Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '11

 
Kategori
Siyaset
 

CHP yemin etti…

CHP yemin etti…
 

Tebrikler CHP ye. Nihayet ceylan derisi koltukların dört yıllık güvencesi olan yemini ediyorlar. Onlar dört yıl boyunca aylıklarını düzenli alacaklar. Afiyetle yiyecekler. İkidebir kürsüye çıkıp bir efelik edecekler. Yurdum insanı da “Bravo, ne güzel konuştu” diyecek. 

Bense üzgünüm. 

Seçimlerde gidip o partiye oy verdiğim için üzgünüm. Bravo,  

Yazılarımla insanları CHP ye oy vermeye çağırdığım için üzgünüm. 

Konuştuğum kişileri – kötünün iyisi de olsa – CHP ye oy vermeye çağırdığım için üzgünüm. Eskiden olduğu gibi bundan sonra da vereceğimi sanmıyorum. (Tabii ömrüm vefa ederse) 

CHP, iki arkadaşlarını arkada bırakarak yemin etmeye gelmekle sarı öküzü verdi. Zaten meclisin yapacağı çalışmalar bakımından CHP bir konu mankeni olmaktan öte gidemez. Nedenini merak edenler geçen dönemdeki meclis performanslarına bir baksınlar. Daha önceki yazımda genişçe değindiğim için bir daha yazmanın anlamı yok. Ancak şu söylenebilir. Geçen dönem Meclis CHP nin hiçbir talebini kabul etmedi. Yani CHP liler o sıralarda boşuna oturdu. AKP milletvekilleri gelen her CHP talebine ne olduğuna bile bakmadan hayır oyu verdiler. O partinin de demokrasiden anladığı işte bu kadar. 

Türkiyede her şey güllük gülistanlık, işsiz, aç açıkta yok ki, iktidar tek gündemi yeni anayasa olarak benimsedi. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi zaten CHP ye ihtiyaçları teknik olarak yok. MHP ve PKK desteği ile içinde “Türk” sözcüğü olmayan anayasayı çıkarırlar. Ancak yarın keser dönüp sap döndüğünde CHP ben o anayasayı çıkaran meclis için yemin bile etmemiştim. Bu yüzden bu anayasayı tanımıyorum diyebilirdi. Bu durum yurdum insanı için bir şey ifade etmeyebilirdi, ancak dışa karşı iyi görüntü olmayabilirdi. 

İşte sırf bu yüzden AKP nin CHP ye ihtiyacı vardı ve istediğini aldı. Kendilerini kutlarız. Artık CHP nin mankenliğini yaptığı mecliste Türklüğün yok sayılacağı anayasayı birlikte yaparlar. Bu ara bakarsınız başbakanın bir iyi tarafına rastlar o hapisteki arkadaşları salıverir. CHP liler de minnet duyarlar. 

Bravo size… 

İzmir 2011-07-11 

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..