Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '11

 
Kategori
Siyaset
 

CHP Seçim Kaybetti, Öyle mi?

CHP Seçim Kaybetti, Öyle mi?
 

12 Haziran 2011 tarihinde yapılan 24. Dönem milletvekili seçimlerinde CHP’nin yüzde otuzun üzerinde oy alabileceğine inanmış ve bu düşüncemi her yerde her ortamda dillendirmiştim. Umutsuzluğunu ifade eden partililerime de “Lütfen CHP’nin iktidar olabileceğine inanmayanlar gölge etmesinler!” demiştim. Seçim sonuçları yanıldığımı gösterdi. 

İşsizliğin ve yoksulluğun kıskacında kıvrananların, evlerine yollanan mutfak yardımlarıyla; verilen Yeşil Kartların tehdit aracı olarak kullanılmasıyla; belli anlayıştaki kişilerin öteki dünya ve kadercilik telkinleriyle; okuma yazma bilmeyen milyonlarca insanımızın “ Atatürkçüler kazanırsa Kuran-ı yasaklayacaklar” vb. yalan ve iftiralarla kandırılmasıyla; iktidara türlü biçimlerde borçlu kılınmış yığınlara, iktidarın sürdürülmesi gereği inandırılarak sağlanan desteklerle yapılan bir seçim süreci yaşadık. 

Seçimi kimlerin kazandığını belirtmeye gerek yok sanırım. Ancak kimlerin kazanmadığı üzerinde durmak istiyorum. 

Bence, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ekonomik ve sosyal konulardaki projeleri, yeterince değerlendirilemedi, anlatılamadı, anlaşılamadı. 

1989 Yılında “ Güneydoğu Raporu “ hazırlamış bir parti, demokrasi açılımı konusunda geride kaldı öyle mi? 

O parti, o rapor yüzünden DGM’ de yargılandı. O parti kürt kökenli milletvekillerini TBMM’ne taşıdı. Bu nedenle bedel ödedi. Kürttür Türktür demeden emeğiyle geçinen bütün yurttaşlarının haklarını savundu , emperyalist güçlerin bölgeye el attığı seçim yılına dek bölge insanının oyunu aldı, Cumhuriyet kuruldu kurulalı ağalık düzenine karşı çıktı. “ Çiftçiyi Topraklandırma Yasa Tasarısı” nedeniyle DP’nin kurulmasına yol açacak olan Dörtlü Takrir’e muhatap olan CHP bugün ; işbirlikçilerin , bölücülerin, ABD ve AB’nin dayatmalarına koşulsuz boyun eğenlerin karşısında geride kaldı öyle mi? Gülerler adama beyler gülerler. 

CHP kadrolarının hazırladığı Eğitim raporunu, Güneydoğu Raporunu, Tarım Raporunu, Hayvancılık Raporunu, Aile Sigortasını okumak zahmetine bile katlanamayanlar ; siz halktan on yıllarca geride kaldığınızı, hem de yönünüzün ileriye değil geriye doğru olduğunu fark edebilecek misiniz acaba? 

Seçimi; geçimini çiftçilikle ve hayvancılıkla sağlamaya çalışanlar, işçi azaltımına giden ya da kapanan fabrikaların işsiz bıraktığı yüz binlerce emekçi, kopya skandalıyla yapılan KPSS mağdurları, sorularının yanıtlarının şifrelendiği açığa çıkarılan üniversite sınavı mağduru bir milyon yedi yüz bin gencimiz ve aileleri, milyonlarca işsizimiz, asgari ücretlilerimiz, maaş gününü güçlükle getirebilen çalışanlar ve emeklilerimiz, aydınlarımız, üniversitelerimiz, kısaca belirtmek gerekirse rantiyeciler dışındaki halkımızın tümü kaybetti. 

Bu defa da yanılmış olmayı yürekten isterdim. 

 
Toplam blog
: 190
: 3134
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

Emekli öğretmenim. Yurdunu, ulusunu seven, her konuda sorumluluk sahibi gençler yetişsin istiyorum. ..