Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '10

 
Kategori
Siyaset
 

CHP sil baştan mı oluyor

CHP sil baştan mı oluyor
 

chp de oklar yaydan çıktı


CHP konusunda bana laf düşmez ama, yine de affınıza sığınarak eksik kalmayayım, iki çift lafta ben edeyim.

Baykal olayını tekrar irdeleme gereği bile duymuyorum, biran parlayan Baykal’ın başını yiyen olayda kapanıp gündemden düşürüldü bile Baykal maziye karışmak üzere.. Bir bilen olarak dahi kalacağını tahmin etmiyorum.. Yürüyüş yapar, torunlarını sever belki hayatını anlatan kitabı sansürleyerek de olsa yazar, kendini iyi hissederse ara sıra kaçamak yapar, yorulunca dinlenir, acıkınca sandviç arası yapar, uykusu gelince uyur tabi bütün bunları aile meclisinin onayı ve desteği ile yapar. TBMM onayı ile değil!.

Baykal liderlikten emekli olmuştur artık ama vekilliği istifa etmediği için devam etmektedir.

İlginçtir dışarıda olsa belki bu kadar üzülmezdi şimdi bırakın 2. adamlığı belki komisyonlarda bile görev alamayacak pasif bir vekilden öte geçemeyecek ve bir beden gibi orada duracak.

Kemal kılıçdaroğlu'nu hep çekimser liderlik vasfı olmayan biri olarak düşünmüştüm fakat 18.mayıs günü teke tek programındaki Fatih Altaylı ile enine boyuna konuşulan program yanıldığımı gösterdi. Yanıldığımı ve önyargı ile yaklaştığımı anladım zira Kılıçdaroğlu mantıklı çok zeki, çok mütevazi her şeyi gören bir vizyona sahip hedefleri olduğunu sanıldığı gibi pasif biri olmadığını bu söyleşi de belli etti. Sorulan bir soruda Baykal gibi sesinizi yükseltip masaya yumruğunuzu vuracak mısınız sorusuna ise, biliyorsunuz böyle bir konuşma üslubum yok esas olan tepkisiz kalmayacağım gerektiğinde sesimi yükselteceğimdir açıklaması ise Kılıçdaroğlu nun artık liderliği istediğini ve bu havayı yakaladığını ispatlar gibiydi.

Baykal’ın birikiminden faydalanacaklarını, meydanlarda halka hitap etmesinde katkıları olacağını dile getirmesi sanırım CHP lileri gülümsetti. Önümüzdeki günlerde ise (ki daha erken!:) Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aleviliği gündeme getirilerek, alevi kitlenin CHP ye katılımı noktasında bilhassa AKP tarafından senaryolar üretilecektir. Bunun altında ise alevi Sünni ayrımı gibi bir çekişme ortamı yaratılarak chp yi aksine çökertme planları yatabilecektir.

Diğer bir senaryo ise Sarıgül olayıdır. Kurultayda dışlanan genel başkanlığa adaylığını hazmedemeyen ve aday olmak suçmuş gibi düşman görülen CHP gibi bir partide parti içi demokrasinin işlemediği aksine baskıcı bir politikayla partiden ihraç edilen Mustafa Sarıgül’ün CHP ye ekibiyle beraber katılacağı söylentilerine bakalım Sarıgül ne yanıt verecek? Sıkı bir chp li olan sarıgül bana göre henüz eteklerindeki taşı tam dökememiş bir cadı kazanı gibi kaynayan bu kazana gireceğine hiç ihtimal dahi vermiyorum. Kaldı ki tüzük taslağını hazırlamış, yönetmeliklerini dahi şekillendirmiş, yurt genelinde teşkilatlanmasını tamamlamak üzere olan Sarıgül böyle katılıma ancak katıla katıla güler.

Buna karşın sanki! CHP Baykalın istifası ve ardından il başkanları toplantısı ve Önder sav’ın tetiklediği Baykal’a karşı duruş böyle bir sinsi iç hesaplaşma birikimini gün ışığına çıkarmıştır. Liderlik sultası tahakkümü altında olan Türkiye partileri, aslında bu tek adamcılıktan memnun değildir. Tek adamcılık aslında alternatiflerin pasifize edildiği dışlandığı kongre salonlarına bile alınmadığı birçok partide gözlemlendiği üzere CHP de de vuku bulmuştur. Her şeye rağmen CHP ye tek vücut olunmuş görüntüsü verilmeye çalışılmaktadır.Oysa içerde kim bilir neler olmaktadır ve olacaktır da..
 
Toplam blog
: 181
: 1067
Kayıt tarihi
: 07.03.08
 
 

1957 Eskişehir doğumlu, Esk.A.Ü İşletme, İşbankası emeklisi, İstanbul Büyükçekmece de yaşayan, ST..