Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '15

 
Kategori
Güncel
 

CHP’liler okusun diye yazdım..

CHP’liler okusun diye yazdım..
 

Kimden: homeros80@hotmail.com (ÖMER ÖZDAMAR)
Kime: tekin.bingol@chp.org.tr
Tarih: 24/11/2015 21:51

Mesaj : Sayın Genel Başkan Yardımcım, konuya el atmadığınız sürece bu tür belgeli yazılar devam edecektir.. Bomba belge ve CHP Bucak İlçe Başkanı'nın skandalı.. 

http://omerozdamar.blogspot.com.tr/2015/11/bomba-belge-ve-chp-bucak-ilce-baskannn.html

Belge bugün elime geçti. Belgede özel bilgilerin gizliliğine riayet ederek ana adı, vatandaşlık numarası ve cep telefon no'su gibi bilgilere karartma yaptım. Belgenin içinde hepsi yazılıdır. Peki, belge kısaca ne diyor? CHP Bucak İlçe Başkanı Sayın Aziz Yıldız'ın 30 Mart 2012-13 Şubat 2014 tarihleri arasında AK Parti'ye üye olduğunu söylemektedir. Ne zaman üyelikten çıkarılmış? AKBİS (AK Parti Bilişim Sistemleri) kayıtlarına göre 13 Şubat 2014 tarihinde AK Parti üyeliği sona ermiştir. Peki, bu tarihleri arasında Sayın Aziz Yıldız neredeydi? 13 Nisan 2013 günü yapılan olağanüstü ilçe kongresinde ilçe başkanı seçilen Sayın Deniz Baykal'ın yönetim kurulu üyesiydi. Soru 1: CHP üyesi olmadığı halde nasıl yönetim kurulu üyesi oldu? Soru 2: Halen AK Parti üyeliği devam eden Sayın Aziz Yıldız'ın da içinde olduğu CHP Bucak İlçe Yönetim Kurulu üyeliği listesini onaylayan divan başkanı, il başkanı ve yönetim kurulu neden kontrol etmedi? Sayın Aziz Yıldız halen AK Parti üyeliği devam ederken 2014 yerel seçimlerinde CHP Bucak İl Genel Meclisi 1.sıra adayı oldu.. Soru 1: 2014 Şubat ayı içinde üye olmadığı halde CHP'den il genel meclisi adaylığını onaylayan Burdur İl Başkanlığı kontrol görevini neden yapmadı? CHP üyesi olmadığı halde Bucak CHP Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa edip il genel meclisi adayı olan Sayın Aziz Yıldız'ın yerel seçimlerde seçilemedi. Soru 1: İlçe yönetim kurulu üyeliğinden istifa eden Sayın Aziz Yıldız, il genel meclis üyesi seçilemeyince ancak yeni bir kongreyle yönetim kurulu üyeliğine dönebilecekken nasıl döndü? Bu usulsüz işleme il başkanlığı neden müdahil olmadı? Soru 2: Usulsüz ve kuralsız yönetim kuruluna geri dönen ve Bucak CHP İlçe Başkanlığından istifa eden Sayın Deniz Baykal'ın yerine Sayın Aziz Yıldız ilçe başkanlığına nasıl seçildi? İl Başkanlığı bu seçimi nasıl onayladı? Soru 3: Burdur İl Başkanlığının gözetiminde ve kontrolünde usulsüz İlçe başkanlığına getirilen Sayın Aziz Yıldız'ın milletvekili önseçim üye listesinde isminin olmaması ve oy kullanamaması nedir, nasıl açıklanır? Soru 4: Hukuken sakat başlangıç sonrası devam eden çeşitli parti içi görev işlemlerini tümden geçersiz kılmaz mı? Şimdi ben buradan CHP Burdur İl Disiplin Kurulu'nun yukarıdaki sorulara cevap bulmak üzere hemen soruşturma açmasını bekliyorum ve çağrı yapıyorum.. CHP Yüksek Disiplin Kurulu'nun da Burdur İl Başkanlığını ilgilendiren sorulara cevap bulmak üzere hemen disiplin soruşturması açmasını bekliyorum ve çağrı yapıyorum.. 1 hafta sonra belgeli başka bir bomba haber daha patlayacaktır. Ömer ÖZDAMAR Bucak-BURDUR

