Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '09

 
Kategori
Siyaset
 

CHP ve Din…

CHP ve Din…
 

CHPnin çarşaf ve kuran kursu açılımları Türkiye’deki en önemli ezberi bozdu. Bu yüzden ortalık toz duman. Her kafadan bir ses çıkıyor. Bu ezberden nemalananları bir ölçüde de olsa anlamak mümkün. Bilinçli veya bilinçsiz çıkarlarını koruyorlar diyebiliriz. Peki kendilerini aydın olarak gördüğümüz daha çok yazar olan birçok kişideki bu panik niye? Anlamak mümkün değil.

Önca şu ezberi biraz inceleyelim. Şeriat özlemi ile tutuşanların diline doladıkları, öcü gibi korktukları, bir numaralı düşman ilan ettikleri kavram laikliktir. Hatırlayalım; Laiklik basit olarak devletin din kuralları ile yönetilmemesidir. Yoksa dinsizlik demek değildir. Yüzyıllardır halka din öğretmeden, kendi çıkarlarına uygun olarak, hurafe ve safsataları din diye dayatarak, kendi kişisel çıkarlarını ve rantlarını yüceltmekten başka dertleri olmadan yöneten şeriatçılar, tabiidir ki laikliği baş düşman ilan edeceklerdi.

Bu sebeptendir ki, Cumhuriyetin kurulması ile çıkarı bozulan ve izbe köşelere saklanan şeriat özlemcileri özellikle cahil halk arasında sürekli olarak laikliğin dinsizlik olduğunu yaymaya çalışmışlardır. 1950 den sonra istedikleri siyasi ortam oluşunca da, bu çalışmalarını her gün artan bir hız ve şevkle açıktan devam ettirmişlerdir.

Kutlamak lazımdır, bir ölçüdede olsa başarı sağladılar.

Üç-beş karılı, sorumsuz, keyifli yaşamlarına tekrar ulaşabilmek için bu yeterli değildir. Cumhuriyetin içi boşaltılmalıdır. Bütün kurum ve kuruluşlar ele geçirilmeli, kalenin fethi tamamlanmalıdır.

CHP, beğenelim veya beğenmiyelim, yeterli veya değil, Atatürk ilkelerini az veya çok, doğru veya yanlış, savunan tek partidir. Bu yüzdende baştan beri şeriat özlemcilerinin, siyasi anlanda tek düşmanıdır. Saf dışı bırakılmalı, mümkünse yokedilmelidir. (Burada cumhuriyet sevdalısı olupda hiçbir şey yapmadan sadece CHPyi eleştiren insanların artık biraz çalışmaları gerektiği inancımı tekrarlıyorum)

Uzun yıllar boyunca yapılan çalışmalarda şu sonuç hedeflenmiştir.

CHP = laiklik =dinsizlik. Diğerleri = muhafazakarlık = müslümanlık.

Görünen o ki bir kısım aydınlarımızda buna inanmış ki, bu gün CHPnin çarşaf ve kuran kursu söylemlerinde panikleyip ortalığı toz duman ediyor ve şeriatçıların ekmeğine belkide farkında olmadan yağ sürüyorlar.

CHP günümüze kadar bir çok hatalı davranış içinde bulunmuştur. Ancak hatadan dönmek bir erdemliliktir.

Ben şahsen katılıyorum. CHP belediye başkanlığı kazanacağı illerde, talebe göre Diyanet işleri başkanlığı ile işbirliğine giderek gerektiği kadar kuran kursu açmalı, İlahiyat fakültesi mezunu hocalar sayesinde isteyene, sadece kuranı arapça papağan gibi ezberlemeyi değil kuranda yazan gerçek dinimizi öğretmelidir.

Ayrıca benim teklifim seçim öncesi CHP bütün yurtta her eve Diyanet işlerinin onaylıyacağı Türkçe mealli bir kuran-ı kerim vermelidir. Şeriatçıların elinden halkın bu konudaki cahilliği kozunu almak için ilk adım olabilir diye düşünüyorum.

Esen kalın. 6/2/2009

Diğer yazılarım için:

http://blog.milliyet.com.tr/Blogger.aspx?UyeNo=946713

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..