Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '14

 
Kategori
Siyaset
 

CHP ve İktidar

CHP ve İktidar
 

Hayırlı Olsun


Öncelikle Sayın Kılıçdaroğlu'nu tebrik ederim. Hayırlı olsun.

Fakat benim konum geçen akşam CNN Türk'te PM adaylarından 3 genç arkadaş vardı. Fikirlerini ve düşüncelerini paylaşıyorlardı. Kendilerince ülke sorunları ve CHP üzerindeki düşüncelerini aktarıyorlardı. Belli bir eğitim düzeyleri vardı. Bu belliydi. Fakat bir belli olan konu da ülke sorunları ve çözümleri hakkında ki toyluklarıydı.

Gençlerdi. Önlerinde daha çok zaman vardı. Fakat bu ülkede büyümüş gibi bir durumları yoktu. Ülke sorunları nelerdir, ne yapılmalıdır pek fikirleri yok gibi duruyorlardı.

CHP'nin Ulu Önder Atatürk'ten sonra neden Halk'tan uzaklaştığı hakkında hiç bir doğru tespitleri yoktu. Kendilerini bir ideoloji etrafında yetiştirdikleri belli fakat bu ideoloji Halkın anlayabileceği veya oy verebileceği bir ideoloji değildi.

Zira Atatürk Halkın adamıydı. Halkın içinden hiç kopmamıştı ve onu anlıyordu. Devrimleri yaparken de bunu ön planda tutuyordu. Ülkenin beklentileri, Halkın beklentileriyle örtüşüyordu.

Peki Atatürk'ten sonra CHP ise kendisine bir elit zümre oluşturmuş bu zümre ile hareket eder hale gelmişti. Azınlık olmalarına karşı bu elit zümre çoğunluğa hükmediyordu. Halk eziliyor her geçen gün daha da kötü oluyordu.

Hatırlayın kuyrukları. Ekmeğinden tutunda hastaneye, tüpünden tutunda çayına şekerine. Ezilenler daha çok eziliyor ezenler ise daha çok eziyordu. Bunun sebebi kimdi acaba?

Darbe korkusu, şeriat korkusu, gericilik korkusu gibi bir çok koku kimler tarafından bu Halka dayattırılıyordu? Daha geçen akşam bile PM üyesi adayı arkadaşların gözlerinden okunuyordu. Dillerinden düşen kelimeler hala korkuların bitmediği anlamına geliyordu.

Oysa Halkın böyle bir korkusu yoktu. Halk kendisine hizmeti daha iyi verenin peşine düşmüştü. CHP kendi üyelerine hala o korkuları aşılıyor. Olağanüstü Kongrede asılan pankart afişlere bir bakın. Aslında artık onların korkuları kronik oldu. Kolay kolay atamayacak gibi de görünüyorlar.

CHP içindeki Halkı kopardı. Atatürk'ten sonra ne devrimler ne ilkeler kaldı. İçinden Halk çıkarılmış bir C-P kaldı. Pardon Cumhuriyeti de aslında sildi partiden. Cumhuriyet Halkın kendi kendisini yönettiği bir yönetim biçimidir. Bu yönetim de asıl olan Halkın iradesidir ve kararıdır. CHP Halkın kararına da saygı duymuyor. Halka aptal, cahil vb. gibi daha alçakça ifadelerle kendi kararını veremeyecek biri gibi davranıyor. Dolayısıyla Cumhuriyet ve Halk bu partiden silinmiştir.

CHP iktidar olmak istiyorsa önce korkularından arınacak, sonra kaybettiği değerleri geri alacak, daha sonra da Halka ve Halkın kararına saygı duymayı öğrenecek. O zaman iktidar adayı bir parti olabilir.  

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..