Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '12

 
Kategori
Güncel
 

CHP'nin "darbecilik geni" alınırsa geriye ne kalır, Sayın Hasan Cemal!

CHP'nin "darbecilik geni" alınırsa geriye ne kalır, Sayın Hasan Cemal!
 

CHP başta olmak üzere, AK Parti karşıtı legal ve illegal kuruluşların başlattığı "cumhuriyet kalkışması"nda CHP'nin İstanbul il başkanı Salıcı'nın tören alınındaki askere el-kol hareketleri eşliğinde ; "Sizin koruyamadığınız Cumhuriyeti biz sahipleniyoruz" gibi  çok "genetik bir laf" etmesi üzerine Milliyet yazarı Hasan Cemal, CHP'ye "bu darbeci geninden ne zaman kurtulacaksınız" anlamında sitemde bulunmuş son yazısında. 

Merkezinde CHP'nin bulunduğu "darbecilik tarihini" çok iyi bilen Hasan Cemal, sorunu CHP'deki "darbeci gene" bağlıyor.

Yani bir gen tedavisi CHP'yi kurtarabilir mi?

Bence kurtaramaz, çünkü darbecilik CHP için bir gen sorunu değil, belki "iskelet" sorunudur.

Bu yüzden CHP'yi  darbecilikten kurtarmak için, bir gen operasyonu değil, iskelet operasyonu yapmak lazım. Yani, CHP'nin iskeletini sökerseniz ancak kurtarırsınız darbecilikten.

Öyle de, iskeleti alınmış bir "organizma"dan geriye ne kalır, derseniz, orasını bilemem. CHP darbecilikle öylesine içli dışlı  (bu içli dışlılığı Hasan Cemal en anlaşılır bil dille özetlemiş yazısında) bir "siyasal parti" dir ki seçim yoluyla iktidara gelse, o hazzı duymaz asla...

CHP'ye bir parça "sivillik" katar umudunu beslediğimiz Kemal Kılıçdaroğlu da, bindiği atı dizginleyemeyince, atın gittiği yere doğru savrulmaya başladı. Barikatlar aşıp, engeller yıkarak askerlerin "yapamadığını "yapmaya çalışıyor!!! Güler misin, ağlar mısın!!

CHP ve yandaşları darbeci iktidarları öylesine özümsemiş ve öylesine kanıksamıştır ki bugün çoğu demokrasi yerine "darbeyi" tercih edeceğini açık/gizli ifade ediyor.

CHP'nin  cumhuriyetçiliğinin cumhuriyetin sözcük anlamıyla ilgisi yoktur, her daim söylediğmiz gibi. CHP'nin cumhuriyeti, halkın iradesi üzerinde haksız iktidar kurmaya dayanır. Bunun yolu da elbette silah zorudur.

Hasan Cemal'in Milliyetteki yazısını tekrara okuyun...Bu CHP'nin neden sicili bozuk olduğunu ve aslında bu sicilin neden onun "kimliği" haline geldiğini görün.

Burdan hareketle CHP'li il başkanının askerlere yönelik el hareketleriyle birlikte söylediği "darbeci" ayıbının (ayıp mı, resmen arsızlık bu) asla şaşırtıcı olmadığını anlayın.

Ne gam! Türkiye Cumhuriyeti her alanda büyüdükçe, bu darbeci "organizma" küçülmeye devam edecektir.

Ta ki yok oluncaya kadar!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..