Dün akşam atv haberi izleyenler, habercilik adı altında yapılan bir büyük ayıba tanıklık etti. Ana muhalefet liderine ana haberde düpedüz hakaret edildi.
Milliyet 15:32 | 02 Kasım 2010

Seviyeli yayıncılığı ile bilinen atv dün gece bu geleneği bozduğunu yaptığı bir haberle adeta ilan etti. Ana haber bültenin sonunda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu konu edinen Bizim City karikatürü gösterilirken, habercilik adına bir büyük ayıba imza atıldı.

Gösterilen çizgi filmde Kemal Kılıçdaroğlu dansöz kıyafetiyle tasvir edildi, hemen ardından ise ana Muhalefet lideri hakkında 4 şıktan oluşan bir soru ekrana yansıdı.

İzleyenlerin şaşkınlıkla çözmeye çalıştığı soru ve cevap şıkları alt alta aşağıdaki gibi yansıdı:

-CHP LİDERİ AŞAĞIDAKİLERDEN HANGİSİ?

a) Dansöz
b) Ağzı Bozuk
c) Boykotçu
d) Hepsi

Doğru cevap "D" şıkkı.

Salih Memecan imzalı 'Dansöz kıyafetli' Kılıçdaroğlu karikatürü mizahın sınırlarını zorlarken, altına eklenen bu soru ve cevap anahtarları ise ekran başındaki taraflı tarafsız herkesin büyük tepkisine nerden oldu.

ERDOĞAN'A YAKINLIĞIYLA BİLİNİYOR

Çalık Grubu'nun elinde bulunan Sabah-atv'nin genel müdürlük koltuğunda Başbakan Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak oturduğu için, yapılan bu ayıplı yayın mizah anlayışının ötesinde, bir saldırı olarak yorumlandı.

Yapılan bu yayınla ilgili RTÜK'e bazı izleyicilerin şikayet başvurusunda bulunduğu iddia edilirken, kurulun bu konuda alacağı karar ise daha şimdiden merak konusu oldu. Sakinliği ve hoşgörüsüyle tanınan Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu yayınla ilgili nasıl bir tavır takınacağı sorusunu da cevap bekliyor..

Kaynak: gazeteciler.com

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..