Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '10

 
Kategori
Siyaset
 

CHP rüzgarı durdu mu?

CHP rüzgarı durdu mu?
 

Kılıçdaroğlu


Sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP güçlü bir rüzgar yakalamıştı. Ama, sanki o rüzgar çok yavaşladı veya durdu gibi. Yine eski hamam eski tas . AKP'ye çatılıyor, sayın Erdoğan'la sözdüellosuna giriliyor. Bu güne kadar bu ve buna benzer davranışlar sonucunda CHP ne kazandı acaba? Bence hiç bir şey.

Ben olsam ne yapardım demek zorunda kalıyorum. Sayın CHP Başkanı' nın yapması gereken uygulamalarıi ben söyleyeyim haddimi aşarak.

Sayın Kılıçdaroğlu bir gölge kabine kuracağını söyledi. Herhalde bu kabine hazırdır. Tanıtın bu kabineyi kamu oyuna sayın Kılıçdaroğlu.En azından isimlerini öğrenelim. <şimdiden açıklarsam="" parti="" içinde="" kırgınlıklar="" olur="">> diye düşünmeyin. Kırılan kırılabilir. Önemli olan ise CHP'nin geleceğidir.

Bu Gölge Kabinedeki bakanlıkların neler yapacaklarını, plan ve programlarını, tek tek, Televizyon kanallarında ve gazetelerde günlerce Halkımıza anlatın.Bıkmadan usanmadan. Bilelim ne yapılacağını. Bunun bir sır olduğu endişesini taşımayın. Taklit ederlerse etsinler. Önemli olan önce TÜRKİYE , sonra CHP değil mi?

İkinci yapılacak iş, Türkiye'nin en önemli sorunları üzerinde durun. Mesela İşsizliği ne şekilde çözebileceğinizi kurmaylarınızla birlikte, medya kanalıyla Halkımıza anlatın. Tarım ko nusunda ne yaapbileceğinizi, taban fiyatlarını, gübre fiyatlarını, tarım kredilerini, traktör desteğini, sulama kanallarını , Köylümüze ve üreticilerimize anlatın, anlatın ve de anlatın. Halk bilsin. Halkın buna ihtiyacı var.

Sağlıksorunları, Eğitim sorunları, Binlerce köyümüzün yol, su, elektrik ve okul sorunlarını nasıl çözmeyi düşündüğünüzü vaktinizin durumuna göre anlatın ve de anlatın.

Gandi lakabıyla veya şapka ve kiyafet değişiklikleriyle halkı tam anlamıyla etkilemek zamanı geçti gibi. Halkın önce beynine yerleşmek gerek.

Bırakın iktidar istediğini söylesin Siz icraatınızın ne olacağını anlatın. Halkımız liderlerin karşılıklı zıtlaşmalarından bıkmış durumda. Bugün, görmeliler ki, CHP eski CHP değil. Dev bir Ekonomik ve Sosyal Programla İktidara gelmek için savaşıyor bu CHP.

Eğer Partiler Kanunu engel değilse, Sayın Kılıçdaroğlu harekete geçin. Millet CHP'deki büyük gücü, dirilişi ve enerjiyi görsün. Bence yılmayın. Yolunuza bu şekilde devam edin. Klasik bir çok siyasal yöntemi CHP uyguladı, ama bir türlü başarılı olamadı. Şimdi söylediğim yöntemi, hatta daha gelişmişini uygulasanız ne kaybedersiniz.?

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..