Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '12

 
Kategori
Siyaset
 

CHP ve MHP'de AKP' nin oyununa geldi

Yeni anayasa çalışmalarında  yazılanlar ortaya döküldükçe, bu işin yeni bir anayasa yapmaktan ziyade geleceğimizin hangi girdaplarla karanlıklara sürükleneceği bir anayasa olacağı ortaya çıktı.

Bir ABD oyunu içine düşmüş AKP iktidarının yapmak istediği yeni anayasanın özünü toplumu birleştirici ögelerin  savunulması gerekirken, ırka ,dine ve mezhepler üzerine dayalı gittikçe bölünmenin önünü açan ne ifade edilmek istediği belli olmayan  "arabesk" bir tarzın ortaya konması gibi garip bir şey ortaya çıkacak.  Gidişat böyle gösteriyor.

Bu anayasa Libya'da yapılıyor olsaydı hiç birimiz yadırgamazdık. Her siyasi düşünce, her cemeat, her farklı grup kendine pay çıkarıyor düşüncesiyle "sen de haklısın" noktasına gelmek kolay olacaktı.

Komisyondaki siyasi partilerin içine düştüğü durum bu. Her siyasi parti kendi doğruları için iktidarla anlaşmak istiyor. Sanki siyasi geleceğinin teminatını AKP ile anayasa yapmakta görüyor.

CHP ve MHP, 19 Mayıs'ı bile ayaklar altına düşürmeye çalışan bir iktidar partisine koltuk değneği olmayı terketmenin zamanı gelmedi?

Atatürk' ün partisi olan CHP, çelenk koymak için kimden izin alır hale düştüğünün farkında mısın?

Başbuğ Alpaslan Türkeş' in partisi olan MHP, Türklük bedeni ve İslam ruhunu memleketi  bölüp parçalamaya giden yolda yanında olduğun AKP' nin yanında olduğunun farkında mısın?

Hani memleket sevdası?

Hani laiklik?

Hani cumhuriyet aşkı?

Hani büyük Türk dünyası?

Memleket kırk parçaya bölünürken bugün ses çıkarmamanızın bir sebebi varsa bizler bilelim. Sesini çıkaranların kırk kereden sonra doğru söylediğine inanır hale bu millet gelirse, vicdani sorumluluğunuzun hesabını ahıret bırakmayın.

CHP ve MHP böyle bir oyuna düşmüş durumda.

Yarınların özeti:

Türküm demek, suç olacak.

Atatürkçüyüm demek, suç olacak.

Vatanseverlerle, bugün hain olarak bildiklerimiz yer değiştirir duruma gelmişse bunun bir sorumlusu olmalı. Bunun sizler meclisi sallayarak soramıyorsanız, soruyorda ses getiremiyorsanız bir  AKP  oyunu içindesiniz.

 
Toplam blog
: 202
: 306
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

BİR DUAMIZ BİR DUYANIMIZ OLSUN YETER ..