Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '09

 
Kategori
Siyaset
 

CHP'ye zarar veren vekiller...

CHP'ye zarar veren vekiller...
 

Eğer bir siyasi parti, kuruluş amacında iktidar yoksa niye kurulur hep merak etmişidir.

Siyaseti kendilerine meslek edinmiş, bu zamana kadar topluma ve ülkeye her hangi bir katkısı olmamış, bir partide değişik görevler almış, ancak ufukta azda olsa iktidar olma olasılığı belirdiğinde ortaya çıkıp, partiyi içten yıkma faaliyetlerine başlamaları sizce de manidar değil im?

Cumhuriyet Halk Partisinde olduğu gibi…

Örneğin Mehmet Sevigen Genel Sekreterliği yardımcılığı görevinde bulunduğu sırada çeşitli suçlamalar ile yüz yüze kaldı. Davranışının etik olmadığı, herkesçe malum… Böyle birisinin partide kalması da elbette partiye zarar verir! Ancak bu zararı en az hasarla nasıl atlatılması gerektiği yönünde her hangi bir çalışma olmadığı gibi, medya önünde çeşitli tartışmalara sahne olan bir Ana Muhalefet Partisi ve onun bünyesinde barınmakta olan onlarca siyaseti kendisine meslek olarak seçmiş sözde yönetici.

Bu gün itibarı ile Mehmet Sevigen partisindeki görevlerinden istifa etti.

Mehmet Sevigen’i en fazla eleştiren, sözde partinin ağır toplarından İstanbul Milletvekili Ali TOPUZ. Ancak eleştirilerine o kadar yüksek bir doz verdi ki. Önüne gelen televizyon kuruluşuna telefonla bağlanarak, Mehmet Sevigen olayı nedeniyle oluşacak rantı kendi tarafına çekmeye çalıştı. Ve söylediği her üç kelimeden birisi Mehmet Sevigen’in partiye zarar verdiğiydi. Sanki medya önünde tartışmak partiye zarar vermezmiş gibi…

Şimdi buradan Ali TOPUZ’a sormak istiyorum. Benim bildiğim kadarı ile sen bu partide en az 35 yıldan beri bulunuyorsun. Mimar olmana rağmen, Köy İşleri ve Kooperatifler Bakanlığı ile İmar ve İskan Bakanlığı yaptın. Dönem, dönem meclis dışında kalsan da, aşağı yukarı ömrünün yarısını milletin vekili olarak geçiren bir kişi olarak, söylediğin şu sözler ”Kimse Çamura yakın olmak istemez, istifa etmek yetmez, partiden ihraç edilmelidir” acaba partine zarar vermiyor musun?

Bu kadar tecrübeli bir milletin vekili(!) böylesi bir durumdan, kendi adına rant elde etmek için ulu orta aynı partide birlikte siyaset yaptığı bir kişiyi ve Genel Başkanı suçlamanın partiye vereceği zararı düşünemediği söylenemez. Ayrıca daha geçen yıla kadar sende bu partide yöneticiydin. Senin hakkında, partide birlikte çalıştığın birisi çıkıp ulu orta çamur diye hitap etse, sen ne düşünürdün.

Evet, CHP de herkes şapkasını önüne koyup düşünmelidir. Ve o partiye zarar verecek her türlü eylem ve söylemlerden kaçınmalıdır. Mehmet Sevigen ve Ali Topuz gibileri bu partiye göründüğünden fazla zarar veriyorlar. Her ikisi de partiden ayrılıp gitsinler. Ve siyaseti kendilerinden sonra geleceklere bıraksınlar.

Bakınız bu gün birileri, bir bilen olarak köşesine çekilip, tüm ağırlığı ile ülke gündemi hakkındaki görüşlerini dillendiriyor. Ve herkes tarafından da sözü dinleniyor.

Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinde, Mehmet Sevigen, Ali Topuz gibilere artık yer olmamalı! Muhalefet partisinin yönetiminde görev alıp, bunu kişisel servet edinme aracı olarak gören birisi varsa, hakkında derhal gerekli işlem yapılmalıdır.

Başta İstanbul, Ankara, Gazi Antep, Bursa, Kocaeli, Antalya, Adana gibi Büyükşehir Belediye başkanlıklarını alma umudu olan bir siyasi partinin milletvekilleri, seçime az bir zaman kala, toplumun önünde birbirleri ile basın aracılığıyla kavga etmemeli. Kendileri belki rant elde edebilirler. Ancak parti bundan fazlasıyla zarar görüyor.

Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Buna, Mehmet Sevigen ve Ali Topuz da dâhil. CHP Parti yönetimi, hemen bu iki şahsın üyeliklerini askıya alıp, seçim sonuna kadar askıda tutarak, seçimlerden sonra da partiden ihraç etmelidir. Yerlerine gelecek pırıl pırıl insanlar elbette vardır…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..