Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '10

 
Kategori
Siyaset
 

CHP sol duruyor mu ?

CHP sol duruyor mu ?
 

Komünizim, o kadar güzel, o kadar insancıl bir şey ki sırf bu yüzden uygulanamıyor.”  

(Mahmut Esat Bozkurt- Atatürk ihtilal’i) 

Türkiye bugün iki ana sorunla mücadele etmektedir: 

- Modernleşme… 

- Etnik milliyetçilik… 

Bunların ikisinin de çözümü, sol bilinçlenmededir. Sol bilinçlenme ile kişi asıl gerçek gücünün emek olduğunu görür… Emeğe ne kadar değer verirse, ona sarılırsa o denli müreffeh yaşayacağını anlar. Bunun birinci koşulunun da emek doğrultusunda örgütlenmek olduğunu da kavrar. O doğrultuda adımlar atmayı kendini zorunlu sayar

Toplumsal sorunlar eytişimsel özdekçi yöntemle iyi tanınır ve işleyişi tam olarak saptanarak; eytişimsel özdekçi yöntemin çözüm teknikleri olan: 

- Zıtların birliği ve çatışması… 

- Nitelden nicele ve nicelden nitele geçiş… 

- Olumsuzlanmanın olumsuzlanması ilkeleri vasıtasıyla kolayca çözümlenebilir. Bunun için sadece sol bakış şaşılığından kurtulunulması gerekiyor. 

Özellikle NATO kuruluş amaçları, NATO üyesi Avrupa ülkelerini sol bakış şaşısı yaptı! Yalta’da yapılan dünya nüfus bölgeleri konferansında bu olay çok iyi bir şekilde programlanmış. Ve sonra da çok güzel uygulamaya konulmuştur. NATO üyesi her ülkede müthiş bir antikomünizm taraftarlığı yaratılmıştır! Bu ülkelerde komünizmin adını anmak bile suç sayılmıştır. Türkiye bu olguyu çok şiddetli bir şekilde yaşamıştır ve cezasını şu an çekmektedir

Bu ülkede sınıf bilinçlenmesinin önüne set çekilmeseydi şimdi böyle; yok bölünmeymiş, yok türbanmış gibi meselelerle uğraşılmayacaktı! Herkeste olan emek gücü ana güvence olarak algılanılacak insanlar onun etrafında kümelenip onun savaşımını vereceklerdi. Zaman geçti mi? Hayır! CHP çözüm arayışlarına sol bakış şaşılığından kurtularak bakabilirse mesele çözülür, bütün iş CHP’nin yüzünü sola çevirmesinde! 

Bakıyorum da CHP solcu falan diyorlar, ben buna gülüp geçiyorum. CHP sol durmuyor, eytişimsel özdekçi yöntemi ve çözüm tekniklerini kullanmadığı gibi kullanmayı da düşünmüyor! Böyle olunca da çözüm uzakta duruyor. 

CHP türban sorununun çözümünde modernleşmeden yana durmalı. Türban gibi gerici bir simgenin özgürleşmesi yanında yer alması hiç doğru değil! CHP modernleşmeci bir parti olarak kurulmuş ve cumhuriyetin ilk yıllarında da bu görevini çok iyi yapmıştır! O zamanki modernleşme çalışmaları olmasaydı bugün Arap kavmiyetçiliği almış başını gitmişti! 

Bugün beklenen CHP’nin sol bakış şaşılığından kurtulması ve modern toplumunun güçlenerek ilerlemesini sağlamasıdır. Tabii bu arada Önder Sav ekibinin de saf dışı edilmesi gerekiyor, başaramamış CHP’de en çok onların yanlışları var. Bunun için Kılıçdaroğlu MAN şirketinin bataktan kurtarılışının hikâyesini okumalı.  

CHP öyle türban özgürlüğü vs. işlerle uğraşmamalı, modernleşmeyi iyi anlatmalı halka, modernleşmenin yanında durmalı! 

CHP bilmeli ki türban özgürlüğüne kavuşturmayı amaçladığı insanların hiçbirinden oy alamaz

Gönlüm CHP’yi solda görmek istiyor! Gerçekten solcu CHP Türkiye için en büyük şanstır

 
Toplam blog
: 1253
: 175
Kayıt tarihi
: 04.07.10
 
 

1949 yılında Söke Nalbantlar köyünde doğdum. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik bölümünden mez..