Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '13

 
Kategori
Güncel
 

CHP’nin ihanetçileri!

CHP’nin ihanetçileri!
 

Düşüncelerine katılmıyorum


Cumhuriyeti kuran ve demokrasiyi getiren CHP’nin tarihinden gelen işlevini Ulusal bütünlüğümüzü etnik ayrımcılık amacına dönük düzenlemelere, ideolojilere karşı durmak yerine  “Türk Milleti demesek olmaz mı? Diyen veya böyle düşünen vekiller CHP ye ve vatana ihanet içindedirler.

Bunun başka anlamı olamaz.

Anayasa Komisyonu Üyesi CHP’li Atilla Kart, “Cumhuriyetten itibaren ulus devlet olma yönünde yeterince başarılı olamadık.” Diyerek ulus devleti kabullenmediğini göstermektedir.

 Bu yanlış bir saptamadır. Aslında, feodal yapıyı aşamadık demeliydi.

Rıza Türmen gibi kariyerinde en yüksek bir yerde olan hukuk adamının dediği de yenilir yutulur gibi değildir.

“Türk adını kullanmayalım vatandaş veya sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı desek ne olur?

Diyerek nasıl böyle bir öneri sunabilir? Bu nasıl CHP liliktir? Türklük nerenize battı?

Beyler, beyler kendinize geliniz!Bu çelişkili sözlerinizle hem Atatürk ideolojisine hem de onun kurmuş olduğu partiye ihanet içerisinde olduğunuzun farkında değil misiniz?

Sizin bu sözlerinizin AKP ve BDP den farkı var mıdır?

MHP’li Oktay Öztürk’ün, “Sizin yaptığınız bölücülüktür” sözlerine karşın Türmen’in, “Asıl sizin yaptığınız bölücülük. “Bir etnik kesimi dışlayarak, yok sayarak, reddederek toplumsal barışı sağlayamazsınız, “ortak insanlığa giden yolu toplum olarak bulmalıyız.” Diye yanıtlaması sanki cumhuriyet tarihinden itibaren Kürtlere ayrımcılık yapılmış havasını estirmesi büyük hatadır.

Beyler! Bu ülkede sadece Kürtler yaşamamaktadır. Türkiye birçok etnik kökeni barındıran bir ülkedir. Neden ille de Kürtler ayrı tutuluyor tarafınızdan.

Hangi Kürt kökenli vatandaşımızın cumhurbaşkanı, başbakan, bakan, vekil olması kim veya kimler tarafından veya hangi yasa bunu engellemiştir?

Uzağa gitmeye gerek yok işte, Kürt kökenli olan Atilla Kart bugün anayasa yapmakta olan komisyonun bir üyesi değil midir?

Kendisini AKP İstanbul Anayasa platformunda izlemiş ve AKP nin başkanlık sistemini ayan beyan ortaya attığı platformda sessiz kalmasını içime sindirememiştim. Toplantı bitiminde kendisine ayaküstü sorduğumda kaçamak cevaplar vererek yanımdan acele ile uzaklaşmış bunu bir yazımda dile getirmiştim.

Rıza Türmen 10 Şubat 2013tarihliMilliyet gazetesinde “etnik kimliğe dayalı vatandaşlık yanlış” başlığı altındaki yazısında” anayasaya AK(P)KK ittifakının "TC vatandaşlığı" terimini yerleştirmek, açıkça ve düpedüz etnikçi bir anayasa yapmak demektir.”  Diye yazmıştı. O tarihten bu tarihe ne oldu da düşüncesi değişti acaba?

Aynı Sn. Türmen 02 Ocak 2011 tarihli Milliyet Gazetesinde Hukuk devleti nasıl olunmaz başlıklı yazısında Putin’e akıl hocalığı yapıyordu.

Totaliter devletlerde iktidarın bağımsız bir yargıya izin vermemesi, yargıyı ya tamamen kendine bağlıyor, ya da yargı üzerinde baskı kurarak kendi siyasal çıkarlarına uygun kararlar çıkmasını sağlamaya çalışıyor.

İktidar, bir yandan yargıların atama, terfi, nakil bakımından bağlı oldukları yüksek yargılar kurulunu ele geçirirken, öte yandan Anayasa Mahkemesi gibi yüksek yargı organlarına kendine yakın kişileri atar. Böylelikle, artık iktidarın yargı üzerinde baskı kurmasına, ya da yargıyı doğrudan kendine bağlamasına gerek kalmaz. Bu tür yöntemlerle iktidar çizgisine çekilen yargının, iktidarın istemediği kararları vermesine zaten olanak yoktur.

