Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '10

 
Kategori
Siyaset
 

CHP'nin imamlara gönderdiği mektup...

CHP'nin imamlara gönderdiği mektup...
 

Bildiğiniz gibi ülkemizde son 8 yılda maneviyata verilen önem üç-beş kat arttı!

Artık neredeyse maneviyatla, yatıp, sabahları türbanla kalkar olduk!

‘İleri Demokrasi’yi kurup, özgürlük alanını “Türban”a indirince, çok daha ‘demokrat’ olduğumuzu belirtmeliyim!

İşte bu demokrasi ve özgürlükler ortamında CHP’de yaşanan ‘koltuk kavgası’ içinde bazı denemeler sütre gerisinde kaldı!

Örneğin: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, muhtar, müftü, vaiz ve imamların yanı sıra meslek, işçi, işveren kuruluşları ve sendikalarla konfederasyonların başkanlarına da bayram tebriki için mektup gönderme olayı…

Bildiğiniz gibi bunu daha önceden beri Başbakan Recep Tayip Erdoğan imzası ile AKP yapıyor, ulaşabildiği herkese bu tebrik kartlarından gönderiyordu. Tabi tebrik mektuplarının içinde çok geniş AKP propagandası dâhil!

Şimdi CHP’nin gönderdiği tebrik mektuplarına bir bakalım:

Bu vesileyle, ülkemizin huzuruna, birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarımızın pekişmesine, manevi değerlerimizin yükselmesine önemli katkılar sağlayan onurlu ve kutsal görevinizde başarılar diler, ailenize, komşularınıza ve hemşerilerinize selamlarımı, saygılarımı ve sevgilerimi sunarım''

''Mübarek Kurban Bayramınızı en içten duygularımla tebrik ederim.”

Kemal Kılıçdaroğlu

Yalnız bu tebrik mektuplarının gönderilme adreslerinde bazı eksiklikler var.

Neler mi?

Örneğin; her fırsatta Kemal Kılıçdaroğlu’nun söz ettiği emekliler, çiftçiler, çalışan işçi ve memurlar…

Böylesine önemli günlerin CHP tarafından da hatırlanıyor olması, CHP açısından önemli bir gelişme!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in de dediği gibi… “Şimdi dışarı ile mücadele etme zamanı” böylesine önemli günlerde eksiksiz çalışıp, bayram tebrikinin yanı sıra bayram ziyaretlerinde de bulunmakta fayda var.

Bu zamana kadar Önder Sav’ın yaptığı örgütsel operasyonlara, şimdi de Gürsel Tekin’in başlaması, partiye olan güveni azaltacaktır.

Zaten bu parti işi iki şekilde yapılıyor. 1. Gönüllülük esasına, 2. Menfaate dayalı! İl ve ilçe örgütlerinin birbiri ardına görevlerden alınarak, yerine merkezden yapılacak atamaların başarı şansı nedir?

Biran önce kavgayı gürültüyü bir kenara bırakıp, önümüzde yaklaşan seçim çalışmalarına başlamakta fayda var. Koltuk sevdasına düşenlerinde bir kenara itilmemesi gerek! Seçime kadar oturmak istedikleri koltukta otursunlar!

Netice itibarıyla böylesine bir bayram tebrik mektubu almadığım için üzgünüm! Sen imam mısın, vaiz misin yoksa muhtar mısın diyenler olabilir. Yok! Ben Emekliyim…

Bu ülkede birilerinin arka bahçesine gönderilen tebrik mektuplarından iş çıkmayacağını CHP ve kurmaylarının anlaması lazım! Ülkedeki 100 binin üzerindeki imam ve vaizin hangi partiyi desteklediği bilinen bir gerçek. Onlardan bir çivi koparmak bile çok zor! İmamlar ve vaizlere gönderilen mektupların aynısından emeklilere gönderilse çok daha makbule geçer.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..