Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '14

 
Kategori
Siyaset
 

CHP'nin hal-i pür melali (hüzünlü, acıklı durum)

CHP'nin hal-i pür melali (hüzünlü, acıklı durum)
 

Kurucu partide, MYK ve PM Üyesi olarak üst yönetime gelmiş kişinin sorumluluğu ağırdır! Kendisine ve topluma karşı dürüst olmak zorundadır! Gizli ajandası olan ve hile yapan kişi, kim olursa olsun, muhakkak ki kaybetmeye mahkûmdur…

 4+4+4 ve türban: 20 Ekim 2010 tarihinde blog’da yazdığım “Kamu’da ‘türban’ eşitlik ilkesine aykırıdır” makalemden bir bölüm aşağıdaki gibidir.

“Türbancılar ‘türban’ın önce üniversitelerde serbest bırakılması talebinde bulunmaktadırlar. Sonra, madem okuttunuz, resmi dairelerde de ‘türban’lı çalışmak istiyoruz diyeceklerdir. Masum gibi görünen bu tür siyasi eylemlerle nihayetinde devletin şeklini ve cumhuriyetin niteliklerini değiştirmeyi amaçlamaktadırlar!

O zaman demokratik-laik hukuk devleti ortadan kalkar. Cumhuriyet evrilir ve yeni bir sistem oluşur, arz-talep demagojileri ve hatta milletin oylarıyla geldik denilerek, değişmeyen din kurallarıyla yönetmek ve hidayete ermek istekleri artar!” İşte böyle yazmıştım.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Samsun’da yaptığı konuşmada “62. Hükümetin ilk icraatlarından biri, başörtüsü yasağını ebediyen tarihe gömecek şekilde ortaöğretimde de başörtüyü serbest bırakmak olmuştur. Bu milletimizin iradesidir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, üniversitelerde türban serbestîsine bir katkısı olmuşsa, bunun yanlış olduğu bugün anlaşılmaktadır.  Yeni Türkiye, Yeni CHP, herhalde böyle bir şeydir…

2014 yerel seçim kesin sonuçlarına göre: CHP Türkiye genelinde İl Genel Meclisi seçimlerinde %16.87, Belediye Meclisi seçimlerinde % 26.34, Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde %31.04 oy almıştır.

CHP’nin Belediye Başkanlığını kazandığı il ve ilçeler hariç olmak üzere; 51 ilde İl Genel Meclisi seçimlerinde %16.87 ‘den az oy alan bütün il ve ilçe yönetimleri, Belediye Meclisi seçimlerinde %26.34’den az oy alan bütün il ve ilçe yönetimleri, 30 Büyükşehir de %31.04’den az oy alan bütün Büyükşehir il yönetimleri ya istifa etmeli ya da görevden alınmalıydı! Batı ve Kara Avrupa Ülkelerinde işleyiş böyleydi! İstifa ettiler mi? Hayır. Görevden alındılar mı? Hayır.

2014 yerel seçim kesin sonuçlarına göre: Ankara metropolde 8 ilçe vardır; CHP Çankaya’da (%62.8), Y.Mahalle’de (%45.5), Mamak’ta (%38) Belediye Meclisi oyu almıştır. Etimesğut’ta (%24), Altındağ’da (%23.6), K.Ören’de (%20.4), Gölbaşı’nda (%15.7), Sincan’da (%11) Belediye Meclisi oyu alarak, 5 ilçede Türkiye ortalaması olan %26.34’ün altında kalmıştır. 

Söz konusu ilçe yönetimlerinin demokratik teamüller gereği kendiliğinden istifa etmeleri gerekirken şu ana kadar etmedikleri, pişkin pişkin yerlerinde oturdukları bilinmektedir! Başarısız ilçe yönetimleri derhal görevden alınmalıydı! Batı ve Kara Avrupa Ülkelerinde işleyiş böyleydi! İstifa ettiler mi? Hayır. Görevden alındılar mı? Hayır.

Danışma toplantıları ve küçük kurultay: CHP Tüzüğü’nün 57. maddesine göre yerel ve genel seçimlerden sonra en geç iki ay içinde İl ve İlçe Danışma Toplantıları yapılarak seçim sonuçları değerlendirilir! Sonra 56. maddesine göre; en geç üç ay içinde Küçük Kurultay toplanarak seçimlere ilişkin veriler değerlendirilir buyuruyor! Toplandı mı? Hayır. Değerlendirildi mi? Hayır. Şimdi 6 ay geçtikten sonra danışma kurullarını toplamaya çalışıyorlar.

CHP Ankara il kongresi: Kongre öncesi sosyal medyada; Ankara'da ve belli başlı anakentlerde; memleketçilik (hemşericilik), mezhepçilik, milliyetçilik (etnik) feodal ilişkileri hâkim... Delegeleri öyle belirliyorlar! Doğal olarak adaylarda öyle ortaya çıkıyor! Bakın ortaya çıkan adaylara,  bakın seçilen örgüt yönetimleri ve yerel meclis üyelerine ne dediğimi anlarsınız!

Tepedeki muktedirin kim veya kimler olduğu önemli değil! Sorun Taban'da... Aşağıdaki istibdat yukarıdan tehlikeli... Kendini Sol'da ve parti ilkelerine bağlılıkta konumlandıran partililer, kendinizi yormayın demiştim!

CHP Ankara il kongresi sonuçlandı: Aynen dediğim gibi sonuçlandı! Sivas-Tunceli meydan muharebesini; her yeri almak isteyen Tuncelilere karşı, buna tepki koyan güçleri de yanına alan Sivaslılar kazandı... 

Oy Kullanan Delege 521, Geçerli Oy 479, Geçersiz Oy 42!

Sivaslı Aday 244, Tuncelili Aday 197, Ankaralı Aday 38.

18. olağanüstü kurultay, seçim sonuçlarının değerlendirildiği eleştiri-özeleştiri zemini oldu mu?

Yönetimi ele geçirenler, hâkimiyetlerini devam ettirmek için, her zaman "blok liste" uygulamasını savunurlardı! Çünkü oligarşi oluşmuştu! Yeniden MYK Üyesi, yeniden PM Üyesi, yeniden YDK Üyesi, yeniden Milletvekili olmak isterlerdi... Milletvekili Muharrem İnce Genel Başkan Adayı olmasaydı, “blok liste” uygulanacaktı!

Parti içi demokrasinin işletilmesine SPK engel teşkil etmezdi! Zihniyet, feodal yapı, sosyal faşizm, menfaat ilişkileri ve oligarşi engel teşkil ederdi...

Yorulmuş, güven kaybına uğramış il ve ilçe yöneticilerinin seçtiği mevcut delegelerle kurultay olmazdı! Bütün üyelere haber verilerek önce delege seçimleri sonra ilçe ve il kongreleri daha sonra da kurultay toplanmalıydı! Bu şekilde oldu mu? Hayır. Ne oldu? CHP’li olmayanların ekmeğine yağ sürüldü…

 
Toplam blog
: 108
: 900
Kayıt tarihi
: 18.08.07
 
 

Orhan UZEL Seyitgazi / Eskişehir 1951-Mimar (ADMMA)-CHP ve Mimarlarodası Üyesi-Çankaya / Ankara ..