Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '15

 
Kategori
Siyaset
 

CHP nasıl kapatılır?

CHP nasıl kapatılır?
 

Parti kapatmak doğru değildir. Halkın oylarıyla yaşattığı bir siyasi partinin kefenini biçen de yine halk olmalıdır...

Ancak, Türkiye malum olduğu üzere hem "siyasi parti cenneti" hem de "siyasi parti mezarlığı" bir ülke olmuştur.

Böyle olmasının temel nedeni de Türkiyede demokrasinin iki ayağı üzerinde doğrulamamış olmasıdır. Darbeler, Türkiye demokrasisinin emeklemeden kurtulmasına,  iki ayağı üzerinde dikilmesine fırsat tanımamıştır.

Bunun doğal sonucu, bol bol parti kıyımı olmuş, her darbeden sonra parti mezarlığına yeni definler yapılmıştır. Tabii darbenin etkisi geçince de yeni partiler zuhur etmekte gecikmemiştir.

Çok partili hayata geçildiğinden beri, kaç parti kuruldu, kaç parti kapatıldı bilmiyorum ancak bildiğim bir şey varsa CHP daima bu darbeci "ilgisi" nin uzağında kaldı.

Hiç bir Cumhuriyet Savcısı CHP için kapatma davası açmadı, açmayı düşünmedi... Nerdeyse, değiştirilemez, değiştirilmesi teklif bile edilemez Anayasa maddelerinden biri gibiyidu bu...

Çok değil bundan bir kaç yıl önce, yüzde ellilerle iktidar olmuş AK Parti bile kapatma davasına konu olmak üzereydi... Diyebiliriz ki direkten dönmüştü.

Partilerin kapatılma nedenleri çok... Ama en popüler olanı "irtiacai eylemlerin odağı" olmak... Bu gerekçeyle Rahmetli Erbakan'ın çok partisi kapatıldı.

Ne var ki, bunlar soyut iddialardı. Bunun yanısıra, kimi akçeli, kimi adi suç denilebilecek pek çok iddia da bu kapatmalarda yer aldı. Refah Partisinin kapatılması evlere şenlik iddialarla doluydu.

CHP'nin hiç mi suçu yok!... Yani, diğer partilere sudan nedenlerle kapatma davası açan savcı Vural Savaş'lar CHP'nin şu son Şişli olaylarına ve benzeri işlerine niye bakmazlar.

Rüşvet, iltimas, tehdit, mafya, kumpas..her şey var Şişli olayında... Üstelik durumun her aşamasında CHP genel başkanı da ilgili ve bilgili...Şimdi, Yargıtay Başsavcısı bir kapatma davası açsa haksız mıdır?

Hayır, başta da söylediğim gibi, ben bu çağda partilerin Yargı eliyle kapatılmasından yana değilim... Zaten bu Hükumet parti kapatmayı epeyce zorlaştırdı....

Ancak, bir televizyon kanalındaki konuyla ilgili tartışma programını izlerken, katılımcılardan birinin geçmişte nasıl sudan bahanelerle parti kapatıldığını söylemesi üzerine bunları yazdım.

Yargıtay Başsavcılığı, Şişli olayları üzerine CHP'ye kapatma davası açmalıdır...Hayır, kapatmak için değil, sadece CHP'lilere kapatılma korkusunu tattırmak için...

Nasıl olsa fazla uzak olmayan bir gelecekte halk, CHP'nin kapısına kilit vuracak!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..