Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '10

 
Kategori
Siyaset
 

CHP ve MHP iktidar olmak istiyorlar mı?

CHP ve MHP iktidar olmak istiyorlar mı?
 

Muhalefetin görünen yüzü


TÜRKİYE'DE BİR ALTERNATİF İKTİDAR ADAYI VAR MI?

İktidarın her yaptığına karşı çıkmayı muhalefet sanan bir muhalefet ile karşı karşıyayız. Daha açık söylemek gerekirse, daima muhalefette kalmayı isteyen ve asla iktidar sorumluluğu almak istemeyen bir muhalefet.

Muhalefet, elbette ki iktidarın hatalarını söyleyecektir. Ancak, yapılan hatanın kendisine göre de olsa doğrusunu da ortaya koymak zorundadır. Aksi halde iktidar olunca ne yapacağı belli olmayan bir muhalefet anlayışı ortaya çıkıyor ki böyle bir muhalefetin de iktidara yürümesi pek imkan dahilinde gözükmüyor.

Bir kaç örnek vermek gerekirse, Karadenizde fındık ürünü satılamıyor. İktidar da işe karışmıyor, CHP iktidar olursa bu işi nasıl halledecek? Karadenizli bunu bilmek istiyor. Diğer tarım ürünlerini üretenler de bu ürünlerinin iyi bir fiyatla satılmasını istiyorlar. Muhalefet partileri bu konulara nasıl bir çözüm getirecek? Henüz bunları kimse bilmiyor.

Anayasanın 26 maddesi değiştiriliyor, muhalefet karşı çıkıyor, olmaz yapmayın diyor. Baş örtüsü sorunu var CHP biz bu sorunu çözeriz diyor. Peki nasıl çözeceksiniz diye sorulunca da, orasını sormayın zira biz de henüz bilmiyoruz yanıtını alıyorsunuz.

Bununlar gibi, pek çok bilinmeyenli bir denklem gibi muhalefetimiz var. İşin daha da garibi bu muhalefet kendi hatalarını asla kabule yaklaşmıyor.

Yargılama sürecinde bulunan ve çok büyük suçlarla yargılanan kişilerin bulunduğu bir dava var. Ergenekon davası, bu dava tüm ülkenin vicdanında bir muamma. Pek çok sanığı olması nedeniyle daha çok süreceği belli. Bu davada CHP ve MHP açık taraf gözüküyor.

Peki bu davada yargılananlar yarın ceza alırlarsa bunları savunanlar nasıl siyaset yapacaklar? Halk bunları Ergenekoncu diye damgalamayacak mıdır?

İşin diğer bir yanı ise, yargılama bağımsız mahkemeler tarafından yapıldığı halde, CHP ve MHP ye göre bu işi iktidar yapıyor. İktidarın bu yargılama sürecindeki yapması veya yapmaması gerekenlerin neler olduğunu halk bilmiyor. Müddei iddiasını ispata mecburdur. Hukukda böyle de bir kural var. Bu kural bizim CHP ve MHP muhalefetinde işlemiyor.

Neresinden tutsanız elinize gelen bir muhalefet, bunun iktidar alternatifi olabilmesinin imkanı var mı acaba? Bence asla yok. Var diyenleri de dinlemek isterim.

 
Toplam blog
: 72
: 525
Kayıt tarihi
: 20.07.08
 
 

Trabzon doğumluyum. Bir kamu kurumundan emekliyim, İktisat Fakültesi mezunuyum. İdeolojik saplant..