 

4 GÜN SONRA CEVAP:

KİMDEN: Tekin Bingöl (tekin.bingol@chp.org.tr) 11/28/2015

Sayın Ömer ÖZDAMAR;

Bütün üyelerimizin, parti içinde gördüğü hata ve kusurları dile getirme hakkı bulunmaktadır. Nitekim, Parti Tüzüğümüzün 8/B-d maddesinde "Parti içi toplantılara, çalışmalara ve üyesi seçildiği kongrelere katılmak, düşüncelerini ve dileklerini bildirmek, Partinin yerel ve genel politikalarının oluşumuna katkıda bulunmak" Parti üyelerinin hakları arasında sayılmıştır. Ancak; "Konuya el atılmadığı sürece bu tür belgeli yazılara devam edilecek" şeklinde başlayan ve  "1 hafta sonra başka bir bomba haber daha patlayacaktır" ifadesiyle sonra eren iletiniz, Genel Başkan Yardımcılığımız nezdine Partimizi tehdit eder bir üslupla yazılmış olup eleştiri sunma hakkını aşar niteliktedir.

Bu nedenle gerek bu ileti içeriği ve gerekse benzer üslupla yazılmış iletilerle ile ilgili bir cevap verilemeyeceğini bildirmek zorundayım. 

Saygılarımla.

Tekin BİNGÖL

CHP Genel Başkan Yardımcısı

DÜŞÜNCE VE YORUM:

Malumunuz CHP ile bağlarım koptu.. Kalan arkadaşlarıma fikir vermek için bu mesajı paylaşmak zorunda hissettim..

Şimdi bu yanıt skandalının neresini düzelteyim, düzeltmeye neresinden başlayayım..

Bir kere bahsettiğiniz konu üzerine çalışılıyor, araştırılıyor, gelişmeler size bildirilecek yerine:

‘’Partimizi tehdit eder bir üslupla yazılmış olup eleştiri sunma hakkını aşar niteliktedir. Bu nedenle gerek bu ileti içeriği ve gerekse benzer üslupla yazılmış iletilerle ile ilgili bir cevap verilemeyeceğini bildirmek zorundayım’’diyor ya..

‘’Popopo.. Amanda maşallah!’’ dedim içimden..

‘’Ne de alıngan örgütten sorumlu genel başkan yardımcısı varmış’’ dedim içimden..

‘’Ey genel başkan yardımcısı, benim üslubuma tak sen gene, neyse gereğini yap sen gene, fakat üslubuma taktığın kadar CHP’nin anayasası sayılan tüzüğün ayaklar altına alınmasına da biraz kafayı taksan, ne olurdu acaba?..’’ dedim içimden..

‘’CHP’nin en tepeden başlamak üzere nasıl bozulduğunu, deforme olduğunu genel başkan yardımcısının verdiği yanıtın satır araları ve ruhu zaten çok net ortaya koyuyor..’’ dedim içimden..

‘’Doğrudur, CHP’yi tehdit ediyorum çünkü CHP’nin kurumsal ciddiyetinin kaybolmasına, CHP tüzüğü yok sayılmasına, CHP’nin kifayetsiz ellere kalmasına isyan ediyorum ve düzelsin diye tehdit ediyorum..’’ dedim içimden

‘’Olmadı, olmadı..’’ dedim içimden..

‘’Neyse sonuç olarak ne haliniz varsa görün diyorum, kaderinizle baş başa bırakıyorum,  CHP’yi artık bu durumdan ben bile kurtaramam..’’ diyorum içimden..

‘’Kurultay sonrası CHP’den mutlaka kopmalar olacaktır, yeni sosyal demokrat bir partiyle 2019’a hazırlanacaktır.. ‘’ diyorum içimden..

‘’Başka da çıkış/çare yoktur..’’ diyorum içimden..

Ömer Özdamar

Bucak-BURDUR

 

 
Toplam blog
: 689
: 2433
Kayıt tarihi
: 17.01.07
 
 

 2007 yılından beri Milliyet Blog'da yazarım. 2009 yılında 'Normal Ötesi Aşk' ve 'Normal Ötesi Aş..