Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '15

 
Kategori
Siyaset
 

CHP Muğla. Seçimin ardından

2014 yerel seçimlerine  göre Muğla’da oylarımız düşmüştür. Üstelik Belediye Başkanları bu denli çalışıyor iken. Bir memnuniyetsizlik gözükmektedir.. Bunun çeşitli nedenleri vardır. Ancak mesele hala bu giderilmeyen ve her seçimde ortaya çıkan bu nedenler defalarca gözükmesine rağmen. Tüm bunların üstüne Belediye yönetimleri ve karar erkinde bulunanlar pek çok kendi seçmenini haksızlığa uğratan sebepler ortaya koyuyorlar. Defalarca kaleme alınıp yazılmışken bir tek şeye inanıyoruz. İl İlçe örgütleri ve Belediye Başkanları kendilerini tabana açmıyorlar. Bu denli duyulurken, eleştirilirken kulaklarını, gözlerini kapatıyorlar.

Muğla'da gerçekten demokratik ve özgür üyelerine sahip halka yaygınlaşmış bir tablo mu var? İrdeleyelim.

Kesinlikle bir tek madde var çoğalarak tabanla Partini buluşturmak. Böyle bir çaba yerine gözlemlediğim klasik ve gerçekçi olmayan buluşmalar sürmektedir. Partililer  CHP ‘ye kendisine yapılmış haksızlıklara rağmen sıkı sıkıya bağlı. Oy veriyorlar. Bir tek oy gelmiş midir AKP’ den seçim sonuçları ortada.? Biz kendi pırıl pırıl gençliğimize sahip çıkmıyoruz. Yetiştirmiyoruz.

Kendi seçmenimizde tabanda derin sızı var, diye belirttik. Bizim öncelikle kendi seçmenimize vefamız olması gerekli ve zorunludur. CHP yi ülkeye açmak ve iktidar partisi yapmak bambaşka kadrolaşma hareketinden doğacaktır.

Bunları zaman zaman sayfamda yazmıştım irdeledim  giderilmedi. Dedim ya oylar korundu. Eğer Muğla’da AKP toparlayıcı olsaydı, oyları geriletirdik. Dolaysıyla biz gelişme, ileriye yürüme gerçekleştirmiyoruz,  bunun kanıtı, her defasında seçimlerdir.

O nedenle Muğla ve çevresi oy artışlarının gerçekleşmesi için çalışmaların ve değerlendirmelerin derhal yapılması zorunlu bir süreç ve olgudur.

Bir konuyu açık irdelemek gerek, çünkü çelişki burada özellikle hayata geçmektedir.. Seçmenle yönetim arasında seçmen yani  taban CHP ruhu ve dinamizmi için var gücüyle sıkı sıkıya bağlı ve çalışıyor iken, üst ilişkiler CHP yi kendi bir takım yöntem ve tekelinde bırakıyor. Üst ilişkilerin belirlediği veya kuşattığı ve yönettiği bir CHP hareketinden uzaklaşılmalıdır. CHP bir takım kurmayların tekelinde kalmaktan çıkmalıdır.

CHP iktidar yolunun bir yerde kesilen kendi içinde bir hareketi var ortada. Yukarısı ve taban arasında güçlü bağlar kuracak CHP anlayışı egemen bir yapı meydana getirilmeli, il, ilçe, belediye başkanları oluşturulmalıdır.

Kısacası İl ilçe ve Belediye Başkanlıkları ortada CHP ile tabanı buluşturan lokomotif görevi yapmalıdır. Yani kılcal damar işlevi, oysa ki, ortası kesmekte, buluşturmamakta inat ediyor. Taban ne diyor?  Oysa ki, onların en baştaki duyularının işlediği yer olmalı.

Milletvekili, Belediye başkanı, il ilçe örgüt Başkanları belirlenirken tamamen özgür, bağımsız ve yapısı doğasından kopmayacak bir demokratik zeminde adaylar, kurmaylar belirlenmelidir. Bu noktada üyeler, delegeler yönetilmemeli, yönlendirilmemelidir. Çünkü CHP yi HALK ile BULUŞTURACAK, KAYNAŞTIRACAK adaylarımıza ihtiyacımız vardır, diye altını çizdik.

