Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '15

 
Kategori
Haber
 

CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk'ten açıklama

CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk'ten açıklama
 

Koordinatör Sayın Ömer Şahin, bir basın açıklamasıyla Manavgat’ta su sorununu çözdüğünü iddia ederek her zaman olduğu gibi Manavgat halkını yanlış bilgilendirmeye devam ediyor. AKP’li Büyükşehir Belediyesi ve Ömer Şahin’in yaptığı reklamın maliyeti Manavgat’a yaptıkları hizmet maliyetini geçmiş durumda.

Manavgat halkı bir genel seçime daha popülist, pireyi deve yapan, yanıltma politikasıyla giriyor. AKP zihniyeti, Manavgat’ta pişkince, usulsüzce, haksızca reklam yapmaya devam ediyor.  Emekten, haktan ve haklıdan yana olan Cumhuriyet Halk Partisi olarak kamuoyunu bazı konularda bilinçlendirmeyi görev biliyoruz.

Sayın Ömer Şahin’in kamuoyuna içme suyu çalışmaları olarak anlattığı proje, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in Avrupa Birliği’nin 20 milyon Avro’luk (53 milyon TL’lik) hibe kredisi ile hayata geçirip kusursuzca, saat gibi işler vaziyette ASAT’a 10.5 milyon Avro hibe parası ile birlikte teslim ettiği projedir. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in çalışmalarıyla Avrupa Birliği Destekli İçme Suyu Projesi’nin ilk etabı tamamlanmıştır.

Bu proje kapsamında 9.5 milyon Avro harcanarak

-Manavgat’ımızın mevcutta 261 km olan içme suyu hattı 325 km’ye çıkarılmıştır. ( 64 km’lik yeni içme suyu hattı döşenmiştir)

-10 bin metreküplük Türkiye ve Dünya standartlarının üzerinde yeni içme suyu deposu inşa edilmiştir.

-5 adet yeni su kuyusu açılmıştır.

-Kızılağaç, Sorgun ve Hatıplar Bölgesine yeni içme suyu hatları döşenmiştir. Kızılağaç’a köy içleri dahil yapılan içme suyu hattının uzunluğu 22 km’dir

-Su pompaları yapılmıştır ve evsel bağlantılar yenilenmiştir

-Projenin ilk etabının bitmesiyle Manavgat’ta su sorunu kalmamıştır.

-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve AB Danışman firma yetkilileri, Manavgat’ta yapılan bu çalışmaları tescil etmiş ve onaylamıştır.

Büyükşehir Yasası’nın devreye girmesiyle birlikte alt yapı hizmetleri ASAT’a geçmiştir. Dolayısıyla Manavgat Belediyesi’nin AB hibe kredisi ile devam etmesi gereken proje 10. 5 milyon Avro kalan hazır parasıyla birlikte ASAT’a Manavgat Belediyesi eliyle teslim edilmiştir.

Şimdi Ömer Şahin Bey’e soruyoruz

-Manavgat Belediyesi’nin ASAT’a devrettiği 10. 5 milyon Avro hazır parayla Manavgat’a hizmet ettiğinizi söylemekle halkın geçmişten kalan mirasına sahip çıkıp halkı kandırmış olmuyor musunuz?

-AKP zihniyetiyle Karayollarının, Avrupa Birliği’nin, Manavgat Belediyesi’nin projelendirdiği, kaynağıyla teslim alınan hizmetleri sahiplenip önüne Menderes Türel’li “Antalya’ya iyi gelecek” tabelaları dikmekle halkı resmen aldatıyorsunuz.

-AB projesiyle ilgili olarak çalışma yaptığınız her yerde adım başı, AB ile ilgili tabelalar olması gerekirken yine “Antalya’ya iyi gelecek” tabelaları göze çarpıyor.

-Asım Okur Meydanı’ndaki ASAT binası, kamunun kullanımına açık bir yerdir. Buraya Türel’in resmini asmanız pişkinlik değil midir?

-Menderes Türel’in Manavgat’a hiç de iyi gelmediğini bütün Manavgat halkı biliyor. Sayın Türel, her yere reklam tabelasını asmadan önce Manavgat halkının elinden aldığı öz kaynakların hesabını vermeli, öz kaynakları geri iade etmelidir.

- Geçtiğimiz yıl size tertemiz ve eksiksiz olarak teslim edilen içme suyu tesislerini kullanmayı bilmediğiniz için Manavgatlıyı susuzluğa mahkum ettiniz. Manavgat halkı sizin beceriksizliğiniz yüzünden yaşadığı susuzluk sorununu henüz unutmadı.

-Şimdi su ile ilgili açıklama yaparak yazın yine beceriksizliğiniz yüzünden Manavgat halkının yaşayabileceği su sorununun alt yapısını mı hazırlıyorsunuz?

-Sözünü ettiğiniz mahallelerde suyun çıkmadığını öne sürdüğünüz 10 ya da 15 haneye yaptıracağınız cüz-i maliyetli HİDROFOR sistemini bile basına haber yaptıracak kadar acizsiniz. Reklam yapmaya bu kadar meraklı mısınız? Acizliğinizi reklam yaparak örtüyorsunuz. Yaptığınız Reklam hizmetinizin maliyetini geçmiş durumda.

-Manavgat halkı tüm bunların birer ALGI OPERASYONU olduğunu biliyor. Siz gerçek sorumluluklarınızı bile yerine getirmeyip Manavgat halkına “ALGI OPERASYONU” uygularken yüzünüz kızarmıyor mu?

-Antalya Büyükşehir Belediye Başkanınız Menderes Türel, Manavgat’a reklamlarını astırırken, Manavgat Belediyesi’nden tertemiz devir aldığı 16 büyük caddedeki pislikleri, esnaf ve dilenci işgallerini görmüyor mu?

Her yıl 4 milyon turistin geçtiği bu caddelerdeki yolların, kaldırımların, bariyerlerin kırık dökük hallerini görmüyor mu? Turistler, dilenciden, seyyar satıcılardan dolayı rahatça yürüyemiyor. Zabıta denetiminden yoksun  caddelerde kol gezen usulsüzlükleri, gayri resmi uygulamaları görürken 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, Büyükşehir Belediyesi bayraklarını asmaya utanmadınız mı? Ayrıca Manavgat halkı, bayraklama yaparken Atatürk resminin unutulmasına da büyük tepki gösterdi.

 

-Bu uygulamalarınızla bu topraklarda özgürce yaşamamızı sağlayan Ulu Önder Atatürk’e saygısızlık etmiş olmadınız mı? MANAVGAT’TA TÜM BUNLAR YAŞANIRKEN, HALKTAN OY İSTEMEYE UTANMIYOR MUSUNUZ?

 

CUMHURİYET HALK PARTİSİ OLARAK MANAVGAT’TA AKP’NİN TUTARSIZ, YANLIŞ POLİTİKALARINI HALKIMIZLA PAYLAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ.

 

ŞÜPHESİZ TÜRKİYE’NİN AKP’DEN KURTULUŞUNUN TEK ÇARESİ CHP’DİR

 

CHP İLÇE BAŞKANI

Ahmet ÖZTÜRK 

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..