Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '10

 
Kategori
Siyaset
 

CHP ve yeni umutlar...

CHP ve yeni umutlar...
 

Kemal Kılıçdaroğlu CHP'nin 33.Kurultayında yaptığı konuşma ile tüm dikkatleri 80 öncesi, Merhum Ecev


Kemal Kılıçdaroğlu CHP'nin 33. Kurultayında yaptığı konuşma ile tüm dikkatleri 80 öncesi, Merhum Ecevit dönemine çekmiş oldu ve anımsattı. Başına taktığı şapkasıyle, kravatsız oluşuyle, halktan bir insan portresiyle.

Yaptığı konuşmalar esnasında; iktidara ilişkin yaptığı eleştirisel konuşmalarında sık sık sayın başbakanımıza ''Recep Bey'' deyişi çok farkındalık yaratıcıydı .Basınımızda çok farklı anlamlarda ''Recep Bey'' değerlendirilmelere konu oldu. Söylem biçimi, vurgusuna kadar irdelendi, anlamlar yüklendi.

Kendi partililerince ''Sakin Güç'' olarak tanımlanan Kemal Kılıçdaroğlu; beklenenin üzerinde çok ilgi ve tezahürata muhatab kaldı. Gerek kendini dinleyen eski parti küskünlerince, gerek basın tarafından, gerekse kendisine gönül veren halk kitleleri tarafından.

Sayın Rahşan Ecevit bile kendisini tebrik edip, yanında olduğunu belirtici mesajlar verdiği için, kendi partililerince eleştirilere neden oldu.

Disk gibi Sivil bir Güç başkanı olan; Süleyman Çelebi de olumlu konuşmaları ile Kemal Kılıdaroğlu'nun yanında olacağını ve temsil ettiği kişilerin de bunu onayladığının mesajını belirtmekten çekinmeden, kutladığını, başarılarının devam etmesi dileklerini samimiyetle belirtti.

Ancak CHP'li Şişli belediye başkanı; şimdinin ''Yeni Değişim Hareketi''nin başkanı ve kurucusu olan Sayın Mustafa Sarıgül; hala suskunluğunu bozmadı.Tüm herkes Sarıgül'ün ne tür karar alacağı merakı içinde. Tüm gözler artık '' Sayın Mustafa Sarıgül'' ve arkasında oluşturduğu güç olan eski CHP'li Vatandaşımızın oylarının; CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu gücüne katılıp, katılmayacağında...

Böylesi bir dönemde; ayrı ayrı güçler oluşturmayı artık bırakmalıyız. Zaman; ''Güç oluşturma ve çoğunluk çatısı altında, yeni bir dönemin yeni umudu olabilecek ''Sayın Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında olan ve yepyeni CHP yönetimiyle yepyeni bir dönemi oluşturacak ''CHP'' nin iktidara taşınması zamanıdır.''

Etnik ve Din ayrımcılığı yapılmadan, insanlar ötekileştirilmeden, birbirlerini kucaklayacağı tek çatı altında , T.C vatandaşı oldukları hatırlatılmalı ve bu Ülkenin sahibliğinin Halk oyları ile temsile layık görülenin seçileceği bir platform oluşturulmalıdır.

Halk kılık kıyafetiyle, inançlarıyle, renkleriyle, dilleriyle, etnik özellikleriyle ayrıştırılmadan, tüm vatandaşlık haklarına sahip oldukları bilinerek; yeni gündem ve yönetim programları oluşturulmalıdır.

Bunu CHP 33.Kurultayında Söylemleri ile coşku yaratan, yeni fırtınalar yaratarak, koşarak iktidara gideceğiz; bundan sonra ben değil, ''Biz başaracağız''sözleriyle, Halka umut olan; CHP yeni başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başaracak .

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu; samimi ve içten konuşmalarıyle inanç yaratmıştır. Bundan sonra bu söylemlerin altı ne kadar doldurulacağı hayata geçirilecek, programlar ile açıklanmalıdır.

Yoksa Halk son coşkusundan sonra iyice ''Umutsuzluğa sürüklenecektir''..

Ama ne olursa olsun bu dönem hayata geçirilmelidir. Artık CHP yönetimi de belli oldu.Yeni yönetimdeki listede adı geçenler; umuda ışık yakacak güçteler. Ülkemize hayırlı olsun.

 
Toplam blog
: 41
: 2866
Kayıt tarihi
: 25.04.07
 
 

Hayatım boyunca insan ve insan psikolojisi üzerine her türlü yazı ve bilgi içerikli yayınları tak..