Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '09

 
Kategori
Haber
 

CHP'nin Davalık Seçimi...

CHP'nin Davalık Seçimi...
 

Çarşaf'a rozet açılımı!


CHP şaşırtmaya devam ediyor.

AKP Anayasa Mahkemesi kararlarıyla merkeze evrilirken(!) ana muhalefet partisi CHP AKP’nin boşalttığı alana oynuyor! Siyaset şakası gibi değil mi, keşke şaka olsa ama değil. İzmit belediye başkan adayı Sefa Sirmen her mahalleye Kuran Kursu açılımını komple mahalle evi gibi lanse etti ama çıkardığı siyasi gümbürtü büyük oldu. Hemi de Davos fatihi başbakan itirafı yapıştırmaz mı;”Yeteri kadar Kuran Kursu var!”.

Ey aziz Nesin ışığın bol olsun e mi! Bu kadarını sen bile hayal edemezdin. Laiklikten sabıkalı iktidar partisi merkeze otururken ve de sistem(!) ile uzlaşırken, Baykal’ın CHP’si radikalleşiyor.

Çarşafa rozet açılımını yazan gazetelerin daha mürekkebi bile kurumadan rozetler medya önünde kara çarşaftan çıkarılıp bırakılırken, partinin daimi değişmeyen yüzlerinden Mehmet Sevigen ile ilgili iddialarda gazetelerde yer aldı. Mustafa Mutlu’nun köşesinde yazdığına göre iş bayağı ciddi.

Bana öyle geliyor ki geçen yıllarda yazdığım yazılarda söz ettiğim gibi bu CHP’nin yerelde dahi olsa iktidar olmak gibi bir derdi yok. Ne zaman iktidarın nefesi yetmese Baykal’ın CHP’si AKP’ye hayat öpücüğünü konduruyor. Ya mahkeme kapılarında soluğu alıyor ya da Anadolu solu, Rice Martin solu, Edibali vb. derken en son kara çarşaf açılımı ile seçmenin sandıkta CHP’yi öpmesine bir türlü izin vermiyor. Tam umut olacakken eksen değiştirince seçmenin oy’u elinde kalıyor!

Yılların yükü omuzlarımıza binip ağır ağır bizim görünüşümüzü değiştirip berberden tarama özürlü olduğumuzdan neredeyse indirim bile alacak aşamalara gelmişken; bu CHP yöneticileri mahallede kısa don ile gezdiğim günlerden bu yana neredeyse hiç değişmediler. Elin Avon’u sanki bunlara çalışıyor birader. Fakat size bir şey söyleyeyim mi, bunların tamamı akıllı adamlar kardeşim, bildim bileli muhalefeti kimseye kaptırmadılar, helal olsun.

Bir düşünseniz, şöyle hafızanızı bir yoklasanız darbeci Evren dahil, Demirel, Çiller, Erbakan, ışığı bol olsun Ecevit, Özallar geldi geçti de şu siyaset sahnesinden Baykal ve yakın arkadaşlarına hiçbir şey olmadı.

Fakat bu kez pabuç pahalı gibi. Yarın CHP’nin laiklik karşıtı odak olduğu üzerine bir dava açıldığını duyarsanız şaşırmayın, benden söylemesi. Üstelik çarşafa rozet takıldığı günden bu yana olanların üzerine her mahalleye Kuran Kursu açılması da siyaseti gerdi.

Ergenekon davası bile CHP’nin gölgesinde kaldı azizim.

Anadolu’dan gelen haberlere göre belirlediği adayların birçoğuna çarşaf açılımına olduğu gibi tepki var. İzmir Torbalı adayı açıklanmasına rağmen yurttaş tepkisi ile değişti. İzmir adayı Aziz Kocaoğlu aday gösterildi ama ekibi yok sayıldı. Daha kim bilir neler var yaşanan. Şeçim kapıya dayandı bazı yerlerin başkan adayı hala belli değil!

Kılıçdaroğlu İstanbul adayı yapılarak CHP’nin başına gelmesi olasılığını her türlü sonuca göre en az bir dönem öteleyen Baykal, bir taş ile iki kuş vurmanın ve en azından bir dönem daha siyasete devam etmenin altyapısını kurmanın huşusu içinde sabahları sporunu hiç ihmal etmiyor.

Vatandaş ise alacağı beyaz eşyaların, seçim rüşvetinin demokrasi oyu'nu değiştirmeyeceğinin bilincinde; “İş versinler daha iyi olur !” diyor.

“İş versinler!”.


 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..