Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '17

 
Kategori
Siyaset
 

CHP’nin AKP’nin Din ve Milliyetçilik Üzerinden Yarattığı Güce Bakıp Çizgisini Değiştirmesi Hata Olur

CHP’nin AKP’nin Din ve Milliyetçilik Üzerinden Yarattığı Güce Bakıp Çizgisini Değiştirmesi Hata Olur
 

Bu yalancı güç tarih boyunca vardı ve bundan sonra da olacak. Bu güç insanın yarısı, dolaysıyla böyle insanlardan oluşan ülkelerin de yarısı.

Özellikle gelişmemiş ülkelerdeki en etkili siyaset bu. Eğer CHP’nin amacı sayısal güçle iktidar olmak idiyse bulunduğu yer yanlış, siyaset binasını bu anlayış üzerine kuracaktı.

Ama görünen o ki kuramazdı çünkü gerek kendi gerekse hitap ettiği tabanın düşünce yapısı buna uygun değil.

Şimdi tutmuş dindardan oy alırım, milliyetçiden oy alırım diyerek sağa sola yalpa yapıyor. Yeterince demokrat değil, yeterince ilerici değil, en önemlisi yeterince aktif değil. Adamlar savaş siyasetini halka kabul ettiriyor, CHP barış siyasetini kabul ettiremiyor; CHP sayesinde savaş barışı yendi.

AKP’nin kitlesi hazır, ekstradan bir şey yapması gerekmiyor. Sayın Cumhurbaşkanı CHP’nin iktidar olamayacağını söylüyor, haklı; çünkü böyle partilerin belli bir gelişmişlik seviyesinden sonra şansı olabilir.

Olan bu, CHP zoru zorluyor… Sağa sola yalpa yapıyor ya bu sefer de parti çizgisini kaybetti. AKP, ben CHP’den daha demokratım, ilericiyim diyor ve görünene göre de haklı.

Halkın durumuna göre parti oluşturuyorsun, sadece inandıklarını savunacaksın, halk kendini sana göre ayarlayacak; kitleleri alıp götüreceksin inandığın yere doğru.

CHP’nin durduğu yer doğru, kendisi yanlış. Şu anda ilericiliği CHP savunuyor ama savunamıyor. Böyle olunca AKP ilerici oluyor.

Örneğin halkta bir Filistin galeyanı var ya siyasi bir rant kapar mıyım diye çıkmış Filistincilik siyaseti yapıyorsun. Böyle bir şey senin siyaset alanın değil insani olarak sorumluları kınar, acıya üzülür varsa imkânın yardım edersin. Sana 2019’da Filistin üzerinden oy gelmez çünkü o oyların gideceği yer belli. ABD’ye küfür, İsrail’e lanet. Bunu eleştirdiğin parti yapıyor sen yapmayacaksın. Filistin’e yapılanları kabul etmediğini bildirmen yeterli.

Terör, savaş, beka sorunu, Afrin, FETÖ… Bunlar üzerinden iç siyasete yönelik söylemlerin yarattığı milliyetçi rüzgârlar hep AKP’den yana esiyor, varsın essin, niye kendine çevirmek istiyorsun, öyle oylarla iktidar olacaksan ne deyim!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..