CHP nin önünün açılması, stratejik saptamalar, doğru kadrolar ve örgüt yapısı her şeyden önce kendi doğasından ve ruhundan, özünden çıkmayan, sapmayan bir CHP siyasetine yüzünü çevirmelidir.

Ve kendi partililerini köklerini gerçek siyasetçilerini geride bırakan bir anlayış hiç bir şekilde geleceğe yürüyemez, dedik.

CHP öncelikle CHP sevgisini kazanmaktan geçer.

Önce kurmaylardan, üyelere, gönüllülerine dek CHP kendi kişisel beklentileri, menfaatleri için değil CHP anlayış ve ruhla yapılandırılmalıdır.

CHP li olmak üye olmak değil CHP li olmak için çok çalışmak gerek ki, CHP anlaşılsın CHP anlayışını ortaya koyacak ruh ve çalışma öncelikle istemektedir.

Niçin çalışıyorsun diye sorsalar? CHP li olmak için derim, derdim.

CHP kendisini halka inandırmalıdır.

YERKESİK'te CHP nasıl gelişti. Sol oylar nasıl hakim oldu?

CUMHURİYET HALK PARTİSİ siyasetinin gerçek bir parçası ve vücudu kimdi? O ismi ansıyalım.

Siyasetine büyük saygı duyduğum değerli siyasetçi MACİT KILINÇ .Neden saygı duyduğum bir isimdir?

Çünkü tam da şu yıllarda Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun bahsettiği ve üstünde durduğu SİYASET TOPLUMA BİR HİZMET ARACIDIR dediği noktada buluşan bir tema ile siyaset yıllarını elbette objektif takdir ve sevgiyle karşılıyorum. 1974- 2015 yılları siyasetin her kulvarında hizmet ve emek sayılacak her yıllarında CHP siyasetini yaygınlaştıran bulunduğu bölgenin ve yörenin tüm sorunlarını ve siyasetine çözüm ve hizmet amacıyla durmadan koşmuş bir neferi ve ışığı o isim. Partisinin verdiği görevi 41 yıl durmaksızın ve sızlanmadan emekle alınteri ile yerine getirmiş, siyaseti hayatının önüne geçmiş.. CHP adını yazmış bir isim ve örnek, o isim.

Daha nice örnekleri ve isimleri gibi. Örneğin yakından tanıdığınız Muğla'da Av. Sevinç Göçügenci. Bu insanlar dağ, köy, dere, tepe, her tür emekleri ve alınterleri ile yazmışlardır CHP adını. Erol Kutlay gibi. Ünal Türkeş Tufan Doğu, Hüseyin Ülkü gibi.

YERKESİK siyasetinin 2004 Yerel seçimde gösterdiği CHP başarısı evet o günlere tanığım tüm stratejik olgular, saptamalar, seçim süreci iyi düşünülmüş tüm olayların, görüşlerin yönü CHP ye çevrilmiş Yerel Seçim başarı ile alınmıştır.

Daha dün referandum oylarında aldığı 1200 oy HAYIR oyu ile elde edilen YERKESİK'te başarı yüksek kazınmıştır. YERKESİK duruşu çok güçlü çıkmıştır.

Yöreye gerek siyasi, gerekse yöresel bir başarının tutulması o 2004 Yerel seçimin mimarı Macit Kılınç  ve arkadaşları olmuştur. O günün siyasi kurmayları, bunları hatırlayacaktır. 2009 Yörede yine başarı CHP ile yazılmıştır. CHP Belediye  Meclisi tam olarak ortaya çıkmıştır.

2014 Yerel seçimlerinde bu başarı yine yüksek bir rakam 938 ile elde edilmiştir. Büyükşehir ve Menteşe Belediyesi olarak varlığını Yerkesik sürdürmektedir.

2015 7 Haziran seçimlerinde CHP 936 oya (Yerkesik merkez)sahiptir. Bugüne gelince bir oy artışı görülmemektedir. Gerek Büyükşehir gerekse Menteşe Belediye’sinin Yerkesik çalışmaları çok hızlı olmasına rağmen bir oy artışı görülmemektedir.

Siyaset coşku birikim, sevgi ve sorumlulukla yapılır.

Nedenlerin tümü gerek siyasal- yöresel gerekse Muğla gözden geçirilmeli, reforma gidilmelidir. Onarıma gidilmelidir.

Hesaplar ve stratejiler, kadrolar ve anlayış doğru kurulmalıdır.

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..