Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '19

 
Kategori
Güncel
 

CHP'nin Kuvayı Milliye Ruhu...

"YALAN HABER" ya da "KOMPLO" hakkında "AKLA ZİYAN" değerlendirmeler...Bir de, bunlarla ne ilgisi varsa, kalkan olarak ileri sürülen,"KUVAYI MİLLİYE RUHU"...

Bir önceki bloğumda, CHP'nin ve özellikle de parti sözcüsü Faik Öztrak'ın, bu "yalan" ya da "komplonun" üreticisi olarak, hiçbir dayanağı olmadan, "Saray'ı" göstermelerini "akla ziyan" bir iftira olduğunu düşündüğümü yazmıştım.

Şimdi, bakıyorum ki, CHP sözcüsü Faik Öztrak, CHP'nin ruhunda, "Kuvayı Milliye" vardır. CHP ruhunu anlamayanlar, bu ruhu içlerine sindiremezler; CHP içinde "çete" arayanlar, her zaman karşılarında Kuvayı Milliye ruhunu bulacaklardır" diyerek; CHP'nin "ruhu" ile Milli Mücadele'nin düşmanı karşı ilk "ulusal direnişi" gösteren "Kuvayı Milliye'nin ruhunu" benzeştirerek CHP'yi temize çıkarmak istiyor(x).

Kuvayı Milliye'nin yanında bir de Kuvayı Seyyare var...CHP'nin ruhu, acaba "Kuvayı Seyyare" ile benzeşmez mi?

*

GEZİ'DE "YARATILAN VİCDAN" İLE "KOBANİ DUYARLILIĞI", CHP'NİN "KUVAYI MİLLİYE RUHU" İLE BENZEŞİR Mİ?

Kurucusunun tamamen Amerika'ya ait olduğuna inandığım IŞİD(DEAŞ), Suriye'nin kuzeyine/Fırat'ın doğusunda bulunan Kobani'yi işgale başladığı zaman(Kandil'den izin almadan tuvalete bile gidemeyen) HDP Başkanı Selahattin Demirtaş, iki görevi birden (biri, Kobani'nin elden çıkmaması; diğer de o  sıralarda hala yürütülmeye çalışılan "çözüm sürecini" baltalamak olan) yerine getirmek için, 6-7 Ekim 2014'de, 7'den 70'e kadar halkı sokağa çağırdı. Çok sayıda insan öldü; ve bunların tamamı da genelde yöre halkı olan Kürt vatandaşlarımızı idi.

-- Kobani, bizim toprağımız değildi... Bu yerleşim yeri, Esad'a verdiği destek sonrasında, bir şekilde PYD'ye ikram edilen bir Suriye toprağıdır ve nüfusunun % 90'ı Kürt'tür... Kobani'yi DEAŞ'a karşı savunan PYD ise PKK ile aynı kökten gelen bir oluşumdur. Bu oluşumun silahlı gücü ise, PKK ile aynı düşüncede olan YPG'dir.

Kobani'in, PKK'lı olmayan(!?) halkının büyük kısmı zaten Türkiye'ye sığınmış durumda idi. Bunlar arasında, 300 PYD'li(yani YPG'linin de) de vardı.

-- Bu durumda, HDP Başkanı Demirtaş'ı anlayabilirdik. Kandil'den aldığı emirleri yerine getirmek istiyor... Bu tamam da, CHP'ye ne oluyordu?

-- HDP Başkanı, "Bundan böyle her yer Kobani" derken, CHP'nin Genel Başkan Yardımcılarından biri, "Gezi'de yaratılan 'vicdan' ile 'Kobani duyarlılığını' ortaklaştıralım" şeklinde bir tweet atarak,  şiddet eylemlerini, Taksim Gezi olayları ile benzeştirerek Demirtaş'a destek veriyordu.

Daha önce, TBMM'nin "Yurt Dışına Asker Göndermesi" Genel Tezkeresi'ne, HDP ile birlikte "HAYIR" diyen CHP, "Kobani'yi Kurtarma Tezkeresi"nin çıkması için çırpınıp durmuştur...

Bütün bunlar olurken CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ne Demirtaş'ı ne de kendi yardımcısını eleştirmiştir.

CHP'nin "Kuvayı Milliye Ruhu" bunu mu gerektiriyordu?

Bu ruh değişmiş de bizim haberimiz mi olmamış...

*

CHP, HALA ATATÜRK'ÜN PARTİSİ Mİ?

"Kuvayı Milliye Ruhunu", yalnızca CHP'ye özel bir nitelik sanan CHP sözcüsü Faik Öztrak'ın acaba bundan haberi yok mu?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, "CHP, artık Atatürk'ün partisi değildir. Atatürk'ün CHP'si ile şimdiki CHP arasında dağlar kadar fark var" dediğini hiç duymadı mı?

Atatürk'ün partisinden bu kadar uzaklaşan ve benzerlikleri farklılaşan CHP'nin , 100 yıl önceki "Kuvayı Milliye Ruhu"na bu kadar sarılması, acaba ne kadar doğrudur?

*

S O N U Ç...

Bir söz vardır; "bir deli kuyuya bir taş atmış kırk akıllı çıkaramamış"... Şu anda, kuyunun başındaki akıllıların sayısı 40'ı çoktan aştı ama, taşı çıkarmak için fazla uğraşanlar yok; bazıları da taşın çıkmasını istemiyor; bazıları da,"kuyuda taş filan yok; görünmüyor" diyor... Diğer bazıları da, onlara "Var! ...Var!" diyor; siz görmüyorsunuz...

Yapılacak bir şey kaldı; o da, bir kamyon kum getirip kuyuyu kapatmak...

 

cdenizkent

 

  • -------------------- :
  • (x) Kuvayı Milliye: Milli Mücadele'nin(1919-1923) düşmana karşı ilk "ulusal direnişi" yapan kuvvetlerin genel adı. Dar anlamda, "düzenli ordunun oluşmasından önce direniş kuvvetlerini" belirtmek için kullanılır...Dikkatinizi çekerim(cd), 1919 ortalarından 1920 sonlarına kadar geçen sürede, bazı Osmanlı Ordu birliklerinin de, "siyasal ve askeri" nedenlerle ve "resmi kimliklerini" kullanmadan Kuvayı Milliye saflarında direnişe katılmışlardır.
  • Kuvayı Milliye'nin, değişik kesimlerden gelme insanlardan oluşan karmaşık bir yapısı vardı...Saflarında "ulusal duygularla" çarpışmalara katılan gönüllülerin yanı sıra, "Milli Mücadele öncesinde ve mücadele sırasında askerlikten, adaletten kaçanlar da yer alıyordu"...(AnaBritannica Genel Kültür Ansiklopedisi, Cilt-20)
  • NOT: Açıklamanın, koyu harflerle belirlenen son cümlesinin doğruluğu için, "Dr. Ergun  Aybars'ın, İstiklal Mahkemeleri, Ankara: 1975" adlı kitabına bakılabilir.

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 979
: 1425
Kayıt tarihi
: 11.12.07
 
 

İstanbul doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimi İstanbul'da tamamladım. İstanbul Üniversitesi'nde..