Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '10

 
Kategori
Güncel
 

CHP'liler 'çarşaf yırtma' eylemine kızdı

CHP'liler 'çarşaf yırtma' eylemine kızdı
 

Mersin'de çarşaf yırtan CHP'li kadınlar, İl Disiplin Kurulu'na sevkedildi. CHP lideri Deniz Baykal'ın da olayı haber alınca sinirlendiği, "Kimsenin kılığı kıyafetiyle uğraşmıyoruz. Kıyafet üzerinden siyaset yapmıyoruz. Nedir bu yapılan?" dediği öğrenildi. CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu da, "Bu, CHP'ye karşı provokasyondur" dedi.

Mersin İl Başkanlığı'nın disiplin kuruluna sevk ettiği isimler arasında, hem İl Kadın Kolları Başkanı Havva Ongunsel var hem de kadın kollarında görevli ve eylemde sorumluluğu olanlar.

Mersin İl Başkanı'nın, eylemden de okunan yazılı metinden de önceden haberinin olmadığı belirtildi.

KILIÇDAROĞLU: BU PROVOKASYONDUR

Kemal Kılıçdaorğlu, Mersin'deki görüntülerin çok rahatsız edici olduğunu söyledi.CHP Grup Başkanvekili Kemal KılıçdarOğlu, ''Mersin'deki çarşaf yırtma eylemi'' ile ilgili olarak, ''Bu, CHP'ye karşı provokasyondur'' dedi.Kılıçdaorğlu, AA'ya yaptığı açıklamada, Mersin'deki görüntülerin çok rahatsız edici olduğunu belirtti. ''Bu, CHP'ye karşı yapılan bir provokasyondur'' diyen Kılıçdarğlu, şunları söyledi: ''Kadınların kılık kıyafetinin günlük siyasetin bir parçası yapılması asla kabul edilemez. Kadın hakları ve sorunlarının çözülmesi gündemde tutulması gerekirken, bu tür yapay eylemler insan hakları ile bağdaşmaz. AKP'nin kan kaybettiği bir dönemde bu tür eylemlerle onun değirmenine şu taşıyanlar, CHP'nin yükselişini provoke edenlerdir.''

ARINÇ ÇARŞAF YIRTMA EYLEMİNE KÖPÜRDÜ

Başbakan yardımcısı Arınç CHP Kadın Kolları'nın çarşaf yırtma eylemi hakkında ağır konuştu...

Arınç, Halk Partisi eski Cumhuriyet Halk Partisi olarak kendisini gösterdi. O da nedir? Mersin’de Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı ve Kadın Kolları üyeleri bir araya geldiler, kendilerine göre bir eylem yaptılar. Fevkalade çirkin olan şudur? Güya çarşafı temsil ettiğini zannettikleri siyah bezleri aldılar, makaslarla yırttılar, ayaklarının altında ezdiler ve çöp sepetine attılar.29 Mart öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi rozetini takarken Kemal Kılıçdaroğlu’yla Nur Serter’iyle, Deniz Baykal’ıyla alkışlar içerisinde, ’Bizde artık çarşaflı hanımefendilerin siyasete katılmasından yanayız, onların kıyafetleri bizleri ilgilendirmiyor’ diyerek hepimizi sevindiren bir açılım yapan CHP dün Mersin’de rozet taktıkları çarşafları yırttılar, ayaklarının altında çiğnediler ve çöp sepetine attılar. Hepimiz televizyonlardan, ekranlardan bunları izledik. Bunu yaptığınız ve benimsediğiniz takdirde ey Cumhuriyet Halk Partisi yarın referanduma giderken söyleyeceklerinizin hiçbirisine bu halk inanmaz ve derki, ’sizin dün söylediğinizle bugün söyledikleriniz birbirinden farklı, biz size inanmıyor ve güvenmiyoruz.’ Dolayısıyla dün yaşanan bu trajik olay karşısında inanıyorum ki, Sayın Baykal’ın da, Cumhuriyet Halk Partisi yöneticilerinin de söyleyecekleri bir şey vardır.Türk kadınlarının bir kısmının giysisi olan bir kıyafeti ayaklar altında çiğneyerek, çöp sepetine atmanın ne Cumhuriyetle, ne halkla, ne Cumhuriyet Halk Partisi ile bir ilgisinin olmadığını ve bu yapılan eylemin onaylanmadığını duymak istiyoruz. O çok konuşan mikrofon bülbüllerinin bir şeyler söyleyeceğini de şahsen ümit ediyoruz." Arınç, konuya ilişkin olarak, 330 ile 367 arasında kaldığı takdirde, Anayasa değişiklikleri konusunda halka giderek, "bunun şurası doğrudur, şunun için gereklidir ve karar sizindir" diyeceklerini söyledi. Bülent Arınç, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’ne tavsiyede bulunarak, "Halkımıza bunların doğru ve yanlış yanlarını göstersinler ve kararı onların vermesini beklesinler" diye konuştu.Başbakan Yardımcısı Arınç, başka bir soru üzerine de, herkesin tavsiyelerini büyük bir dikkatle takip ettiklerini ve bunun gereklerini yerine getirdiklerini sözlerine ekledi. (Kaynak: Milliyet)

Üzerinde konuşmaya gerek duymuyorum.

Yorumsuz !

İyi bayramlar.

http://www.esmakahraman.com/chpliler-carsaf-yirtma-eylemine-kizdi/

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..