Sayın Putin’e bu üçüncü yolu tavsiye ederim. Demiş.

Bunları yazarken sanki ülkemizin durumunu farksızmış gibi. Ülke parçalanma tehlikesi altındadır.

Rıza Türmen gibi değerli bir hukukçu ve devlet katında çeşitli görevlerde bulunmuş bir insan Türkiye’de dönen dolapları ve parçalanmaya ramak kaldığını nasıl anlayamaz?

12 Eylül askeri rejimi gerek getirmiş olduğu hukuksal düzenlemelerle, gerek uygulamaları ile yaşamın her alanını etkilemiş, temel hak ve özgürlükleri kısıtlanmış ve bunların bir bölümünü ortadan kaldırmıştır. Bu sadece Kürt kökenli vatandaşlarımıza değil hepimize uygulanmıştır.12 Eylül’de CHP kapatılmış ve en çok zarar gören sol kesim olmuştur.

SHP’nin 1989 yılında hazırladığı Güneydoğu diğer adıyla Kürt sorunu raporu üzerinde SHP Kadıköy Kültür Eğitim Kurulu Başkanı şimdi Kadıköy ADD ilçe Başkanı olan Batur İlter, kurul sekreteri  olan ben ve kurulumuz hassasiyetle çalışmalar yapmış Genel Sekreter Yardımcımız Algan Hacaloğlu’na sunmuştuk.

İşte bu raporun B. TEMEL SİYASAL TERCİHLER bölümü madde 1 de aynen şöyle der.

Toplumdaki farklılıkların herhangi birisi üzerine devlet politikası oluşturulamaz, yüzyıllardır insanlarımız bu ilkel yaklaşımları reddetmiş ve bir arada yaşamışlardır. Cumhuriyetimizin kurucuları da çağdaş Cumhuriyeti bu farklılıklar üzerine inşa etmişlerdir. Bu amaçla:

-Laikliği, değişik mezhep ve din farklılıklarının korunmasını, bir arada ve barış içinde yaşamanın güvencesi olarak görmüşlerdir.

Madde 3 te-

-Yurttaşlığı da, hiç kimsenin etnik kökenine, diline, kültürüne bakmadan, onları birey olarak ayırmadan bir arada görmenin siyasal yorum-toplumsal yorumu olarak değerlendirmişlerdir.

Yurttaş kavramı, Cumhuriyetin bireylerinin bir arada yaşamasını anlamlı kılan, ona içerik ve zenginlik katan siyasal bir kimlik kavramıdır.  ‘Yurttaş‘ kavramı ‘vatan‘ olarak adlandırılan siyasal sınırlar içindeki toprakları eşit statüde, eşit ağırlıkta sahiplenmeyi, uğruna mücadele verilen ortak ideallerin paylaşılması kavramıdır.

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler: Anayasal Vatandaşlık ve Rıza Türmen'in Düşüncesibaşlıklı yazısında:

 “Milletvekili TÜRMEN, CHP’nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda kendisini temsilen görevlendirdiği üç üyeden biridir. CHP’nin bu Komisyon’a önerisi ise, “Türk vatandaşlığı” biçiminde sunulmuş bulunuyor. Demek ki kendisi, CHP’nin bu önerisinin doğru olmadığını düşünüyor. İşin bu yönü, parti açısından değerlendirilmesi gereken bir boyuttur. “Demekte

R. Türmen, anayasaya "Türk vatandaşlığı" yazmak, etnik temelli anayasa yapmak demektir diyor; oysa tam tersine anayasaya AK(P)KK ittifakının "TC vatandaşlığı" terimini yerleştirmek, açıkça ve düpedüz etnikçi bir anayasa yapmak demektir.

Haksız mıdır?

CHP içerisinde ayrımcılık yapan bu doğrultuda çalışan birkaç vekile buradan sesleniyorum ve 3 alternatif öneriyorum. 26 küsur yıldır SHP den başlayarak çeşitli kademelerde görev yapan, partiye emek veren bir üye olarak kendimde hak gördüğüm için üzülerek söylüyorum.

Beyler! Ya CHP ‘in ideolojisine dönün ya da sonsuza kadar susun, susmayacaksanız o zaman düşüncelerinizi rahatça söyleyecek beğendiğiniz partiye gidin. CHP ye daha fazla zarar vermeyin.

TC.Tünay Süer 23.Eylül .2013

 
Toplam blog
: 375
: 801
Kayıt tarihi
: 30.04.08
 
 

İstanbul Kadıköy doğumluyum. Herhangi bir menfaat grubuna bağlanmadan, açık fikirli, dürüst, önya..